Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Corect DIY.La instalatii cu circulatie fortata nu prea conteaza,spre exemplu se comercializeaza un ansamblu format din 2 robineti (tur+ retur) care se monteaza la radiator "recomandabil" (de la producator) in partea de jos.(se poate vedea o foto pe R...alshop)
  eu va luminez...imprejurul

  Comentariu


  • mai nea diy ai cam luat foc ,te doare adevarul?   ce am patit eu cu caloriferele legate cu turul jos :daca e aer in instalatie se dezamorseaza pompa imediat deoarece trage de sus si acolo sta aerul invers poate sa stea caloriferul aproape gol ca nu sunt probleme cu pompa

   Comentariu


   • pentru prietenul meu:eu am o realizare tehnica pe care am prezentato nu doar vorbe goale ,mataluta ma iei ca nu este legala conform carei legi?
    Am intrebat de nu stiu cite orice nu e in regula cu instalatia si numai adevaratii meseriasi au raspuns la intrebare

    Comentariu


    • Postat în original de DIY
     Mai citeste o data daca n-ai inteles la ce ma refeream ... nu-i bai, se-ntimpla ...
     Lasa omu' in pace si nu-i baga santier in casa fara sa fie absoluta nevoie!
     Am eu 2+2 ochi dar alti nu vad nici macar cu lupa ca dupa citat sunt niste puncte. Ai dreptate se-intampla ...

     Comentariu


     • Modificarile propuse de Dl Max nu necesita un efort prea mare si nici cheltuieli in plus.In plus explicatiile au fost convingatoare asa ca voi face acele schimbari..Am apelat la acest forum chiar pentru aceste informatii pe care nu le posed nefiind de meserie instalator..Asta in schimb nu inseamna ca nu pot asimila informatii folositoare de aici.
      Va multumesc celor care mi-ati raspuns si mi-ati indicat greselile facute.

      Comentariu


      • @diy
       Esti genul de profesionist care nu va fi depasit de ucenicul lui in veci!
       Imi amintesti de vremea liceului cind am avut parte de unul din cei mai renumiti profi de mate .Omul era o somitate in materie de mate ..ce mai? rupea toate concursurile dar vai! in clasa unde preda nimeni nu pricepea o boaba ,intindea tabla dupa tabla de demonstratii la care noi deja plictisiti ne amuzam de daruirea omului asupra matematicii dar talentul pedagogic era lipsit cu desavirsire
       Daca nu poti darui din ceea ce stii e ca si cum nu ai sti!
       Am citit topicul asta,putin peste jumatate dar nu stiu de ce atitudinea ta e revoltatoare si daca vei continua probabil ca vei primi raspunsuri pe masura.
       Si eu sunt un profesionist in meseria mea,fac acelasi lucru de la virsta de 8 ani si am 40 dar lumea acum cere eficienta la costuri minime
       Uite si in cazul eolienelor .Cele mari ,de firma (care trec lejer de 4-500000 euro ) au o eficienta imbatabila dar economia de piata a facut pe producator sa faca eolienele "de curte" si cite n-ar fi de spus ?

       Comentariu


       • @diy
        As fi asteptat de la tine niste solutii extraordinare .(Sunt serpentine de cupru acoperite cu aliaje capabile sa reziste la mii de grade si zeci de bari).As fi sperat ca mintea ta de profesionist sa aibe deja o pagina web pe care sa vinda solutii cerute de vreme .Acu pe criza ai deveni bogat si respectat!
        Daca esti un "profesionist" ajuta lumea si invata-i pe cei ce vor
        Dar daca esti doar proprietarul unei firme de profil taci si invata care e cererea .Jenant ar fi sa nu fii nici macar proprietar ci un umil slujbas indoctrinat de vinzarile masive ale unor vremuri care deja devin amintire si in acest caz...INVATA

        Comentariu


        • Tema acestui topic a mai fost abordata de citeva ori in furumul nostru si de fiecare data au iesit discutii contradictorii.Motivul este simplu,noi Romani am inventat si focul si apa calda si mersul pe jos,mai nou condusul automobilului.
         Concluzia este clara.Se incearca pina la epuizare sa construim din r....t bici,si suntem contrariati ca nu merge cum ne-am visat.Cind am zis ca tema a degenerat si a ajuns gen VACANTA MARE,am fost admonestat.Dar deacuma sunt sigur.
         Cu respect,
         G.Z.

