Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • zece ani fara probleme
  Fișiere atașate

  Comentariu


  • referitor la dilatarea serpentinei un meserias tre sa tina cont de acest lucru deoarece daca nu este lasat spatiu ptr dilatare se creaza singur este de asteptat cit despre deversarea apei prin vasul de expansiune ? aceasta s/r produce doar daca sistemul s/ar infunda pe undeva si nici atunci nu ar pleca toata apa ca pompa nu ar avea d.unde sa ieie apa pe care s/o dea afara

   Comentariu


   • daca serpentina se instaleaza doar in zona fumurilor atunci in celelalte incaperi caldura va veni cam mai tirziu si cam mai putina (daca totusi doriti caldura dupa ce se stinge focul in soba ....................... nu stiu sunt mai multe variante???????????? fiecare are varianta proprie...)

    Comentariu


    • Postat în original de vio rel
     sigur ce vrei sa stii?
     salutare am si eu nevoie de indrumare vreau sa imi ,,bricolez si eu asa ceva la parintii mei la tzara.. soba inca nu este facuta da-mi si mie un sfat pt ca sunt perfect pe din afara... de ce sus serpentina? cit de groasa teava? circuit inchis?4 calorifere intr-o casa bine izolata de 400 m cubi suficient pt 20 grade?
     pot vb si la tel va rog ma intereseaza subiectul

     Comentariu


     • Postat în original de vasile m
      mai baieti fac si eu sobe cu serpentina cam de vreo 10ani si mereu mi/am inbunatatit sistemul acum am ramas la doua modele iata unul din ele care functioneaza de 10ani fara probleme..
      ma poti ajuta cu un tel?
      da-mi beep si sun eu te rog0721446733

      Comentariu


      • atasam si un alt model
       .................................................. ...............
       fiecare cu gusturile lui................
       Fișiere atașate

       Comentariu


       • Postat în original de vasile m
        atasam si un alt model
        .................................................. ...............
        fiecare cu gusturile lui................
        cred ca nu gusturile le pot discuta...pina la urma este o soba de teracota... modelul nu conteaza din punctul meu de vedere conteaza functionalitate si randamentul,eu care sunt pe din afara complet astept un ajutor de la voi cei ce construiti sau dispuneti de asa ceva gata montat

        Comentariu


        • Domnule vasile m pe noi ne intereseaza daca puteti sa puneti niste poze cu serpentina care o bagati in soba si cateva explicatii legate de executia acesteia.
         Cu respect,

         Comentariu


         • conteaza foarte mult necesitatile ..una este soba de bucatarie unde poti sa faci si o mincare ..,, cu un cuptor unde poti sa/ti faci o pita ,iar cea lalta este soba de incalzit unde doar te poti incalzi soba de incalzit care o vedeti mai sus incalzeste un atelier de croitorie cam30m2,un hol3/3m ocamera4/4, 2bai,si o bucatarie 3/3 referitor la randament.

          Comentariu


          • Postat în original de danut81
           Domnule vasile m pe noi ne intereseaza daca puteti sa puneti niste poze cu serpentina care o bagati in soba si cateva explicatii legate de executia acesteia.
           Cu respect,
           am mai spus pe acest forum ca am incercat sa fac o schita (eu nu prea le am cu calculatoarele) inPAINTam executat/o dar cind s/o pun pe forum mi/a aparut ca nu permite extensia .........nu mai stiu ce acolo daca ma puteti ajuta in aceasta privinta eu cu viitoarea ocazie va arat serpentina .........aceasta se face din tevi trase si poate fii executata de orce sudor bun......

           Comentariu


           • Asteptam cu interes poza cu serpentina care o bagati in soba.Schita are rezolutia prea mare si de asta nu merge.Mi-o trimiteti mie pe email sau pe messenger si o urc eu pe forum.
            danut_popa81@yahoo.com sau messenger danut_popa81

            Comentariu


            • Buna ziua!

             Din mesajele si schitele anterioare am observat ca pompa de circulatie se monteaza ba pe tur, ba pe retur .

             La mine acasa este montata pe retur, exact inainte de intrarea in centrala. Instalarea a fost executata de o firma specializata.

             Nu ma pricep, dar vroiam sa inteleg de ce sunt lucrurile asa cum sunt.

             Am gasit 3 motive pentru care pompa nu s-ar monta pe tur:

             - pompa se raceste cu apa (cel mai rece punct din instalatie este pe retur inainte de intrarea in centrala/soba) ;
             - in cazul in care instalatia "prinde" aer rotorul nu mai este complet imersat in lichid si se poate arde sau degrada mai rapid;
             - tot in cazul prezentei aerului in instalatie apare fenomenul de cavitatie in pompa.

             In cazul sistemelor prezentate mai devreme cu vana/valvula cu 3 cai si cu recircularea numai in centrala sau numai in calorifere. Daca s-a atins temperatura necesara in camerele respective nu se poate comanda oprirea pompei si a centralei (flacara) ?! De ce sa mearga pompa in continuu ?

             Comentariu


             • Deci cum arata serpentina aia, domnule vasile m ? E pozitionata in fumul principal, care urca pe verticală până sus la capac sau intre podurile 1 si 2, sau cum ? Cam ce lungime si ce diametru de teava s-a folosit? Sudarea se face in atmosfera protejata? Cum ati verificat apoi etanseitatea serpentinei? Nu puteti pune o poza cu rezolutie ceva mai mare a instalatiei dumneavoastra, eventual si cu partea inferioara unde ati montat pompa? Ati putea descrie mai exact elementele care se vad in poza, la iesirea din soba si rolul lor? In afara de termometru, care e evident.
              Cu multumiri.

              Comentariu


              • Ma intereseaza si pe mine daca cineva poate sa-mi construiasca si mie o soba cu tot cu serpentina din interior, contra cost bineinteles, sau macar daca puteti sa-mi recomandati pe cineva care a mai facut asa ceva poate ma ajuta cu ceva sfaturi.
               Multumesc.

               Comentariu


               • Postat în original de vilica
                Ma intereseaza si pe mine daca cineva poate sa-mi construiasca si mie o soba cu tot cu serpentina din interior, contra cost bineinteles, sau macar daca puteti sa-mi recomandati pe cineva care a mai facut asa ceva poate ma ajuta cu ceva sfaturi.
                Multumesc.
                depinde de locatia unde doriti sa fie instalata soba

                Comentariu

                Procesare...
                X