Announcement

Collapse
No announcement yet.

Probleme Centrala Termica

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sau ma gandeam sa pun pompa de recirculare suplimentara pe etaj,sa las ce-a din centrala pentru parter.Nu prea stiu cum ar fi modul de functionare la doua pompe,ma ajuta cineva ?

  Comment


  • Pe circuitul de la etaj legi doar pompa de la etaj,pe cel de la parter legi pompa pe parter.Ar trebui sa specifici volumul incaperilor ce trebuiesc incalzite,asa putem face un calcul termic aprox si putem deduce daca instalatia e subdimensionata,acest lucru e foarte important.Repet,acest lucru nu trebuie considerat un inconvenient daca instalatia actuala iti asigura confortul termic dorit.Initial instalatia ti-a fucntionat corespunzator(se incalzeau integral caloriferele)?
   Schimbarea pompei se preteaza doar in eventualitatea in care sistemul e bine dimensionat si trebuie asigurat doar un debit mai mare,altel daca sistemul e subdimensionat deageaba plimbi mai multa apa prin calorifere daca centrala nu face fata sa o incalzeasca.

   Comment


   • O sa fac o schita a sistemului,atat cat o stiu(teviile sunt trase prin rigips si nu mai stiu exact cum si ce) casa are total 190 mp utili.O alta chestie interesanta ce mi-a recomandat-o un inginer este montarea unei butelii de egalizare a presiunii,O sa mai fac cateva teste,simulez sistemul cu 2 pompe,inchizand etajul si pe urma parterul,sa vedem cum se comporta,cert este ca la etaj,la caloriferele mai indepartate de coloana sunt reci 50% si presiunea este mai mica.Asa a fost de cand s-a facut instalatie,cu toate astea sunt multumit de temperatura,centrala si implicit consumul acesteia,dar,intodeauna exista un dar,imi sta pe cap chestia asta si ma enerveaza.

    Comment


    • Originally posted by eugencmn View Post
     ...dar,intodeauna exista un dar,...
     De ce functioneza ?
     De ce nu functioneaza ?
     Cu respect.

     Comment


     • Salut,
      am o centrala Junkers Euroline cu tiraj fortat si de ceva timp a aparut o problema, centrala nu mai functioneaza pe incalzire calorifere sau functioneaza aiurea ,dupa ce se lasa intunericul si cam pana la orele 21-22. dupa aceea functioneaza impecabil. M-am gandit sa fie din cauza tensiunii dar la masuratori, in perioada de nefunctionare,tensiunea nu a scazut sub 22o v. Mentionez ca in perioada de nefunctionare a incalzirii , apa calda menajera functioneaza impecabil. In afara acestei perioade , centrala merge fara nici un fel de problema.Astept cu interes un raspuns , multumesc mult!

      Comment


      • Originally posted by eugencmn View Post
       Am si eu o problema care ma freaca de ceva timp.E vorba de o casa p+m,9 calorifere+2 mici de baie(6 de tip 11,60,1200 si 3 de 22,60,1200),distribuitoare pe fiecare nivel,jos am 2 perechi a cate 2 calorifere puse in serie(dintre care o pereche sunt cele mici),sus doar 2 calorifere sunt in serie,restul direct,centrala este electrica de 24 kw.Problema mea este ca aproape toate caloriferele sunt incalzite doar 70% partea de sus,doar cele apropriate de coloana/centrala sunt incalzite in totalitate.Nu cred ca este vorba de aer pentru ca am scos din fiecare foarte multa apa,incercat toate metodele de aerisire posibile si tot degeaba.O chestie interesanta este ca daca las 1 sau 2 calorifere cu centrala se incalzesc bine,o data ce dau drumul la toate,revine problema,turul si returul sunt fierbinti.Orice sugestie sau sfat este binevenit,personal inclin spre o pompa de recirculare mai puternica.Multumesc.
       Cel mai probabil instalatia nu este echilibrata sau a fost facuta prost dimensionarea conductelor de distributie.