         Comentariu


         • domnule inginer va invit la mine acasa sa vedeti biciul

          Comentariu


          • domnule inginer va invit la mine acasa sa vedeti biciul

           Numai sa nu muriti asfixiati cu atatea modificari in sobe de teracota. Atunci cine se va mai ocupa de asemenea inprovizatii?
           Fiti cu bagare de seama si nu faceti reclama pentru asemeneea instalatii periculoase. Nu sunt putini care au murit din cauza unor astfel de lucrari "fenomenale".
           geo solar

           Comentariu


           • Re: domnule inginer va invit la mine acasa sa vedeti biciul

            Postat în original de geosolar
            Numai sa nu muriti asfixiati cu atatea modificari in sobe de teracota. Atunci cine se va mai ocupa de asemenea inprovizatii?
            Fiti cu bagare de seama si nu faceti reclama pentru asemeneea instalatii periculoase. Nu sunt putini care au murit din cauza unor astfel de lucrari "fenomenale".
            aCI CATEGORIC AI DREPTATE !
            Asadar fratilor "grija mare " Fara cei 2000 euro de-o centrala cum vinde unii
            mai avet doua sanse : Ori dati banul rusului (siguranta garantata)
            Ori daca nu iubiti animalele corespunzator un cojoc mai mare: Spor ...uneste familia
            Domne in ce hal de snobism ne-a adus lipsa de minima educatie tehnica .
            Da de masinile electrice care le scot unii acum pe piata nu va e frica(dupa ce ani de-a rindul inventatorii,promotorii,si cei de le-au mai ansamblat prin garaje au fost ridiculizati si marginalizati in timp ce proiectele au fost aruncate in dizgratie prin seifuri?
            dar eu unul zic ca Zaharia Stancu : SA NU UITI DARIE! ...NICIODATA SA NU UITI :
            rogozanu.blog.cotidianul.ro/2009/02/18/einstein-despre-criza/

            Comentariu


            • Postat în original de ing.GRIGORE ZAHARESCU
             Tema acestui topic a mai fost abordata de citeva ori in furumul nostru si de fiecare data au iesit discutii contradictorii.Motivul este simplu,noi Romani am inventat si focul si apa calda si mersul pe jos,mai nou condusul automobilului.
             Concluzia este clara.Se incearca pina la epuizare sa construim din r....t bici,si suntem contrariati ca nu merge cum ne-am visat.Cind am zis ca tema a degenerat si a ajuns gen VACANTA MARE,am fost admonestat.Dar deacuma sunt sigur.
             Cu respect,
             G.Z.
             dOMNULE ING. V-am inteles opinia vis-a-vis de stradania colegilor de forum ! Ce nu inteleg e de ce va necajiti sa ne-o aduceti in fata ochilor ?
             De ce nu spuneti unde se greseste ? Veniti va rog cu o documentatie solida despre centralele termice pe combustibil solid,cu o argumentatie bazata p exemple,incercari practice,solutii.
             Aratati oamenilor cum se construieste un focar de centrala,ce materiale sunt folosite si de ce ,imbinati ceea ce dv.cunoasteti cu nevoia acerba de tehnologie buna la bani putini. aratati de ce a crescut pretul acestor centrale si de ce au scazut de risul lumii cele pe gaz
             Toti profesionistii romani in ultimii 10-15 ani au invatat un lucru care caracterizeaza TOATA societatea romaneasca : NU SE POATE!
             Unii mai verosi mai arunca si dume gen GARCEA
             Rog in mod insistent administratorul sa stringa (daca timpul ii permite) aceste opinii fara fundamentare intr-un topic separat .
             Functie de numarul accesarilor veti vedea domnilor si valoarea opiniilor dumneavoastra ingineresti
             In incheiere va asigur ca pretul acestor centrale va deveni facil si datorita materialelor folosite vor fi adevarate bombe la domiciliu cum sunt si multe centrale pe gaz dar si asa vor avea o electronica destul de capabila sa stinga focul si sa reduca instant presiunea si temperatura apei fierbinti in timp ce noi toti vom sti doar de platit contractul de service si minima exploatare

             Comentariu


             • Viorel !!
              Abordarea problemelor tehnice la modul SIMPLIST,pe care o faci,se datoreaza asa cum au spus-o si altii de lipsa unei educatii tehnice temeinice.Eu am fost f.contrariat de afirmatia ta referitoare la problema complexitatii automobilelor moderne,si unde tu pledezi pt.varianta sa ne reparam automobilui pe "malul santului".Motivul este simplu.Toate aceste echipamente au fost inventate pt. a reduce emanatiile de substante otravitoare.Dar tu nu ai citit un manual de utiliz.al unui automobil unde scrie ca periodic trebuie facute verific.la aceste echipam.pt.pastarea lor in stare buna de funt.nu doar sa ne batem capul cind masina nu mai functioneaza.In privinta echipam.de incalz.cazanele cu gaze de calitate mediocra au scazut la pret,cele bune nu.Oare de ce??
              Ideea de a da solutii tehnice de genul "ieftin si bun"nu o va face nimeni,fiecare chiar daca o are o tine ca pe un secret,si o foloseste numai pt. sine.Eu unul sincer nu o am.pt.simplul motiv ca nu am avut timp si bani de cercetare.
              Preturile la cazane pt.comb.solid cu tiraj natural nu sunt de ordinul miilor de Euro,domnule Stal,ele se situiaza la valori mult mai mici,dar nici ranadam.nu-i spectaculos.

