Alegerea si constructia cosului de fum

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • VYS
    a răspuns
    Mai trebuie si izolatie termica daca este un cos doar din tabla de inox, intre cos si elementele exterioare ale cosului.

    Lasă un comentariu:


  • Ebi
    a răspuns
    Da. O sa bag tubulatura de inox pe interiorul cosului existent. O fi buna aia din magazine gen Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin de 0,4 mm? Costa sub 100 lei/ml aia de 150 mm. Condens, mucegai, mizerie, asta-i nimic pe langa ce se poate intampla. Daca se fisureaza cosul la iesirea din acoperis pe unde trece pe langa astereala, folie anticondens, grinzi, etc? Asa intubat esti mai in siguranta in privinta incendiilor.
    Ultima editare de Ebi; 01.apr.2022, 08:45.

    Lasă un comentariu:


  • elixir
    a răspuns
    ale nu sunt elemente de cos. sau ma rog, sunt partea exterioara a cosului!
    daca nu vrei sa ai condens, mizerie si poate si mucegai(aproape sigur, pe termen lung), poti sa pui la interior un cos metalic, simplu.
    asa ai o perna de aer cu rol de izolatie si ventilatie!

    Lasă un comentariu:


  • Ebi
    a răspuns
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cos.jpg 
Afișări:	468 
Mărime:	226,2 KB 
ID:	686319 Acum vreo 18 ani am terminat de construit o casa. Am facut si un cos la ea. Cosul incepe de pe placa de peste parter in care s-a lasat o deschizatura in care nu s-a turnat betonul. Armarea placii este marita ca sa tina greutatea cosului.Cosul a stat 18 ani nefolosit pentru ca am centrala cu gaz cu tiraj fortat. Acum mi-am cumparat un focar de semineu si vreau sa-l racordez la cos. As vrea sa stiu daca cosul pe care-l am este acceptabil. Stiu ca nu este ideal, nu este profesional, dar macar sa fie cat de cat un cos. Am mers la un magazin si am facut poza la elementele din care este facut cosul. Se aproba, sau nici vorba?

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Salut Anca,
    Iese fum pe usa semineului cand alimentati cu lemne sau pe alta parte?

    Lasă un comentariu:


  • annca.rat@gmail.com
    a răspuns
    Am construit un semineu intr-o filigorie închisă . De câte ori fac focul iese fum în interior. Coșul de fum are 2m. Îmi puteți spune vă rog care este problema și cum o pot rezolva? Există vreun specialist in zonă?? Vă mulțumesc anticipat

    Lasă un comentariu:


  • vasilemet
    a răspuns
    Am terminat zidirea semineului cu recuperator din caramida, am ridicat partial un cos de fum exterior, vremea rece si ploioasa m-a oprit, voi continua la primavara.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • Dede303
    a răspuns
    Salut! Am o centrala pe lemne de 45 kw. Doresc să instalez un coș de fum din inox, izolat. Am găsit o ofertă și nu știu dacă este dimensionată corect. Astfel: ieșirea din centrală este de 130. Coșul de fum are 130 diametru interior și 180 diametru exterior. Înălțimea de 6,5 metri. Întrebarea mea este: În acest caz, diametrul cosului poate fi la fel ca cel al centralei? Știu că nu poate fi mai mic. Mulțumesc!

    Lasă un comentariu:


  • claudiu.bulgariu
    a răspuns
    Salut,

    urmeaza sa montez cosul de fum la o casa nou construita, camera centralei va fi la demisol, cosul va strabate demisolul, parter, etajul si podul (9m inaltime), este un cos de interior din inox.