       Comment


       • De regula dimensionarea proasta a conductelor de distributie presupune subdimensionarea retelei,asta insemnand pierderi de presiune mai mari si un debit mai mic.Rezolvarea poate fi inlocuirea pompei cu una cu un debit mai mare,un debit marit poate insemna rezolvarea problemei asta preupunand, cum am spus anterior, ca centrala sa nu fie subdimensionata.
        PS: am cerut anterior volumul spatiului de incalzit sa ne facem o idee asupra necesarului termic,alfel ne tot dam cu presupusul
        Last edited by Paulorossi; 23 December 2011, 09:44.

        Comment


        • Am mai sapat putin in legatura cu problema mea si am constatat urmatorul lucru.La caloriferele care am probleme ,returul,care este jos(sau asa ar fi normal,va explic imediat de ce)este mult mai fierbinte decat turul(iarasi discutabil) care este sus in diagonala.Cautand mai adanc,m-am uitat la legaturiile de la centrala(va reamintesc ca nu am habar despre instalatie,cum a fost facuta,etc) pe teviile care vin de la distribuitoarele caloriferelor,pe racord era notat cu marker,IESIRE si INTRARE(scris probabil de mesterul care a proiectat/executat instalatia pana la centrala)Chestia interesanta este ca pe racordul care scrie IESIRE este lipita pe teava care duce in centrala la TUR iar racordul pe care este scris INTRARE este lipita pe teava care duce in centrala la RETUR,ceea ce explica putin fenomenul descris mai sus,cu "returul" mai fierbinte.Ce parere aveti ??

         Comment


         • Stimati colegi care aveti prob de incalzire partiala a caloriferelor si alte asemenea. Remarc ca prob pleaca in primu rand de la dimensionarea proasta a conductelor de distributie, subdimensionare cazan(centrala). Eu stau la casa si am centrala pe gaz de 24kw la incalzire si am parter si mansarda. Deci 95mp jos, si vreo 50mp sus, casa izolata. Vreau sa zic celor cu prob ca pompa centralei duce foarte bine incalzirea, se incalzesc toate caloriferele uniform. Mentionez ca am fost foarte atent cu circuitele, diametre conducte, si am si c-am cate 2 calorifere in fiecare incapere. Deci total 12 calorifere, din care 2 de 1.8m lungime. Deci pompele centralelor, daca circuitele sunt corect realizate, duc f bine. Deci atentie la dimensionare cazane, alegere calorifere, diametre tevi, aerisit instalatie. Daca platiti pe cineva sa va faca un sistem de incalzire, puneti-l sa va explice despre el cate ceva. Daca nu va pricepeti cand va implementati la locuintele dvs. sisteme de incalzire, e bine sa chemati un prieten care sa aiba habar in instalatii. Cu stima!
          Colegului de deasupra, ii transmit sa se uite in manualul centralei si acolo va arata clar care e turul si care e returul. Ve-ti identifica singur daca e corect legata. Daca se incalzeste returul mai puternic, posibil si sa fie inversate cele doua.
          Last edited by cosmintr; 25 December 2011, 20:04.

          Comment


          • Originally posted by nicada View Post
           Salut,
           am o centrala Junkers Euroline cu tiraj fortat si de ceva timp a aparut o problema, centrala nu mai functioneaza pe incalzire calorifere sau functioneaza aiurea ,dupa ce se lasa intunericul si cam pana la orele 21-22. dupa aceea functioneaza impecabil. M-am gandit sa fie din cauza tensiunii dar la masuratori, in perioada de nefunctionare,tensiunea nu a scazut sub 22o v. Mentionez ca in perioada de nefunctionare a incalzirii , apa calda menajera functioneaza impecabil. In afara acestei perioade , centrala merge fara nici un fel de problema.Astept cu interes un raspuns , multumesc mult!
           Am avut o centrala similara cand stateam la bloc, acu vreo 5 ani, cand face numai apa calda si incalzire deloc, se blocheaza vana cu trei cai. Am patit de cateva ori cu o centrala identica cu a dvs. Mie mi s-a mai ars de doua ori placa electronica, cei de la service ziceau ca de la fluctuatii de curent. Eu zic ca erau prost facute, o data mergea aiurea si tot placa electronica era de vina. Vana cu trei cai se poate scoate si spala relativ usor. Am vazut cum faceau cei de la service cand mi se bloca. Multe prob am avut cu o centrala identica cu a dvs. A fost defecta grav de vreo 4 ori in 3-4 ani. Si de vreo doua ori s-a blocat vana cu trei cai. Asta ghinion!

