Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Alegere Centrala Termica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Yesterday, 05:10

  Vreau sa pun o centrala pe lemne fără gazeificare viadrus la casa bunicilor, cam 45 MP suprafață utila, fără puffer, și am o dilema, nu știu cum sa procedez. Instalatorul spune sa o iau de 30 KW pt ca e mai mare și încap lemne mai mari, vânzătorul spune de 25 KW, pt ca oricum și aia de 30 e mare și când o umpli cu lemne, o parte din ele se arde degeaba pt cât e casa de mica.
  Îmi cer scuze dacă am postat aiurea, dar poate îmi dați va rog un sfat

  Comentariu


  • Pareri despre https://www.romstal.ro/centrala-term...p14739449.html

   Comentariu


   • Bunaseara.
    Doresc ca in anul urmator sa inlocuiesc centrala termica (Ferolli cu gazeificare 40 KW), cu o centrala noua de putere aprpopiata (minim 35-maxim 45).
    As dori ceva pareri daca se poate.
    Multumesc.

    Comentariu


    • Postat în original de bambucea Vezi post
     Bunaseara.
     Doresc ca in anul urmator sa inlocuiesc centrala termica (Ferolli cu gazeificare 40 KW), cu o centrala noua de putere aprpopiata (minim 35-maxim 45).
     As dori ceva pareri daca se poate.
     Multumesc.
     Pareri, pareri, fiecare dupa cum a folosit si dupa informatiile disponibile.
     Daca discutam de gaz, eu unul am optat pentru gama Ariston Genus One. Un coleg are un Viesmann .... Lemne, peleti? Experienta mea cu Ariston este de maxim 2 ani si deocamdata nu am intampinat nicio problema, nu am avut nicio eroare si niciun eveniment neplacut.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • vrei sa schimbi cu una pe gaz, sau tot una pe lemne? diferente mari

      Comentariu


      • Eu recoamnd Viessmann. Am pus in casa una noua acum 4 ani (suprafata: 250 mp, inaltimea camerelor de 2.5 metrii, 4 membrii ai familiei). Ca sa ne ajunga apa calda menajera am pus is un boiler.

       Comentariu


       • si eu tot Viessmann am de cativa ani, Vitodens 100, acum s-a lansat un model nou cu un design mult mai elegant. Centrala functioneaza ireprosabil, apa calda este mereu la temperatura constanta, datorita functiei de asteptare. Recomand

        Comentariu


        • Postat în original de adineculai Vezi post
         BUNA ZIUA,
         am nevoie in curand de o centrala termica+radiatoare pe care
         sa le montez intr-o casa noua cu urmatoarele dimensiuni
         suprafata utila-160mp,inaltimea camerelor 2.5m,casa este construia
         din caramida tip porotherm de 29 cm si izolata cu polistiren de 8 cm.
         Ce marci imi recomandati?
         Ce spune-ti de SAUNIER DUVAL?
         PS:in casa vom locui 3-4 persoane(si am multe ferestre ,si mari)
         Multumesc anticipat pt. sfaturi
         Buna. Eu am luat centrala Bosch.

         Comentariu


         • Nu stiu cati stiu de DAIKIN, nu sunt un agent de vanzari, nu ma intereseaza sa le fac reclama sau antireclama vreunui brand. Un lucru e inca sigur: NU au dublu standard in ceea ce priveste calitatea produselor livrate.Cu ce se manca acest Daikin in materie de centrale pe gaz ? Cu fostul Rotex de care, recunosc, nici eu nu stiam nimic pana sa primesc niste informatii. Un dezavantaj ar putea fi gradul de raspandire mai mic si in caz de probleme ai ceva mai mult de asteptat. O centrala a carei parametrizare lasa loc de multe reglaje astfel incat poate fi usor integrata in multe feluri. Personal folosesc modelul de 28kw cu ACM racordata la un sistem de IPA pentru un apartament la demisol (-40cm) @110mp iar consumul mediu pe ultimele 3 luni pentru o diferenta medie de temperatura int/ext @12*C nu a sarit de 5,2mc (deocamdata fara ACM) cu toate circuitele deschise si GPA pornit tot timpul in mod DPV la turatie minima a pompei. Punti termice cu exteriorul cat incape (cca 1.5m din pamant pana la zidaria de caramida este din piatra de rau, grosimea peretilor cca 45cm iar interiorul este din caramida cca 20cm (partea de interior) iar de la cota 1.4m pana sus (h max 2.7m) este doar din caramida plina tiganeasca (imobil construit la sfarsit de anii '50) Izolatia exterioara cu expandat de 10 care porneste de la cca 80cm de la nivelul solului, pana la etaj inclusiv (imobil cu doua apartamente, demisol si etaj fiecare avand utili cca 110mp demisol si cca 130mp etaj).
          kilaru_de_coduri

          Comentariu


          • Un lucru este clar , sa lamurim problema .
           Orice centrala termica se invirte ca randament in jur de 95% ..+ -
           Consumul obtinut nu este relevant deoarece NU centrala consuma gaz ci CASA si modul de locuire . Asta am mai spus dar repet .
           Deci aproape orice centrala ai monta intr-un spatiu consumul ar fi identic .
           Multitudinea de reglaje mai mult incurca si nu sint relevante deoarece orice client ( 99% ) este interesat sa nu stie decit de " un buton " .
           La ora actuala centrala ok este centrala cu un maxim de modulatie . Cind se vor vinde si la noi cu raport 1/20 o sa discutam ca nu exista dublu standard . Toate centralele de piata noastra sint sub standard .
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu

           Procesare...
           X