Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme Centrala Termica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Centrala Sime Format Zip 25 BF

Buna. Am centrala Sime Format Zip 25 BF din 2002, si nu am avut niciodata probleme cu ea pina acum cand am vrut sa verific functionarea pe incalzire pentru a nu avea surprize cand o veni iarna, pana acum tinand-o numai pe ACM. Pe ACM lucreaza normal, dar la madul incalzire am observat ca temperatura urca destul de repede la 65-70 grade pe tur, lucru care inainte dura o perioada. Desi apa iese fierbinte din centrala caloriferele se incalzesc destul de greu mai ales cel de la baie care este cel mai departe de centrala. Temperatura pe retur era inainte apropiata cu cea de pe tur, acum este doar ceva mai calduta. Mentionez ca am facut aerisiri si iar aerisiri, calorifere, pompa, etc. Presiunea se mentine la 1-1,2 bari. Nu mai stiu ce as putea sa-i mai fac. Daca are cineva o idee, poate ma poate ajuta. Cu stima.

Comentariu

• Răspuns la: Centrala Sime Format Zip 25 BF

Postat în original de casmir Vezi post
      Buna. Am centrala Sime Format Zip 25 BF din 2002, si nu am avut niciodata probleme cu ea pina acum cand am vrut sa verific functionarea pe incalzire pentru a nu avea surprize cand o veni iarna, pana acum tinand-o numai pe ACM. Pe ACM lucreaza normal, dar la madul incalzire am observat ca temperatura urca destul de repede la 65-70 grade pe tur, lucru care inainte dura o perioada. Desi apa iese fierbinte din centrala caloriferele se incalzesc destul de greu mai ales cel de la baie care este cel mai departe de centrala. Temperatura pe retur era inainte apropiata cu cea de pe tur, acum este doar ceva mai calduta. Mentionez ca am facut aerisiri si iar aerisiri, calorifere, pompa, etc. Presiunea se mentine la 1-1,2 bari. Nu mai stiu ce as putea sa-i mai fac. Daca are cineva o idee, poate ma poate ajuta. Cu stima.

Centrala a functionat anul trecut corect ?

Comentariu

Da. Centrala a functionat fara probleme. Eu de obicei in fiecare an cam pe vremea asta ai fac o verificare pe incalzire ca sa fiu sigur ca ia iarna nu am probleme. Dar anul acesta, adica in urma cu doua saptamani cand am pusa pe incalzire (in rest ea sta pe ACM), am constatat situatia descrisa mai sus.

Comentariu

Verifica refularea pompei de recirculare sau, daca ai vreun robinet intercalat vezi sa nu fie cumva obturat.

Comentariu

Postat în original de PetreO Vezi post
            Verifica refularea pompei de recirculare sau, daca ai vreun robinet intercalat vezi sa nu fie cumva obturat.
            Robinetul hai ca il verific, dar cum pot verifica pompa daca refuleaza? Nu de alta, dar nu as interveni pre mult in centrala.

Comentariu

• Răspuns la: Probleme Centrala Termica

Salutare tuturor aș avea si eu o intrebare Am bagat antigel in centrala Viadrus U22d si instalatie anul trecut concentratia ar fi cam 1/3 si ar rezista cam la -12grade masurata cu un dispozitiv, dar nu stiu LA CÂT TIMP TREBUIE SCHIMBAT cu altul nou .În fisa tehnica a antigelului spune ca are garantie 60 de luni
              Fișiere atașate
              Ultima editare de tasedoru78; 11.nov.2012, 20:25.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Probleme Centrala Termica

Cum procedezi sa bagi antigelul in centrala? Am acelasi tip de centrala ca si tine si te-as ruga daca poti sa imi spui care este cantitatea si tipul antigelului. Multumesc

Comentariu

Postat în original de dani bota Vezi post
                  Cum procedezi sa bagi antigelul in centrala? Am acelasi tip de centrala ca si tine si te-as ruga daca poti sa imi spui care este cantitatea si tipul antigelului. Multumesc
                  Sal Dani,

Daca ai robineti dupa tur si retur, e foarte simplu, ii inchizi, scoti apa din centrala si pe la aerisitor, sau supappe (desi nu recomand ) o incarci cu X litri de antigel, si restul o incarci pana la presiunea optima, faci aerisirea la toate caloriferele.... si asta e tot.

Bafta

Comentariu

MUltumesc mult!
                    Banuiesc ca antigelul nu e coroziv, nu? Am robinete, dar ma gandeam daca as umple un calorifer cu antigel ar merge?
                    Ultima editare de dani bota; 12.nov.2012, 14:51.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Probleme Centrala Termica

Postat în original de dani bota Vezi post
                      MUltumesc mult!
                      Banuiesc ca antigelul nu e coroziv, nu? Am robinete, dar ma gandeam daca as umple un calorifer cu antigel ar merge?
                      Da, ar merge, dar caloriferul cel mai inalt pe care il ai.
                      2. Tot trebuie sa scoti presiunea/apa din circuit tot prin centrala, sau de la un calorifer prin retur.

Comentariu

Am rezolvat-o. Vana cu trei cai era problema. Are depuneri de piatra (un praf alb). De pe incalzire pe ACM comuta normal dar la revenirea pe incalzire ramanea undeva intre ACM si incalzire si toata apa calda o plimba prin centrala prin bypass iar prin calorifere doar ce mai scapa prin vana. Acu problema e sa reusesc sa o demontez, sa o curat si sa o montez inapoi si binenteles sa mai si functioneze. Daca nu voi chema un meserias sa o faca. Cu stima.

Comentariu

• Problema la distribuitoare

Salut pe toti meseriasii de pe forum.
                          Nu stiu daca postez unde trebuie dar am si eu o intrebare.
                          Am o mica intrebare referitoare la instalatia de incalzire prin centrala termica. Am caloriferele legate individual pe distribuitoare, care mai apoi ajung la centrala. Pe partea de retur a caloriferelor, la unele tevi (ele sunt din PVC) lacrimeaza, dar lacrimeaza exact de sub surubul care strange teava pe distribuitor. Intrebarea mea este, este posibil sa faca condens sau nu e fixata bine teava din PVC pe distribuitor?
                          Ultima editare de MareHorea; 20.nov.2012, 15:52.

Comentariu

• Răspuns la: Probleme Centrala Termica

buna seara
                            va intreb daca pot lega 2 pompe pe acelas termostat de contact [adica sa imi plece amandoua odata]

Comentariu

am izolat centrala din robineti ,am golit pe la robinetu de golire toata apa din centrala am desurubat supapa de siguranta si am turnat 40 de kg de antigel in centrala in toata instalatia am cam 170 litri de agent termic
                              Fișiere atașate

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Probleme Centrala Termica

Postat în original de tasedoru78 Vezi post
                                am izolat centrala din robineti ,am golit pe la robinetu de golire toata apa din centrala am desurubat supapa de siguranta si am turnat 40 de kg de antigel in centrala in toata instalatia am cam 170 litri de agent termic
                                Frumos, bravo, mai multe poze cu centrala (spatele ei ) poti sa pui ? sau PM ?

Merci

Comentariu

Procesare...
                                X