    Am cateva intrebari:

    1) pana sa ajung cu el in pod(demisol + parter + etaj) as putea sa folosesc tuburi de inox neizolate ( iar de la partea superioara a etajului, podul si partea care iese din acoperis sa folosesc tubulatura izolata) ? urmeaza sa-i fac o carcasa din rigips roz de 35 cm pe 35, cosul avand diametrul de 20 cm
    2) voi avea probleme cu acest rigips roz daca nu pun nici un fel de izolatie intre el si cos ? vor fi cam 10 cm distanta intre cos si rigips
    3) pot aparea probleme cu condensul ?
    4) tirajul poate avea de suferit?

    Multumesc !

    Lasă un comentariu:


  • Avalon
    a răspuns
    Buna ziua! Eu am gasit o solutie mai ieftina, spun eu si foarte eficienta in acelasi timp (folosesc o centrala de 45kw la acest cos de fum). Am zidit cosul de fum din bca 10x25x60, si in interior am bagat teava flexibila inox. In jurul tevii, e vata bazaltica.
    Tin sa mentionez ca folosesc acest cos de fum de 3 ani si nu am probleme de genul " curge hornetul" sau sa apara pete de gudron.
    Nu am curatat niciodata teava de inox, fiindca nu am avut depuneri. Am o trapa de acces pt curatare in partea de jos a hornului pe unde pot scoate depunerile ce cad din teava de inox.
    sper ca va poate fi de folos aceasta idee.

    (P.s. consider ca pretul e mai mic pt ca nu am avut de platit manopera, m-am ocupat eu.. )

    Lasă un comentariu:


  • sandel1
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Alegerea si constructia cosului de fum

    Postat în original de sandel1
    As dori sa stiu daca un cos de fum cu elementi de samota (Schiedel) se poate tencui la exterior cu ceva in strat subtire, ca nu as dori sa-l dau cu tencuiala clasica.Ma gandesc sa-i dau un strat subtire de masa de spaclu de la placarea cu polistiren si apoi o lavabila de exterior in doua straturi.Si inca ceva, pot sa izolez burlanul de la semineu care intra in cosul de fum cu siliconul care se pune la imbinarile elementilor de samota, ca mi se pare ca nu-i flexibil?
    N-am primit nici un sfat dar din noroc am facut bine. Poate citeste cineva si se inspira.Am tencuit cu un strat subtire 1-2 mm cu ceresit termouniversal (si baumit duo contact îi la fel de bun) si apoi am dat cu lavabila de exterior in care am pus pigment de culoare. La reductie am pus silicon Ceresit rezistent la temperaturi si nu am avut nici o problema sa curga sau altceva.

    Lasă un comentariu:


  • lisapet
    a răspuns
    Răspuns la: Alegerea si constructia cosului de fum

    Postat în original de Consultant climatizare
    Cum a crapat? Ce instalatie deservea? Era finisat sau izolat in vreun fel?
    Au crapat de-a lungul, de la racord in sus. Deserveau cazane cu tiraj natural. Nu erau izolate, ci doar tencuite.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Răspuns la: Alegerea si constructia cosului de fum

    Postat în original de lisapet
    Asa cos a fost folosit undeva si a crapat de a fost incoluit cu unul profesional.
    Cum a crapat? Ce instalatie deservea? Era finisat sau izolat in vreun fel?

    Lasă un comentariu:


  • sandel1
    a răspuns
    Răspuns la: Alegerea si constructia cosului de fum

    Nu merita riscul pentru o economie de cativa lei. Cu aprox. 2000 lei poti sa-ti faci un cos sigur cu interior din samota.

    Lasă un comentariu:


  • lisapet
    a răspuns
    Răspuns la: Alegerea si constructia cosului de fum

    Postat în original de CYobY
    vreau sa construiesc un cos de fum exact cum se vede in videoul de mai jos, din caramizi cu gaura zidite una peste alta e ok ?
    Asa cos a fost folosit undeva si a crapat de a fost incoluit cu unul profesional..
    Ce zici cum e mai convenabil sa se construiasca unul si apoi (daca nu ia foc si casa) celalalt sau din start unul conform?

    Lasă un comentariu:

Procesare...