yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Postat în original de allex Vezi post
  care credeti ca este mai eficient?
  as avea nevoie sa se incalzeasca repede si sa mentina si cada?
  vrei sa stea cada pe apa?

  Comentariu


  • Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Immag229.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	202,7 KB 
ID:	600363Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Immag230.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	236,4 KB 
ID:	600364Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Immag231.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	236,2 KB 
ID:	600365Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Immag232.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	227,4 KB 
ID:	600366

   Comentariu


   • Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	PICT0002.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	308,8 KB 
ID:	600369

    Instalatia mea de incalzire. Pe iarna consum cam 7mc de lemne si incalzesc 2 camere de 5/5, o bucatarie de 4/4 o baie de 3/3 un hol de 4/2. Am temperaturi intre 19 si 27 grade, in funcie de cat alimentez.

    Comentariu


    • ceva imagini cu serpentina si cu instalatia mai clare. multumesc

     Comentariu


     • Intrebarea erea pentru domnul fritz.

      Comentariu


      • Domnul Fritz , o poza mai de la distanta sa se poata vedea instalatia bine , se poate ? vasul de expansiune este inchis/deschis pus pe retur ?

       Comentariu


       • Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	PICT0005.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	202,1 KB 
ID:	600388Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	PICT0003.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	227,0 KB 
ID:	600389Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	PICT0001.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	264,8 KB 
ID:	600390

        Vasul de expansiune e pe perna de aer, cred ca vre-o 10 litri capacitate.Cazanul e in forma de U , in jurul focarului. Dimensiunile se aleg dupa ce sa zidit primul rand de teracota (focarul.) Se iau dimensiuni in asa fel ca pe lateral sa incape samota din aia ingusta si interiorul cazanului sa fie in drept cu lateralele usii.in spatele cazanului se lasa loc de o palma pt. iesirea la fumuri. Inaltimea cazanului sa fie pana unde vine construit primul fum. E indicat sa luati masuri dupa ce sa ridicar primul rand cu focarul. Sobarul o sa va dea indicatiile. Si in functie de cum zice el, asa luati masuratorile. Spor la treabaClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	PICT0007.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	138,3 KB 
ID:	600391

        Comentariu


        • si cate tevi ai bagat prin cazan sa treaca fumu? tiraj mai are?

         Comentariu


         • am spus. Cazanul nu vine pana in peretele din spate al focarului. Se lasa cam 10 cm distanta, unde vine deschizatura pt. a urca fumul la primul nivel de fum. Poti sa o faci soba cu 3 sau 5 fumuri. A mea e cu 3. Imi reglez termostasul sa porneasca pompa la 5o grade. Am caldura berechet. Acum am 26 grade in camere. Dimineata pe la 9 am pana acum, am consumat un brat de lemne. Diseara pe la 8, mai fac un foc si am caldura pana dimineatza. Soba mentinindu-se calda pana dimineatza, evident ca si apa in calorifere mai este calda. Sub 17 grade n-am avut in camere.

          Comentariu


          • Postat în original de Fritz von Spritz Vezi post
           am spus. Cazanul nu vine pana in peretele din spate al focarului. Se lasa cam 10 cm distanta, unde vine deschizatura pt. a urca fumul la primul nivel de fum. Poti sa o faci soba cu 3 sau 5 fumuri. A mea e cu 3. Imi reglez termostasul sa porneasca pompa la 5o grade. Am caldura berechet. Acum am 26 grade in camere. Dimineata pe la 9 am pana acum, am consumat un brat de lemne. Diseara pe la 8, mai fac un foc si am caldura pana dimineatza. Soba mentinindu-se calda pana dimineatza, evident ca si apa in calorifere mai este calda. Sub 17 grade n-am avut in camere.

           Salut Fritz,

           Daca esti multumit cu consumul si caldura pentru spatiu incalzit este bine, daca nu schimba modelul cum am facut eu. Acum 7-10 ani montam asa ceva in teracota am mai bagat si anul trecut 2 facute gata din aduceri aminte ale meseriasilor . Am avut si eu l-am dat fara dupa 1 an, nu mi-a placut cita caldura da . Pentru o incalzire mai buna faci tot in forma de U intors dar dimensiunile exterioare sunt 400/400 /inaltime, Lateral nu mai pui samota subtire ca doar este peretele de apa .Sa contina cam 10-12-15 l /,Daca si la cazan ai pus teava ca in desen nu este bine,teava se pune la maxima inaltime. La o spurafata ca a ta eu am consumat anul trecut si cam la aceleasi temperaturi 2 ARO si am si boiler de 80 l cu serpentina, da, dar am cazanul altfel . La tine peretii exteriori sunt practic anulati,si ai suprafata mica de schimb. Acest cazan merge la o suprafata de 50 mp nu la 90 mp. Mai uita-te si la softpedia cum si eu ma uit aiciroiect propriu, sobe teracota, sobe de zidarie,acolo am explicat de mai multe ori.Eu nu mai folosesc modelul asta de 6 ani numai in cazuri impuse ca<, asa am >>.
           Bobon...

           Comentariu


           • Buna si ideea ta d-le bobon. Anul asta am de gand sa construiesc si la fiu-meu ceva asemanator. O sa modific pozitia cazanului cu cea descrisa de tine. Referitor la tevile de intrare -iesire, nu sunt ca in desen. Sunt sudate exact in limita superioara si inferioara, pt. a nu-mi crea perne de aer. Si eu am boiler pt. acm de 80l. Am apa calda la bucatarie si, cand fac baie bag pe foc putin mai mult.De suprafata incalzita sunt f. multumit. Casa mi-e izolata pe ex., am geamuri si usi din termopan asa ca pierderi de caldura am minime. In soba folosesc numai lemn uscat. Am o ruda padurar asa ca, are grija de mine

            Comentariu


            • buna seara!
             daca as face un cazan in forma de u intors si din el sa plece si o serpentina pe langa pereti de samota,ca sa i-mi tina apa calda si dupa ce nu mai am jar,ce parere aveti??

             Comentariu


             • credeti ca este o idee buna da randament?

              Comentariu


              • @allex Da , o sa dea randament dar, daca ,cazanul e in focar o sa se raceasca mai repede apa decat in serpentina. Serpentina fiind in partea cu fumurile, evident acolo se mentine mai mult caldura. Io propun ca, serpentina sa fie separat de cazan, alimentand doar un boiler cu acm. Cazanul sa fie doar pt. calorifere si serpentina pt. acm. Atunt e de preferat sa pui un vas de expansiune deschis.

               Comentariu


               • si tabla de la cazan de cat este , cel in forma de u?si focarul cat a ramas ca marime la interior?multumesc.

                Comentariu

                Procesare...
                X
                sigla BRAT