Toate mesajele legate de probleme sau alegerea radiatoarelor se vor posta in acest topic.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Totul despre RADIATOARELE din aluminiu, fonta, otel etc
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
Taguri: alegere calorifere, calorifer, calorifer aluminiu, calorifer fonta, calorifer otel, radiator
- Blochează
-
-
Cineva care prin contract trebuie sa imi amenajeze apartamentul mi-a pus in living 2 radiatoare de 60cm fiecare ,in dormitor unul de aprox 100 iar in bucatarie altul de 60 . In baie nu l-a instalat inca... Vroaim sa intreb daca nu sunt prea mici radiatoarele pentru apartement de ~ 80mp Utili . Mai precizez aici ca izolatie exista atat la bloc [ polistiren 5cm ] cat si la apartament [vata sticla ] .
Sa il pun sa le schimbe cu unele mai mari ?
-
Postat în original de hector4meCineva care prin contract trebuie sa imi amenajeze apartamentul mi-a pus in living 2 radiatoare de 60cm fiecare ,in dormitor unul de aprox 100 iar in bucatarie altul de 60 . In baie nu l-a instalat inca... Vroaim sa intreb daca nu sunt prea mici radiatoarele pentru apartement de ~ 80mp Utili . Mai precizez aici ca izolatie exista atat la bloc [ polistiren 5cm ] cat si la apartament [vata sticla ] .
Sa il pun sa le schimbe cu unele mai mari ?
60 cu 22 sau cu 33 ???
Ce temperatura are turul de a calculat el caloriferele ???? Cum la aceasta intrebare nimeni nu stie raspunsul ...totul este aproximativ .....
La modul aproximativ ...dvs va trebuie insumat , calorifere cu o putere totala de circa 11-12 mii W pt apartament . In acest fel nu puteti gresi si indiferent de conditii aveti cald. Pe principiul ca mai incet se pot da , mai tare ...nu !Ramine totusi problema impartirii pe camere ....Instalatii verificari-revizii gaze
Comentariu
-
-
-
imi puteti spune va rog in cazul unei instalatii de incazire formata dintr-o centrala turbo pe gaz si 12 calorifere din otel,pentru a obtine un randament si un consum optim cati kw trebuie sa fie capacitatea insumata a celor 12 calorifere tinand cont ca capaciatea centralei este de 27 kw.???
Comentariu
-
-
Postat în original de ovideos2003imi puteti spune va rog in cazul unei instalatii de incazire formata dintr-o centrala turbo pe gaz si 12 calorifere din otel,pentru a obtine un randament si un consum optim cati kw trebuie sa fie capacitatea insumata a celor 12 calorifere tinand cont ca capaciatea centralei este de 27 kw.???
puterea radiatoarelor sa nu depaseasca puterea centralei, puterea radiatoarelor calculata la 70-75 grade pe tur (1500w/ml de radiator), centrala fiind conventionala, recomandare: 15-16 m lungime de radiatoro parere in plus nu strica niciodata,
Comentariu
Comentariu