              Comentariu


              • Postat în original de stal
               @diy
               <<...>>
               Daca nu poti darui din ceea ce stii e ca si cum nu ai sti!
               Am citit topicul asta,putin peste jumatate dar nu stiu de ce atitudinea ta e revoltatoare <<...>>
               Sa citesti numai topicul acesta (si inca pe jumatate!) si sa tragi asemenea concluzii este ca si cum eu as citi numai primele doua rinduri din mesajul tau si m-as napusti sa spun:"Mon cher, esti idiot!" ... da' nu o fac. Am citit tot mesajul si permite-mi sa-ti recomand citeva lucruri.
               In primul rind incerca sa citesti mai multe dintre postarile mele (cam o treime din total ar fi cu indicatii tehnice, prezentari de tehnologii, explicatii, sfaturi ...) si dup-aceea mai vorbim despre cine si cum stie sa impartaseasca din cunostintele proprii.

               In al doilea rind, daca din mesajele mele nu-ti este evident, permite-mi sa-ti explic cum ca postez aici in conformitate cu principiile mele; principii care tin de integritate profesionala, de cinste si corectitudine, de grija fata de mediu si fata de cei din jur. Daca tie o asemena abordare iti pare revoltatoare ... asta e problema ta si nu a mea.

               Nu am indemnat si nu indemn la ilegalitati sau improvizatii, nu accept prezumtii si supozitii, ma sperie mentalitatea de "merge si asa" si nu pot ignora legile fizicii sau pe cele (atit de banale!) ale comportamentului uman. Mi-e teama ca daca o improvizatie merge, vor rasari inca 50. Mai rau, daca 50 vor merge, vor mai apare inca 500. Cine sa poarte vina cind a 500-a improvizatie sfirseste in tragedie?!? Prin natura lor, improvizatiile lasa loc de greseala. Chiar n-a auzit nimeni in Romania de intoxicatii grave cu gaze de ardere? De explozii si de incendii cauzate de stupiditatea unora?!? Hai sa fim seriosi! Cum sa nu ma ingrijorez de improvizatiile cu sobe cind, in Romania, inca mai sar in aer cazane de tuica? Si vorba 'ceea! ... e o activitate mult mai populara si mai veche decit cea a incalzirilor cu serpentine ...

               Geniile si super-capacitatile nu rasar chiar la fiecare colt de strada. Nu confunda zbaterile unui inovator cu infatuarea unui semidoct!

               Cit despre atacurile la persoana si psihanaliza ieftina ... poate ar fi bine sa te abtii, fiindca nu e politicos si nici corect. Crezi ca eu n-as putea sa ma lansez in aprecieri de genul "justitiar de doi bani" sau "vorba goala cu pretentii"? As putea, dar n-o fac fiindca nu-mi sta in caracter.

               Prefer sa ma combati direct legindu-te de ceea ce prezint, de ceea ce scriu si nu ceea ce iti imaginezi tu!!! Mai ales ca, fie vorba intre noi, ofer suficient material
               Nu esti primul caruia i-am adresat invitatia asta ... Constat, insa, ca (cel putin pina acum) s-a dovedit, pentru unii, a fi mai usor sa bata cimpii decit sa sustina o polemica, in advaratul sens al cuvintului. Deh ...

               Comentariu


               • Postat în original de stal
                @diy
                As fi asteptat de la tine niste solutii extraordinare .(Sunt serpentine de cupru acoperite cu aliaje capabile sa reziste la mii de grade si zeci de bari).As fi sperat ca mintea ta de profesionist sa aibe deja o pagina web pe care sa vinda solutii cerute de vreme .Acu pe criza ai deveni bogat si respectat!
                Daca esti un "profesionist" ajuta lumea si invata-i pe cei ce vor
                Dar daca esti doar proprietarul unei firme de profil taci si invata care e cererea .Jenant ar fi sa nu fii nici macar proprietar ci un umil slujbas indoctrinat de vinzarile masive ale unor vremuri care deja devin amintire si in acest caz...INVATA
                Si brusc, fara interventie suplimentara, te-ai enervat si mai tare pe mine! Si asta-ti da dreptul sa iei "atitudine" si sa arunci in discutie fabulatii pline de venin (ipoteze care, daca e s-o spunem p-aia dreapta, sint si cam limitate ) si fara absolut nici o legatura cu ceea ce, de fapt, incerc sa promovez eu.

                Ori ignori voit toate informatiile, link-urile si amanuntele pe care, in speranta ca ajuta pe cineva, le-am postat de-a lungul timpului, ori nu ai habar de ele. Im primul caz te acuz de reavointa. In al doilea te iert, fiindca stupiditatea n-are leac. Alege!

                Chiar daca volatila-ti combinatie de condescendenta si pripeala este justificarea, eu astept sa-ti ceri scuze pentru jignirile pe care, cu atita usurinta, le-ai aruncat.
                Cit despre asa zisele sfaturi, crede-ma ca gindim si traim tare diferit. In lumea mea "bogat si respectat" reprezinta un pleonasm!

                Imi pare nespus de rau ca topicul acesta, dupa ce a trecut prin tribulatiile date de modul foarte personal in care romanul respecta legea si pe cei din jur ... a suprvietuit numai ca sa devina frontul unei vendete personale pe care nu eu am instigat-o.

                Comentariu

                Procesare...
                X