Teava propilena

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • DET

    Teava propilena

    Buna ziua,

    As dori informatii despre teava de propilena utilizata pentru traseele intre centrala termica si calorifere.
    Doresc sa folosesc calorifere din otel si nu stiu ce fel de teava din CU sau propilena este mai bine sa utilizez.
    De asemenea nu stiu cum e mai bine sa trag aceste tevi, prin sapa sau pe langa perete.

    Multumesc
  • Avatar Vizitator

    #2
    1. Nu exista nici un fel de probleme la combinatia Calorifere din otel cu teava de Cu sau polipropilena (probleme apar doar la combinatzia teava Cu si calorifere din Aluminiu).
    2. La montajul aparent (pe perete) tevile de polipropilena nu arata bine deloc.
    3. La montajul in sapa nu se recomanda folosirea tevilor din Cu deoarece aliajul de lipire intra in reactie chimica cu varul din tencuiala.
    4. NU se recomanda folosirea imbinarilor mecanice(ex. tub pexal) la conducte montate in sapa.

    Comentariu

    • Vizitator 2

      #3
      Corectie

      Nu exista nici un fel de probleme intre caloriferele din aluminiu si teava de cupru.Se spune ca aceste 2 metale interactioneaza negativ.Fals.. Cele 2 metale nu intra in contact direct , le desparte robinetii de tur si retur, care sunt confectionati din bronz cromat. In al 2-lea rind in anumite tari din occident, numai cu teava de cupru si radiatoare din aluminiu se lucreaza(de ani buni) si nu sa intimplat nimic!
      La pct.2 iar fals; Mai intai sa lamurim problema denumirii: La incalzire se utilizeaza polipropilena reticulata(PPR) cu insertie din aluminiu,iar la traseele de apa calda menajera se poate folosi si fara insertie de aluminiu(PPR simplu). Exista PPR de culoare alba, care montat drept si cu cleme de calitate se vede destul de frumos(montat de meseriasi nu de carpaci). Se poate crea confuzia cand va prezentati la un mag. de specialitate si cereti simplu polipropilena(PP) sa va dea tevi de scurgere-canalizare(gri). e un pic mai nobila decat PVC-UL. Deci PPR!
      La pct. 3 iar greseala. Teava cupru se poate folosi cu succes prin sapa, dar obligatoriu colac termoizolata. Aliajul de sudura folosit la lipire nu are nici o treaba cu varul.
      La pct. 4 are dreptate( )

      Comentariu

      • emet
        Incepator
        • 07.dec.2004
        • 25

        #4
        Sapa este formata din nisip si ciment si se toarna pe pardoseli,deci nu contine var.Poate la voi acasa e la moda sa tencuiesti podelele.
        efectuam dirigentie santier si amenajari interioare

        Comentariu

        Procesare...