Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • pentru harbulet

  si chiar azi "ai mai dorit sa inveti ceva"...eu nu cred.
  marcel

  Comentariu


  • Re: pentru harbulet

   Postat în original de VAMARCEL
   si chiar azi "ai mai dorit sa inveti ceva"...eu nu cred.
   e, de....


   omu' invata cat traieste,si cand moare tot "neinvatat" ramane

   Comentariu


   • Postat în original de DIY
    Postat în original de Mircea G
    <<...>>
    Incercati sa traiti sentimentul si apoi comment !
    Scuze nene Max ca am amestecat raspunsul cu niste chestii pt alti colegi forumisti .
    Oricit de induiosatoare ar fi povestea de mai sus nu justifica improvizatii periculoase si ilegale! Punctul meu de vedere!!!
    In afara de explozie, inundatie si ce s-a mai amentionat, vad ca nimeni nu se ingrijoreaza ca montarea serpentinei (pe care unii o vor dubla!) inseamna, in acelasi timp, modificarea tirajului prin soba initiala. Si asta in tara situata, nefericit, pe o pozitie fruntasa la numarul de intoxicatii cu monoxid e de carbon!!!

    Comentariu


    • pai matale inseamna ca nu ai vazut nici cum functioneaza "chestia asta" nici nu-ti inchipui,si cu atit mai putin ai supravegheat ca mine 2-3 saptamini si la foc continuu chiar si la exagerat "la sa vedem ce stie daca..."....foc mare- presiune mare in conducta(aproape 90 grade) si sa vedem ce face. stie sa opreasca ventilatia la foc care fara oxigen se mai micsoreaza sau se stinge si daca apa creste la 95 grade creste presiunea, apasa pe supapa de presiune si arunca apa impinsa pe retur peste foc si ... daca nu, la presiune mare daca nu ai nici boiler sa comprime aerul din el pe suprapresiune, daca ai teava de pexal turcesc de 2,5 lei m. se va fisura pe undeva si se vor scurge citiva litrii de apa fiarta pe jos-perete etc. dar explozie de unde? cumva vrei sa topesti otel in soba si o faci furnal? faci foc cu gaze sau cu butelie sa aiba de unde sa "sara-n sus"? daca esti constient ca totusi treaba este o improvizatie si toamna cureti cosul la soba-aerisesti caloriferele cu aerisitoare montate putin peste cel mai inalt punct al instalatiei, si daca la 60 grade pompa se cupleaza pe treapta a 2-a la 80 se opreste ventilatia la foc la 90 pleaca returul pe supapa in soba peste lemne pompa chiar daca se opreste curentul cu un acumulator si un invertor merge tt ziua te "doare la basca" . eu inteleg sa "dai din ""clanta"" dar sa ai ce si mai ales sa nu le amesteci ca lucrul amestecat sti a ce miroase...
     marcel

     Comentariu


     • si scuze am uitat un om care este constient ca totusi nu este super protejeata nu pune soba si caloriferul in aceiasi camera foloseste o soba dintr-o camera in care sta mai putin sau daca vrea "farmacie" si are posibilitetea, intoarce gura de alimentare a sobei prin peretele din spate afara sau pe o veranda interioara cum am facut eu si... la revedere nene.
      ce gaze ce explozie ce? ce? ce?
      marcel

      Comentariu


      • O instalatie nu se face dupa ureche nici pe ghicite sau pe incercate , nu se face dupa forum sau dupa cum cred '' unii '' ca ar fii mai bine e de ajund sa o dai odata in bara ...
       Solutile inprovizate au tendinta de a ramane definitive si in mod sigur sunt cel putin incerte

       Comentariu


       • Si de multe ori periculoase si fara masuri de protectie.

        Asta va fi o problema majora in urmatorii ani in Romania, majoritatea centralelor termice de apartament au durata de viata 10-15 ani, exact acum 10-15 ani a inceput moda cu montatul de centrale termice de apartament.
        Foarte multi dintre cei ce o sa trebuiasca sa schimbe centralele nu o vor face in timp util pentru ca nu sunt constienti de pericole.

        Comentariu


        • eu inca nu am inteles cum explodeaza o soba pe lemne..cu serpentina ..doar daca nu folosesti romegus in ea sau mai nou o soba facuta noua proprietarul a pus o galeata de coji de nuca si avea si serpentina dar daca folosesti lemnute uscate sau niscaiva brichete.. asteapta explozia frate

         Comentariu


         • pt contristi

          salut,

          Eu gandesc sistemul de protectie in felul urmator:

          1. vas de expansiune liber (deschis) , care sa prea modificarea de volum a apei
          2. conducta de tur ridicata deasupra bazinului, neobturata, in cazul in care apa ar ajunge la temperatura de fierbere si s-ar forma vapori ar fi "scupati" in vas.

          Toate aceasta se executa din teava zincata, gaze , tabla etc. rezistente la temparaturi si presiuni de arox. 18 bari (in instalatia de la baie teva zincata + cu 18mm eu atat am reusit sa pompez, a stat cu presiunea respectiva 2 zile, a rezistat fara probleme)

          3. Pe retur se va monta o supapa de presiune de 3 bari. care va goli serpentina.
          Cele de mai sus se vor monta cat mai aproape de serpentina.

          4. Pompa va avea sursa de curent alternativa. (UPS, baterie+invertor+ redresor)

          Daca ar mai trebuii ceva va rog sa completati.

          Comentariu


          • Salut prieteni.
           Vreau sa-mi pun un vas de apa in teracota pe post de serpentina.Atasez o imagine a vasului respectiv.


           Tabla pe care o voi folosi va fi probabil din inox,grosime 4-5 mm.Cosurile de fun se vor face din teava de inox de grosime minim 2.
           Practic tuburile de fum trec prin rezervor incalzind apa.Deasemenea si focul va incalzi atat lateralele bazinului cat si partea superioara.

           Va rog sa-mi spuneti daca va avea randament.
           Multumesc anticipat.
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • circulatie agent

            salut,


            inca nu am primit un raspuns convingator despre sensul de circulatia a agentului in sistem.

            pt VAMARCEL, daca ai timp, descrie mai in detaliu instalatia facuta de tine sau pune eventuala niste poze, cum iti este mai usor

            Comentariu


            • Revin cu schema cu admisia/evacuarea agentului de incalzire.
             Schema:
             Fișiere atașate

             Comentariu


             • salut,

              Am atasat imagini cu serpentina. Ea va fi construita din teva de gaze de 3/4 toli la dimensiunile din desen. Volumul de apa din serpentina va fi de aprox 14l.
              Fișiere atașate

              Comentariu


              • Postat în original de harbulet
               salut,

               Am atasat imagini cu serpentina. Ea va fi construita din teva de gaze de 3/4 toli la dimensiunile din desen. Volumul de apa din serpentina va fi de aprox 14l.
               pai la grosimea tevii si la cotele care le ai dat nu ai mai mult de 4l de apa ,nu te supara.calculeaza volumul cilindrului,adica tevii si vezi ce da.pi care are valoarea 3,14,inmultit cu diametrul interior al tevii care este r patrat,inmultit cu h care reprezinta lungimea tevii.o dimensionare buna a serpentinei,inseamna un randament bun.succes

               Comentariu


               • Nici o parere vizavi de ce am scris eu?

                Comentariu

                Procesare...
                X