           Comment


           • Apa calda la cabina de dus

            De ceva vreme am observat ca apa calda nu isi mai mentine temperatura constanta si dupa ceva vreme se transforma in apa rece,stau minute in sir si abia daca se mai incalzeste putin.Este neplacut sa faci dus cu apa rece.Am o centrala Vaillant de circa 10 ani si nu am avut probleme pana acum cu ea.Un instalator mi-a spus sa schimb bateria de la cabina ca ea este de vina am schimbat-o dar tot degeaba.Cine ma poate ajuta?Multumesc.

            Comment


            • Am si eu o centrala termica ferroli domiproject F24 D, pana acum a mers bn, dar de sambata a inceput sa faca figuri apa calda...cand dau drumul sa curga ast putin cum e normal sa vina apa calda.. vine.. apoi iar rece si tot asa... daca vreau sa fac baie.. in cada e mai mult apa rece.. cu caldura n-am probleme...o am abia de 3 luni. care ar fi problema?

             Comment


             • Centrala Buderus

              Incerc rezolvare pe cont propriu
              situatie : centrala in condensatie Buderus 43 kw automatizare rc 35 si senzor exterior.
              intalatie 23 calorifere pe 3 niveluri p+e+e2.Distribuitor pe fiecare etaj.
              Rezultat : unele calorifere nu se incalzesc deloc daca afara sunt 4-8 grade. Cand afara sunt -3 caloriferele se incalzesc unele mai tare unele mai incet.Inca nu a fost minus 8 sa vad cum e la f frig.
              Incercari : echilibrare retea ( am inchis returul la caloriferele f calde) rezultat -> prost parterul are 3 din sase calorifere reci. Am aerisit de 10 ori instalatia asa cum scrie la care ., inchis turul sau instalatia stop agentul rece etc.
              per total problema hidraulica. Sun instalatori ....acestia...praf ! Se minunau la calorifere. Sun la Buderus , acestia vin si constata ca totul e perfect. Incep solutiile :
              Buderus zice : totul ok daca va trebuie vana de egalizare, pompa separata si merge struna.Mentinem automatizarea linga centrala , punem un senzor ambient on/of interior care comanda pompa suplimentara ce o punem intre vana de egalizare si circuit calorifere. O sa mearga trasnet. Cost 1000 € totului tot.
              Altul (cu solutia lui) : scoate senzorul de exterior care ii spune ca nu e f frig si comanda pompa modulara la 40 din putere. Adevarul e ca in cladire e frig dar daca ma uit pe automatizare in meniul service la parametrii centrala ea oscilieaza intre 42 si 50 % putere.
              Ce propuneti.? E nevoie de vana de egalizare ? De ce nu merge cu pompa ei.? Mi-au spus ca e Mercedesul in centrale si a costat peste 4000€. In ce consta aceasta "inteligenta"?.A....inteleg...ca incearca randament maxim si daca nu e frig nu foloseste pompa la putere mare....dar ...asta genereaza probleme de incalzire a caloriferelor. Eu am etajul 2 cald si parterul bocna. La parter e senzorul ...care ajunge f greu la temp nominala 23 grade. Astfel centrala genereaza mai mult consum prin functionare la putere mica de 10 ori timpul care e necesar pt o pompa buna sa arda caloriferele si apoi pauza 10 minute.
              Casa e : caramida 35, izolatie 10, ferestre tripan.
              Va multumesc anticipat pentru ajutor!

              Comment


              • Vreti sa spuneti ca la inceput este calda iar dupa ce curge o vreme calda se raceste ?

               Comment


               • Buna ziua ,

                Am urmatoararea problema : am cumparat in decembrie o centrala buderus logmax u042 tiraj fortat , cu termostat computherm , la citeva zile de la instalare a inceput scoata zgomote puternice dupa perioada de incalzire ( pe racire dupa ce flacara se opreste , cind temp.incepe sa scada ) , la intervale regulate , asemanatoare cu un vas care se contracta ( parca zgomotul se aude in camera de ardere ) . Au schimbat centrala si problema este ca si a II a centrala face la fel .De unde pot aparea aceste zgomote?

                Multumesc.

                Comment

                Working...
                X