Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

  Detaliaza, ce inseamna mai multi pereti vitrati? Ce destinatie are camera, cum sunt amplasati peretii vitrati, mobilierul? O foto ar fi buna de vazut exact situatia.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • Răspuns la: Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

   Cine ma poate ajuta si pe mine cu montajul unui AC? locatia Pta Iancului, etaj 9, buc
   Am montat consolele ca in poze dar, decand am implinit 52 si 120kg, nu mai pot face echilibristica pe geam pt a scoate climatizorul si mai ales pt a ma intinde sa prind piulite exterioare - imi ajunge mana ca in poza, dar pe dupa climatizor ar fi mult mai complicat.

   Prin urmare nu im trebuie ajutor decat pt a-l scoate pe geam si prins piulitele exterioare. Treaba de max 1/2 h.

   p.s. traversele de lemn din poza sunt distantieri pusi la montajul consolelor pt a fi sigur ca pic la gaurile de pe talpa AC.

   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Photo0869.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	397,9 KB 
ID:	629013Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Photo0876.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	763,3 KB 
ID:	629014Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Photo0856.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	627,6 KB 
ID:	629015

   Comentariu


   • Răspuns la: Răspuns la: Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

    stie cineva daca si unde as putea gasi piulite (holendere) pt teava de 9.52mm mai lungi?
    e bulit putin filetul la inceput si daca ar fi mai lung ar prinde pe spirele de la spate care sunt bune

    Comentariu


    • Re: Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

     Salut,
     Doresc sa pun in apartament un aparat de aer conditionat. Apartamentul are 64 m2 si este impartit in modul care se poate vedea mai jos:
     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20161009_224722.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	139,0 KB 
ID:	629365

     Intrebarea mea este: un aparat de 24000 BTU montat in bucatarie ar putea sa raceasca aerul din cele doua dormitoare? Sau ar fi recomandat un aparat in fiecare dormitor?

     Multumesc!

     Comentariu


     • Răspuns la: Montarea si exploatarea aparatelor de aer conditionat

      Recomandat este sa aveti un sistem de racire infiecare incapere pentru ca circulatia aerului rece va fi dificil de realizat in mod natural dintr-o incapere in alta. In principiu ar trebui sa montati unitati de aer conditionat in camerele unde este cel mai cald, sa spunem doua din ele iar pentru celelalte sa se mizeze pe racirea partiala. Presupun ca nu toate camerele sunt la fel de expuse la soare pe timp de vara.

      Comentariu


      • Salutare, am parcurs tot topicul de la cap la coada fiind in principiu interesat de instalarea unei instalatii de AC tip duct. Acum sunt in dubiu daca se merita sau nu. Problema sta in felul urmator: casa e izolata f bine, inclusiv acoperisul pe interior cu spuma poliuretanica si vata minerala in pod deasupra tavanului de rigips. Variatia temperaturii inauntru de la zi la noapte este f mica aprox. 1.5 gr. C. Cu toate acestea pe timpul verii cand este varful acela de temperatura de cateva saptamani caldura se acumuleaza la etaj unde sunt dormitoarele si creste temperatura pana la 29 gr. Cred ca ar fi suficient sa tin in functiune o instalatie AC o ora maxim doua seara inainte de culcare pt un somn confortabil.
       Initial ma gandisem la un aparat AC de putere mai mare pe care sa-l amplasez in dormitorul mare deasupra usii de la balcon in locatia marcata in schita atasata, care sa sufle pe usa spre celelalte dormitoare, apoi mi-a trecut prin cap ca ar fi mult mai eleganta o instalatie tip duct care sa duca aerul in toate dormitoarele dar in conditiile in care nevoia de aer conditionat e minima nu stiu daca merita investitia care pare binisor mai costisitoare in comparatie cu AC-ul tip split. Astept parerile voastre de profesionisti, intentionez sa fac lucrarea luna viitoare, ma gandesc ca fiind iarna imi va fi mai usor sa gasesc montatori profesionisti. Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Mansarda HVAC.jpg 
Afișări:	961 
Mărime:	146,6 KB 
ID:	676765

       Comentariu


       • Oare au plecat toti meseriasii peste granita sau intra pe forum doar in sezonul de AC in cautare de clienti?!

        Comentariu


        • Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor si un sfat, am montat un inverter Daikin de 18000 btu si meseriasii au montat teava de 3/8 cu 1/4 in loc de teava de 1/2 cu 1/4 asa cum scrie in manualul de instalare, lungimea traseului este de 6 metri, credeti ca acest lucru ar afecta performantele climei? Instalatorii afirma ca nu ar fi o problema asta deoarece traseul este mic, sa-i pun sa-mi schimbe teava conform manualului de instalare sau este ok daca o las asa?

         Comentariu

         Procesare...
         X