Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • FilipT
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA

  Postat în original de bobon Vezi post
  Ai pus doua intrebari. Se pot face sobele din teracota si caramida cu ardere performanta -cu gezeificare- adica cu aer primar, secundar tertiar.

  Se pot face sobele cu schimbator_bazin,serpentina, registru- bagate in teracota direct in focar sau intr-un fum lateral, aceste fiind facute tot cu ardere superioara sau normala,dar la care trebuie caloriferee,tevi, pompa sau termosifon, manotermometru,supapa siguranta, vas expansiune. Cu acestea poti incalzi pina la 100 mp si casa izolata.Faci un foc si incalzesti 5-6 camere cu baie si bucatarie la un loc.
  Da, deci am deja in toate camerele sobe de teracota, dar sunt normale, si ma intereseaza sa le imbunatatesc(gazeificare) dar nu prea stiu cum, de ce diametru sa fie teava pt aer primar? Aerul secundar si tertiar tot cu acelasi diametru sau mai mici? La o soba gata facuta cum se procedeaza pt gaurirea ei ca sa pot introduce aerele?

  Lasă un comentariu:


 • pompey
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA

  Ma intreb electrodul supertit e bun oare la sudarea registrului? stiu ca bazicul e sfant, dar trebuie invertor pentru asta...Eu inca mai astept tabla..

  Lasă un comentariu:


 • bvc1
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA

  [QUOTE=cheluakame;537057]
  .  Am revenit m-am apucat de treaba si am tinut cont de toate sfaturile,inlocuire retur cu teva 3/4:TUR 3/4 otel +ppr 25,retur ppr25 ,deci egale.racorduri calorifere ppr20 ,pompa dab VA35/130,3trepte,filtru robineti,toate in ppr de acelasi diametru.
  La calculul suprafetei de contact am masurat doar suprafata superioara,Miine sper sa termin sa fac si proba ,daca nu poimiine,de aceea nu am timp pentru forum. revin cind e gata totul .
  Ultima editare de bvc1; 13.mar.2013, 20:33.

  Lasă un comentariu:


 • cheluakame
  a răspuns
  Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA

  Posibil sa mearga in termosifon, dar trebuiesc calculate pierderile hidraulice si presiunea disponibila.
  Faptul ca boilerul este legat la reteaua de apa nu are treaba, pentru ca schimbul de caldura se va face prin serpentina.
  Circuitul dintre soba si boiler va trebui prevazut cu vas de expansiune (de preferabil deschis).

  Lasă un comentariu:


 • FilipT
  a răspuns
  Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA

  Ce am uitat sa specific, boilerul e legat la reteau de apa din zona, deci intra deja apa cu presiune in el, dar nu am posibilitate sa il amplasez mai sus sau la acelasi nivel cu serpentina(bazin) din soba deoarece e asezat pe un focar cam la 35 cm de sol, si e inalt aproape pana in tavan, inaltimea baii fiind foarte mica, 2,10 m.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X
sigla BRAT