Alegerea si constructia cosului de fum

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • roscatraian
    a răspuns
    Este si BCA-ul o solutie si trebuie aleasa cea mai buna varianta calitate - pret. Sa nu uitam ca si BCA-ul va trebui tencuit si facut un finisaj. Totusi, cosul este un element interesant al casei si trebuie sa arate bine. Pe langa finisaj, trebuie sa nu iasa condens si rasini prin neetanseitati, trebuie sa aiba loc corespunzator de evacuare a funinginii si condensului, care din cand in cand se va forma.

    Lasă un comentariu:


  • jakabede
    a răspuns
    Salut, parerea mea personala este sa rezolvi la cosul tau picurarea sa poata sa iasa in afara cosului de fum adica condensul sa aiba loc de evacuare,apoi sa faci o gaura de 5cm X5 cm ca sa se poata sa aeriseasca interiorul cosului de fum si sa se usuce interiorul,apoi sa izolezi cu BCA de 5-7cm,poti lipi pe cos una peste alta si nu va costa mult,in nici un caz sa nu izolezi cu polistiren,vata minerala in timp se degradeaza plus ca este ft.scump.

    Lasă un comentariu:


  • roscatraian
    a răspuns
    Intai rezolva cu scaparile. Recomand un silicon pt. temperaturi ridicate.
    Dupa ce te convingi ca nu mai exista scapari izoleaza foarte bine cu vata minerala(polistirenul nu rezista la temperatura). La partea de jos sa-i lasi si o partita pentru a scoate funingenea dupa ce se curata cosul. Este buna si pentru amorsarea cosului rece pentru a nu scoate fum la primul foc.

    Lasă un comentariu:


  • florin2husdup
    a răspuns
    In vara asta mi-am construit un cos pt centrala cu gazeificare
    Cosul este pe exterior si este construit din elemente ceramice avand dimensiunile de 33/33cm, iar in interior avand diametrul rotunde de 18cm.
    L-am tencuit cu o mana de teance
    Problema este ca lacrimeaza foarte tare si as dori sa-l izolez, dar nu stiu cu ce, cu polistiren sau vata minerala?

    Lasă un comentariu:


  • jakabede
    a răspuns
    Iti trimit o poza cu cosul de fum Maestro sper sa poti mari poza,si sa-ti dai seama cum arata.
    Informativ sa sti ...-cosul are interior circular cea ce este foarte important pt.tirajul natural,si mai usor de intretinut ,+ca are elementele necesare de ultima generatie,este mult mai usor de montat,despre rezistenta cu armatura nu mai spun nimic

    Lasă un comentariu:


  • jakabede
    a răspuns
    Cosurile de fum Maestro,cosul de fum Maestro sau hornurile maestro sunt bine venite pe piata,calitate/pret sunt supe bune.Maestro iti spune ceva?sau Master?Mester? nimic? OK.

    Lasă un comentariu:


  • AutoCorect
    a răspuns
    Puteti descarca un mic ghid din care veti afla pas cu pas cum se poate construi un cos de fum traditional.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • elixir
    a răspuns
    Am construit un cos tip ''effe" u CM17. l-am armat la colturi cu fier de 8-10 mm. cosul e trainic, pot sa sprijin scara de el! in plus e super, nu face condens, centrala trage mai mult decat e nevoie(este o centrala artizanala, pe care eu o folosesc deja de 3 ierni, acum intra in a 4-a si nu am motive sa o schimb)

    Lasă un comentariu:


  • corsa
    a răspuns
    Am vazut elemente ceramice cu gauri pt.fier beton la cosurile Maestro.Daca si-a montat cineva asemenea cos , poate ne impartaseste ceva impresii.

    Lasă un comentariu:


  • ovideos2003
    a răspuns
    normal elementele ceramice pentru cos de fum au ceva gauri pe margine unde poti introduce o bara de fier de 8 sau 10 doar in portiunea de deasupra acoperisului.

    Lasă un comentariu:


  • a.sorin
    a răspuns
    Fa un foc bun in centrala cand e cald afara pana se incinge cosul si se intareste mortarul.

    Lasă un comentariu:


  • moscra1
    a răspuns
    Multumesc de raspunsuri, dar vreau un sfat, avand in vedere ca eventualul rau este facut. Poate cadea cosul, trebuie sa-l dau jos si sa-l refac sau il pot lasa asa fara frica.

    Lasă un comentariu:


  • a.sorin
    a răspuns
    PREPARARE MORTAR REFRACTAR
    Mortarul livrat se amesteca cu solutie de silicat de sodiu(apa de sticla) in proportie de 1-1 cu apa utilizata.
    Pentru utilizarea la temperaturi mici( sub 900° C) amestecul se poate prepara numai cu apa, intarirea avand loc la cald.
    Pentru utilizarea la temperaturi sub 300° C (rosturi cosuri de fum), mortarul poate fi amestecat cu ciment in proportie de 20-25%.
    Cantitatea de lichid minima cu care se amesteca mortarul este de 20 % si poate fi marita pana se asigura o prelucrabilitate corespunzatoare a masei refrctare.

    Lasă un comentariu:


  • moscra1
    a răspuns
    Multumesc de raspuns.
    Am o retinere in ceea ce priveste rezistenta deoarece am dat cu mortar pe exteriorul cosului, in pod, si mortarul e crapat. Mie imi este frica sa nu se rastoarne costul din cauza unui vant mai puternic. Cosul are peste tabla cam 1,8 m si deasupra e "acoperit " cu o "bila" din inox care se invarte.

    Lasă un comentariu:


  • ovideos2003
    a răspuns
    pentru moscra1 . Mortarul refractar se amesteca cu 20% ciment ca sa se intareasca pana a 2 -a zi. totusi daca nu ai bagat ciment nu e asa mare problema pt ca el se va intarii oricum dupa ce o sa faci primul foc in soba, deoarece asa e conceput acest mortar sa se intaresca la cald.gandeste-te ca teracota e lipita doar cu pamant

    Ia nr producatorului de mortar de pe sac si da-i un telefon si vezi ce spune ...

    Lasă un comentariu:

Procesare...