Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • soba sa fii sigur ca nu se va incalzi niciodata...degeaba vei astepta ca teracota sa cedeze caldura in serpentina ca nu va avea sarmana de unde sa degaje...

  Comentariu


  • soba cu serpentina

   Domn Vasile,promit sa va tin la curent daca voi gasi o modalitate de a suda caloriferul de teava.
   Eu nu sunt atat de pesimist ca dumneavoastra,pentru ca nu o sa pun mai mult de 6 metri de teava,la circa 1.2m fiecare spira,asta insemnand cate o spira la fiecare placa de teracota

   Comentariu


   • nici o problema tu ai intrebat eu am raspuns.afla ca eu am soba cu serpentina si deasemeni construiesc astfel de sobe iar in zona unde este serpentina soba se incalzeste foarte greu sau chiar deloc din cauza ca apa care circula prin serpentina nu ajunge la o temperatura care sa permita incalzirea teracotei
    cit despre sudatul tevilor sunt atitea posibilitati problema care se iveste este aceea a rezistentei ...sa stii ca ma bucur pentru tine pentru/ca incerci sa faci ceva original..made in gabita mari mult succes!

    Comentariu


    • soba cu serpentina

     eu va multumesc pentru ca vati dat cu parerea,eu nu am facut asa ceva niciodata dar am vazut la cineva ceva asemanator , si incercase si el mai multe variante inainte,dar de asta era cel mai multumit,numai ca el nu facuse cu teava de cupru asa cum incerc eu sa fac.Este foarte adevarat ca se va incalzi un pic mai greu,dar din ce am inteles eu,temperatura apei se mentine mai mult si dupa terminarea focului din focar.
     Am intrebat si eu pe la toti cunoscutii daca pot sa sudez cumva teava de cupru de caloriferul de fonta pentru ca sa fie cat mai sigura si fara sa am surprize neplecute,iar toti miau spus ca feroasele nu pot fi sudate cu neferoasele.
     Iar ca sa fac legarea prin olandez sau prin tot felul de mufari nu stiu cat poate fi de sigur acolo.Daca aveti freo idee chiar va rog sa mio impartasiti.
     CU STIMA

     Comentariu


     • Am o soba birou din teracota si as vrea sa introduc o teava de cupru indoita dupa cuptorul sobei si sa leg cateva calorifere.De cati metri de teava am nevoie?Va functiona?

      Comentariu


      • dupa cuptorul sobei si sa leg cateva calorifere.De cati metri de teava am nevoie?

       pai de cativa metri....
       Exist... deci nu sunt eco.

       Comentariu


       • Postat în original de ionut zaharia78
        Am o soba birou din teracota si as vrea sa introduc o teava de cupru indoita dupa cuptorul sobei si sa leg cateva calorifere.De cati metri de teava am nevoie?Va functiona?

        Trebuie dimensionata in functie de puterea radiatoarelor pe care vreti sa le montati.

        Comentariu


        • Pentru 4 calorifere de 1700w

         Comentariu


         • Trebuie dimensionata in functie de puterea radiatoarelor pe care vreti sa le montati.[/quote]
          Iertatima domnilor, poate este retoric totusi, dar considerati ca se poate calcula suprafata schimbatorului din soba in modul postat de mine? intreb asta pentru ca nu stiu ce sa fac, sa ma bazez pe acel calcul sau nu?De aceea l-am si postat , pentru a primi rectificarile dumneavoastra si astfel sa ne putem apropia de un rezultat satisfacator.

          Comentariu


          • Buna ziua. Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru a ma sfatui cum ar fi mai bine sa fac incalzirea in casa din imagine (nu prea le am cu desenul) as dori sa fac o soba cu serpentina dar din cate am citit pe pe aici nu prea da randament la mai multe calorifere. Intrebarea mea ar fi urmatoarea as putea face o soba de teracota cu serpentina si sa pun la ea in jur de 7 calorifere si sa-si faca treaba calumea??? Eventual as dori sa racordez si bucataria de la socri sa scot tevine si sa le bag prin pamant si sa pun un colorifer si acolo???
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • iati centrala..ca de asta se frabrica exact pentru necesitatile tale si inca ai nevoie de una maricica..cu soba...iati gindul.

            Comentariu


            • Intradevar o centrala este o solutie mult mai fezabila pentru ceea ce doriti dumneavoastra, nu are sens sa incercati o sa montati o soba.

             Comentariu


             • Postat în original de vasile m
              iati centrala..ca de asta se frabrica exact pentru necesitatile tale si inca ai nevoie de una maricica..cu soba...iati gindul.
              dar o soba din asta cu serpentina la cate calorifere ar face fata ? Am vorbit cu un meserias, i-am aratat schema si a zis ca nu sunt probleme merge foarte bine cu soba

              Comentariu


              • daca meseriasul garanteaza atunci eu ma plec in fata lui.. soba sigur ca va functiona dar caldura ...in tot hotelul pe care il ai....ba. si dupa ce iti face soba sa/l tii cu banii pina dovedeste ca functioneaza la parametrii de iarna .Ca vara sigur ca va fi cald.

               Comentariu


               • Postat în original de Paulorossi
                Postat în original de dummy_
                Persoane cmpetente in improvizatii ????
                Cam greu ....
                Hai sa fim serioasi , cum o sa cureti tu tuburile de fum odata ansamblu montat in soba ? nu crezi ca ar fii al naibiii de incomod ?? eu cred ca da
                O sa curat tuburile cu peria de sarma,accesul va fi prin focar.
                De asemenea se va face o gaura de vizitare deasupra vasului prin care se va curata suplimentar in partea superioara. Sper ca esti lamurit.
                In mod normal daca tirajul e bun nu trebuie curatit decat rar.
                Repet intrebarea mea e legata de randament, nu de altele.
                Incercati sa va rezumati doar la acest lucru daca doriti sa ma ajutati, altfel prefer sa nu o faceti.
                Eu am uitat de vorbit romaneste dar asi vrea sa ajut
                constuesc si eu sobe de teracota cu serpentine si curatarea facem asa ca primavara ultimul foc din sezon fac fara apa lasam sa curga apa afara dupa asta facem un foc normal care curata totul despre serpentina si din interiorul sobei dupa asta punem din nou apa in serpentina si asteptam toamna. noi facem serpentina de acest fel:
                Fișiere atașate

                Comentariu

                Procesare...
                X