yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tevi, trasee incalzire, distribuitoare etc

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Inca astept si alte opinii/pareri despre cum ar trebui domensionate coloana spre calorifere...acestea sunt de 600mm interaxe , din aluminiu, 12 elementi sufragerie, 8 dormitor 4 balcon/dormitor 5 baie 5 bucatarie modelul elegance de la dedeman

  Comentariu


  • Buna ziua...ca sa nu deschid alt topic: mi-am cumparat recent o casa si l-am rugat pe instalatorul din santier sa imi traga in exteriorul casei o teava de tur si una de retur pt ca doresc sa montez un calorifer intr-o anexa a locuintei...respectivul mi-a tras dar a uitat sa noteze pe tevi care este turul si care returul, iar acum nu mai lucreaza in santier si slabe sanse sa dau de el (si dc as da tot degeaba ca nu cred ca mai stie care cum vine)...intrebarea mea este cum pot afla care este turul dintre cele 2 tevi ? Daca ajuta mentionez ca pt incalzire casa este dotata cu centrala termica....multumesc mult pt ajutor.

   Comentariu


   • Parerea unui amator. Daca tevile au diametre diferite,teava mai groasa retur, teava mai subtire tur. Daca au aceiasi grosime le denumesti tu, tur si retur.

    Comentariu


    • Postat în original de constantin57 Vezi post
     Parerea unui amator. Daca tevile au diametre diferite,teava mai groasa retur, teava mai subtire tur. Daca au aceiasi grosime le denumesti tu, tur si retur.
     Tevile au acelasi diametru..ele sunt legate in prelungirea instalatiei existente deja pt caloriferele din casa. Multumesc pt incercare!

     Comentariu


     • Tevile sunt montate aparent sau ingropate? In mod normal turul este teava de sus...la montarea aparenta, dar ce mai e normal.
      ​​​​​​Indiferent de montare puteti urmari traseul tevilor de la caloriferul cel mai apropiat sau distribuitor. Vedeti cum pleca tevile si ...tot in mod normal, ar trebui sa ajunga in aceasi asezare.
      anda panda din ...

      Comentariu


      • Postat în original de anduvirgil Vezi post
       Tevile sunt montate aparent sau ingropate? In mod normal turul este teava de sus...la montarea aparenta, dar ce mai e normal.
       ​​​​​​Indiferent de montare puteti urmari traseul tevilor de la caloriferul cel mai apropiat sau distribuitor. Vedeti cum pleca tevile si ...tot in mod normal, ar trebui sa ajunga in aceasi asezare.
       Am vb azi cu cineva din santier si mi a spus ca pe turul, respectiv returul caloriferului din living instalatorul a pus cate un "T" si a plecat cu tevile astea in exteriorul casei...apoi peste ele s-a turnat șapa si adio..eu am foto cu tevile din pardoseala, dar inainte sa le ataseze si pe acestea

       Comentariu


       • Cum se regleaza robinetii din distribuitoare pentru a avea eficenta maxima caldura/cost? Am doua distribuitoare unul la parter si unul la etaj.

        Comentariu


        • Buna seara,
         Va rog sa ma corectati daca am gresit la montarea puffer.
         Cazanul Viadrus de 30 kw,puffer 1000L.Diamertul tur-retur intre centrala si puffer este de 1 1/3,diamerul bay-pass,circuit centrala-puffer,teava cupru 32,iesirea din puffer tur-retur teava cupru 32,dupa care urmeaza 22,18 si 15,pana la ultimul calorifer.
         Nelamuriri as avea privind diametrele la iesirea din centrala si intrarea si iesirea din puffer.
         Multumesc anticipat!

         Comentariu


         • Salut. Am și eu o întrebare. Vreau sa îmi montez în casa încălzire în pardoseala. Am o suprafață de 90 mp iar terasamentul casei nu este la nivel. Am o diferență de aproximativ 4 cm. Pot monta acest sistem în condițiile de fata?

          Comentariu


          • Diferenta de nivel este pe o suprafata mare sau (sa zicem) pe un colt?
           Da-mi mai multe detalii. Exista solutii.
           DIFERENTA CARE FACE DIFERENTA

           Comentariu


           • Postat în original de Mihai Gogonea Vezi post
            Cum se regleaza robinetii din distribuitoare pentru a avea eficenta maxima caldura/cost? Am doua distribuitoare unul la parter si unul la etaj.
            Conform proiect
            DIFERENTA CARE FACE DIFERENTA

            Comentariu


            • Salut.Anul trecut am renovat locuinta si am decis sa schimb tevile vechi de alimentare cu agent termic de la RADET cu PPR.Locuiesc la et 8/8 si ,,meseriasul" respectiv nu cred ca a lucrat corespunzator.Vecinii nu au fost de acord sa le schimb si lor instalatia veche pe banii mei, asa ca a trebuit sa merg pe mufe rapide.Cand s-au aerisit coloanele anul trecut, am descoperit o lipitura imperfecta(ma refer la faptul ca PPR-ul a fost tinut prea mult si asezat stramb, astfel incat s-a creat un spatiu la imbinarea unui T).Apoi am luat la verificat toate imbinarile din casa si va spun sincer ca nu am siguranta ca imbinarile respective vor mai rezista inca o iarna.Ori sunt lipite stramb, ori prea mult si sigur au obstruat teava.Inca nu am avut scurgeri - mai degraba nu am observat pentru ca tevile respective sunt in spatele rigipsului- dar stau cu stres ca vor pocni imbinarile candva.Treaba e un pic mai dificila pentru ca turul din cele 2 dormitoare si 2 bai se unesc, desi fiecare camera are coloana separata.Mai mult de atat la coloana 2, tevile de alimentare pt calorifer vin direct la vecin,deci ramificatia care se duce la el din coloana 1, nu stiu exact ce rost are.M-am gandit sa inserez cate un robinet < rombul verde >, pe fiecare coloana pentru a opri alimentarea acelei tevi care uneste toate coloanele.Ce alta solutie imi recomandati ? Sa mai umblu cu robineti sau le pun dop la toate,Nu cred ca ar afecta incalzirea blocului, deoarece fiecare calorifer are coloana proprie. Multumesc

             Comentariu


             • Ma gandesc ca singura problema ar fi la cresterea presiunii in calorifere sau in cazul in care una din coloane ar fi colmatata, caloriferele nu se vor incalzi suficient.La fel as proceda si la bucatarie.Teava repectiva care pleaca in sus e tur ce alimeanteaza caloriferul din bucatarie si pleaca mai apoi spre living si intra direct la vecinul din stanga fara a mai avea vreo legatura cu incalzirea caloriferului din incapaperea respectiva.Caloriferul din living e legat direct la vecin.
              Ultima editare de steff_90; 20.apr.2019, 14:58.

              Comentariu


              • Comentariu


               • Cine ma poate ajuta cu traseul instalatiei de incalzire si dimensiunile tevilor. precizez ca doresc sa folosesc tevi din cupru, multumesc

                Comentariu

                Procesare...
                X
                sigla BRAT