consum centrala termica gpl

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • costy_man

    consum centrala termica gpl

    as dori sa achizitionez o centrala termica, nu avem gaze si as dori alimentare cu gpl.
    o casa cu parter si etaj suprafete de 70 mp fiecare, parter zidarie de boltari, placat pe interior cu spuma de mare de 5cm si apoi rigips, inaltime 2,6 metri, etaj zidarie de b.c.a., placat la fel ca perterul iar tavanul placat cu rigips si captusit cu vata minerala bazaltica, inltime 2,6 metri, ferestre termopan peste tot, cer mi-ati putea recomanda si cam ce consum as avea pe luna la butelii.
    stie cineva echivalenta 1litru gpl=???metri cubi metan?
    va multumesc
  • vizitator

    #2
    Cu GPL o sa te termine inclazirea. La pompe de caldura nu te-ai gandit? Sunt o investitie mai mare la inceput dar comparativ cu cat te costa intretinerea cu GPL se amortizeaza in cativa ani. Incearca www.terax.ro

    Comentariu

    • costyn_man

      #3
      pompe termice?

      scuze de intirzierea raspunsului, ai dreptate, o solutie ar fi si doua pompe termice dar la temperaturi de -15 grade nu mai fac fata, trebuie sa fac un sistem de tevi prin pamint la adincime de 2 m pentru a-le putea utiliza ( temperatura solului constanta de 7-8 grade), lungimea tevilor este in jur de 250-300 de metri, iar lungimea santului de aproximativ 20 de metri, foarte costisitor pentru un coeficient de performanta de 3, comparativ cu gazul care are coeficientul de 6.
      alte solutii, idei??
      orice idee este binevenita si o vom putea discuta.

      Comentariu

      Procesare...