Deci: p1.jpg si p2.jpg sunt situatiile corecte, cu senzori, control al temperaturii ...etc. p1x.jpg si p2x.jpg sunt variantele incorecte care au fost sustinute de altii si am vrut sa arat ca nu functioneaza. Deci p1x.jpg nu poate avea senzor ca nu are ce masura!
Totul despre SOBA CU SERPENTINA
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
Postat în original de Mircea G
Deci: p1.jpg si p2.jpg sunt situatiile corecte, cu senzori, control al temperaturii ...etc. p1x.jpg si p2x.jpg sunt variantele incorecte care au fost sustinute de altii si am vrut sa arat ca nu functioneaza. Deci p1x.jpg nu poate avea senzor ca nu are ce masura! -
Ambra daca ne spui ce combustibil folosesti atunci o sa putem sa intelegem argumentele tale . Desi tot nu reusesc sa inteleg cum se face by-passul , in cazul schemelor prezentate , daca ai avea un cazan pe gazeificare (de exemplu).Nu ai specificat in schema sursa de caldura.Multumesc.Comentariu
-
Postat în original de daniel1976Se poate un raspuns ? Vrem sa intelegem ce spui , inainte de a trage concluzii.
Comentariu
-
-
Postat în original de ambra0
Deci: p1.jpg si p2.jpg sunt situatiile corecte, cu senzori, control al temperaturii ...etc. p1x.jpg si p2x.jpg sunt variantele incorecte care au fost sustinute de altii si am vrut sa arat ca nu functioneaza. Deci p1x.jpg nu poate avea senzor ca nu are ce masura!Instalatii verificari-revizii gazeComentariu
-
Postat în original de Mircea GSi daca vorbim de pozele p1.jpg si p2.jpg tot nu pricep unde si ce senzor aveti si cum funtioneaza . Acele scheme sint valabile doar cu pompa inaintea vanei si cu senzor pe bucla de preincalzire a cazanului . Ce spuneti dvs este din alt film .... daca aveti alta parere desenati pe o poza circulatia apei .
Comentariu
-
Acum e clar ca NU INTELEG nimic . Preincalzirea cazanului se face local , imediat , linga cazan . Ce aveti dvs acolo este alta treaba , nu are legatura cu asa ceva , si nici nu aveti . La dvs , poza p22.jpg , nu inteleg ce rol are circulatia apei prin si doar prin calorifere .
Orice amarit de producator de cazan termic recomanda preincalzirea iar dvs nu aveti ....
Deci eu spuneam ca in cazul folosirii unei singure pompe , pompa se monteaza inaintea vanei pt a se asigura recircularea / preincalzirea , caznului . Asa se face corect si pt instalatie si pt cazan . Cine v-a facut dvs ...probabil un specialist , a uitat sau a confundat recircularea apei in cazan cu recircularea apei in calorifere
Instalatii verificari-revizii gazeComentariu
-
Postat în original de Mircea GCine v-a facut dvs ...probabil un specialist , a uitat sau a confundat recircularea apei in cazan cu recircularea apei in calorifere
Oricum, nu va faceti probleme. Instalatia mea este ca cea din figura de mai jos.
asa arata fizic
Pentru d-ul Mircea G
Poate schemele oficiale date de producatorul de centrale va va lamurii mai bine ca pompa se pune dupa vana cu 3 cai. In rest, numai de bine. Promit sa nu mai continui pe acesta tema care este in afara subietului "Incalzire centrala home made"Comentariu
-
-
Comentariu
-
salut pe toti
salut pe pe toata lumea de pe aici ,sunt nou pe acest forum binenteles ca , cautam ceva documentatie pentru a construi o serpentina pentru incalzit apa menajera si uite asa am dat de voi . sau spus multe puncte de vedere pe aici si multe sunt interesante dar as dori sa va intreb cum reusiti sa aveti o temperatura constata in soba si ce faceti daca creste prea tare temperatura din soba , sobele care se gasesc prin magazine au totul pilotat chiar si temperatura din interior prin ventilatoare si stoparea se face cu niste paleti care ai opreste aerul pentru a nu mai avea flacara in soba , asa ca va intreb la o soba clasica cum face acest lucru mai ales ca de obicei sobele de teracota sunt montate in casa si din cauza calduri degajata de atatia ani de functionare sigur are crapaturi deci nu poti sai opersti fumul pentru ca nu este perfect etans si risti sa bagi tot fumul in aceea camera si stiti ce urmeaza , iar daca creste temperatura prea tare nu poti sa stai in camera . nu vreau sa va descurajez si eu sunt adeptul la cel mai bun lucru este cel facut de tine dar la o soba in casa este greu sa controlezi focul .salut pe toti din acest forumComentariu
-
bagi in soba putin si des. daca bagi mult si iti fierbe apa intra in actiune sistemele de siguranta.daca ai sisteme, daca nu arunci o galeata cu apa in sobaComentariu
-
-
de aceea se cheama improvizatie. nu cunosti ce randament are si nici ce riscuri ascunse iti asumiComentariu
-
Comentariu