Totul despre SOBA CU SERPENTINA
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA
Soba tip"cizma"se mai foloseste,am vazut.Iarna pe plita, se face mancare,se incalzeste apa pt.animale,etc(asa-i la tara dar si la orase mai mici),are cuptor unde se pot face multe.Indiferent de ce vom spune noi rele sau bune ,omul tot o va face cu un meserias.El a cerut sfaturi si nu critica.Posibil sa aiba critica si acasa de la familie,mai ales ca face o lucrare destul de mare si costisitoare.Si eu am un registru in soba de teracota,facuta acum 9 ani si e ok.Atunci nu am cerut parerea unor"forumisti"ce am de facut.Am consultat meseriasi ce au mai facut asemenea lucrari si am realizat-o cu mici sacrificii financiare atunci(50 mil.lei cu tot cu zugravit)si sunt multumit de functionarea sobei si registrului,avand 8 calorifere.Eram curios cum o va face in soba tip"cizma"si de aceea asteptam finalizarea lucrarii si sa ne-o prezinte... -
Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA
OK mii de multumiri acum e clara treaba s-a lamurit tot.Noapte bune si inca o data multumescLasă un comentariu:
-
Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA
Vorbim impreuna si ne intelegem separat.
Eu nu recomand montarea unui schimbator de caldura deasupra sau pe langa foc, pentru ca scade calitatea arderii.
Am si mentionat in postul anterior, dar nu cred ca ati inteles. Eu as modifica focarul pentru a putea creste randamentul arderii (focar mai inalt, acoperit cu samota, asigurarea aerului secundar preincalzit de la sfert / jumatea focarului in sus, calculate orificiile de aer atat primar cat si secundar, orificiul de iesire al gazelor din focar si din clopot, etc).
Si as modifica fumurile, pentru a construi unul sau doua clopote, in functie de situatie.
Uitati aici un desen despre cum as modifica eu o soba cizma pentru a o imbunatati.
Lasă un comentariu:
-
Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA
O idee excelenta cu capacul,totusi imediat sub el fiind montat bazinul1 va mai trece caldura de el ca sa ajunga la plita?
cu un bratel de lemne soba face o caldura de abia poti sta langa ea, dar am observat ca flacara este atrasa in patrea din spate a sobei in zona evacuarii adica pur si simplu cat timp ard lemnele cu flacara aceasta abia atinge suprafata plitei, dupa ce s-a format jarul toata caldura iese in sus prin plita.Bazinul 1 nu va actiona ca o bariera impotriva caldurii atata timp cat apa din el nu va depasii 90-95 grade?si inaltandu-ma cu tavanul focarului nu se va duce toata caldura spre zona din spate-sus a sobei?Lasă un comentariu:
-
Răspuns la: Totul despre SOBA CU SERPENTINA
Pentru ca focul sa arda "cum trebuie", eu recomand inaltimea focarului de minim 50 cm.
Daca nu vreti sa renuntati la plita, atunci nu se mai izoleaza capacul focarului cu vata ceramica, se lasa doar caramida iar peste aceasta se pune plita.
Focarul, fiind perfomant (daca este calculat si facut cum trebuie), in partea superioara a lui temperatura ajunge si la 1000 grade. Iar prin radiatie, plita va fi suficient de calda pentru a putea gati pe ea.Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: