Bransament retea gaze

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Mircea G
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Din acte se pot face multe invirteli ...
    In mod normal , teva de pe strada dvs ( drum privat ) , trebuia racordata direct in cea stradala , dar cum este drum privat ...
    Eu mare lucru nu inteleg ce combinatii au facut , dar cred ca :
    - se folosesc de bransamentul vecinului din dreapta sau stinga intrarii dvs ( pe strada principala ) , si vor lega teava de 63 in bransamentul de 32 al vecinului , dar inainte de regulatorul lui . Se face in mod uzual asa ceva .
    Exista si varianta in care contoarele se monteaza la intrare , pe drumul de servitute , daca terenurile au inca acelasi proprietar
    La partea cu actele ...cred ca este o firma ce stie sa faca actele , sa nu va treziti ca ala cu bransamentul este investitorul , si dvs aveti pasante ...
    Acte se pot face legal , dvs urmind sa fiti client cu contor fiscal .

    Lasă un comentariu:


  • bluetextil
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Bransament retea gaze

    Acum am verificat si am vazut ca firma respectiva e autorizata numai PDI si EDI. Asta inseamna ca astia 142m reprezinta instalatie de utilizare cu mai multi consumatori ...!!

    Lasă un comentariu:


  • bluetextil
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Va atasez si solutia primita acum doi ani. Oficial !
    PS am vazut ulterior in schita ca prima extindere nu a traversat strada. Conducta era pe strada principala pe aceeasi parte cu drumul nostru. Asta inseamna 1,5 - 2m maxim cu teava de 32. Adica 1m de teava existenta pe strada principala si au intrat vreo 0,5m pe drumul privat, fara sa ne mai ceara conventie.
    Eu am zis ca acodul acces a fost eliberat numai pentru bransarea titularului respectiv, dar ..., fara nicio hartie in fata e greu sa iti sustii afirmatiile
    Si nu a fost alegerea noastra teva de 63, ci propunerea domnului respectiv. Si cum aveam solutia veche de la gdf tot cu teava de 63 am zis ca e OK, desi atunci facusem numai eu cerere ( adica pentru o casa )
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de bluetextil; 22.mar.2015, 03:27.

    Lasă un comentariu:


  • bluetextil
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Povestea e destul de incurcata, aproape SF pentru mine. Din cauza ca pe un drum de servitute nu am reusit sa semnam conventia cu gdf, un vecin a gasit o pila care ne-a promis ca rezolva extinderea fara conventie. Ultimul vecin (in total suntem patru ) a primit acord acces prin oct/nov 2014. Pe motiv de neincredere eu personal am fost la firma careia i s-a repariizat lucrarea si am primit confirmarea ca au fost depuse actele pentru obtinere AC. Vinerea trecuta am aflat ca lucrarea era gata din 19 februarie, lucrare care a insemnat traversarea unei strazi de la conducta existenta de 125 cu teava de 32 si montarea unei cutii in capatul strazii noastre ( scrie si pe cutie dimensiunile tevilor plus ca am masurat personal teava care intra in cutie si este de 32, plus ca eu aveam o solutie primita de gdf acum doi ani in care se specifica ca extinderea se face de la 125 cu 63 ). Miercuri, saptamana aceasta ne-am intalnit cu "pila" si am aflat ca extinderea pe drumul nostru privat va fi facuta de catre "EL" cu teava de 63. Când l-am intrebat care-i povestea cu debitul, avand in vedere teava de 32, mi-a zis ca in cutia respectiva va fi montat un regulator de presiune care va rezolva problema si a precizat ca a fost sa ia regulatorul de la firma respectiva dar ca ei pregatisera unu de 10 care era prea mic. Si uite asa ieri si astazi au montat teava de 63 ( din cutie pe o distanta de 142 m) au facut bransamentele si la doi dintre vecini au facut si instalatiile interioare - fara proiect, fara AC, doar cu bani ( unul dintre vecini nu avea nici macar acord acces ). Si a promis ca s-ar putea ca de Paste sa avem gaze !!!!
    In total pe strada pe partea noastra sunt patru case si doua locuri libere. La fel si pe partea cealata a strazii
    Ultima editare de bluetextil; 22.mar.2015, 03:06.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea G
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Extindere de la 125 la 32 ???? Asta numai extindere nu este .
    Extinderea inseamna retea stradala , pe strada , nimic spre curti . Asa ceva este ????
    Pt ce s-a facut asta ?
    A doua extindere , de unde pleaca , de ce nu se face din teava de 125 ???
    Asa cum spuneti dvs , apare o gituire inutila . . N-am acum , un tabel in fata , sa vedem ce iese cu teava de 63 la 150 m , dar crde ca ar trebui teava mai mare , poate chiar 90 .
    Regulatorul regleaza presiunea .
    Teava mai groasa , va functiona ca un acumulator de gaz , dupa acea gituire .
    Stiu ca este mai scump .....

    Lasă un comentariu:


  • bluetextil
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Va rog, am si eu o problema si as dori un sfat. S-a facut extindere retea gaze pe o distanta de 4 m de la diametru 125 cu diametru 32 cu firida in care va fi montat un regulator. Acum urmeaza o alta extindere pe un drum privat de 142 m pentru 6 consumatori. Propunerea firmei care face lucrarea este teava de 63 cu precizarea ca regulatorul va rezolva problema de debit indusa de extinderea cu teava de 32. E corect asa, din punct de vedere al debitului ? Iar eu am acord de acces pentru bransament de la Distrigaz pentru 2 masini de gatit si o centrala de 35 kw cu teava de 32. Mi se pare ciudat, dar nu stiu ce minuni face regulatorul asta de gaz.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Acestea sunt lucruri ce trebuiau luate in calcul de cand ati cumparat terenul, primaria nu trebuia sa va lase sa contruiti decat daca va asumati acest lucru. Lucrurile ar fi stat cu totul atlfel daca primaria sau o asociatie de propritari solicitau celor de la gaz sa bransez toata strada odata.

    Lasă un comentariu:


  • felicia dani
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Ptr 105 m mi- au cerut 15000 ron acum 2 ani

    Lasă un comentariu:


  • omaron
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Se da un teren aflat pe strada X (sunt in total 10-12 loturi, strada se infunda), perpendicular pe strada principala Y, la aproximativ 90 de metri distanta de aceasta. Reteaua de gaze trece pe strada principala. Ambele strazi sunt ale primariei (Ilfov/Pantelimon), nici una nu este asfaltata.

    Pe strada X nu exista decat 2 terenuri bransate la gaze, primele doua (stanga/dreapta), presupun ca s-au legat direct la reteaua principala. In principiu exinderea se face numai pentru mine, ceilalti au deja centrale pe peleti, electric, etc.

    Azi am intrebat la Distrigaz cam ce ar presupune bransarea la gaze a terenului din problema si dupa un calcul sumar a spus ceva de genul: "Este necesara extindere de reatea. Extindere efectiva 40000 RON plus devize, proiect, etc aproximativ... 10.000 EURO"

    Pe bune!?! 10.000 de euro pentru 90 de metri de teava? M-a luat la misto sau nu avea chef sa imi faca un calcul cat de cat realist?!

    Lasă un comentariu:


  • felicia dani
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Racordarea la reteaua de gaze

    Buna ziua,am ő intrebare Cum ati reusit sa finanteze si distrigaz?

    Lasă un comentariu:


  • creatorul
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Nu stiu cum se calculaza cofinantarea la extindere dar eu la 19ml de extindere am:
    - 1200 ron doar cofinantare
    - 4700 ron partea mea
    - 1800 ron bransare tot partea mea
    La toate astea se mai adauga instalatia interioara 2500 ron:
    - 30m de PE subteran
    - 15m teava metalica suprateran cu doua focuri
    - electrovalva cu doi senzori

    La extindere din cate stiu nu trebuie sa despagubesti pe nimeni si daca trebuie cu siguranta cei la GDF o sa iti ceara niste semnaturi de la proprietarii conductei.

    Lasă un comentariu:


  • luk2011
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    RĂZBOI CU E-ON GAZ


    „Solutia de alimentare propusă a fost extindere de conductă de 95 m din extindere conductă existentă. Conform Consiliului Director al EON Gaz Distributie SA din 28.03.2007, în cazul în care un solicitant se adresează operatorului licentiat pentru realizarea unei extinderi de conductă gaze naturale dintr-o retea existentă, proprietate terti, nu necesită acceptul investitorului initial. În cazul în care un solicitant se adresează operatorului licentiat pentru realizarea unei noi instalatii de racordare, iar conectarea se face la o conductă care urmează a fi construită prin extinderea retelei de distributie a gazelor naturale, solicitantul achită exclusiv tariful de analiză si elaborarea acordului de acces la sistemul de distributie a gazelor naturale, conform prevederilor HG 1043/2004 si nu are obligatia de plată a vreunei despăgubiri“
    Unde apare lucrul asta in HG 1043/2004 ?


    Unde scrie CLAR SI FARA LOC DE INTERPRETARI , ca la extindere retea nu trebuie sa despagubesti pe nimeni ?

    Doar la bransament ai doua variante :

    1 . sa-l despagubesti pe proprietar

    2. sa declari la notar ca-l vei despagubi ( in viitor candva ) , si cu declaratia respectiva compania de gaz trebuie sa te racordeze la retea .
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • coby
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Acuma , privind in urma , nu era mai bine sa luati direct o centrala pe combustibil solid si sa renuntati la gaz ?


    Postat în original de 4est
    .....................
    Si eu stau si astept sa vina frigul si sa-mi inghete apa in instalatii.
    Oare ce sa fac?
    Platiti la curent mai mult pana se rezolva si incalziti cu radiatoare electrice - traim in Romania in continuare ...

    Lasă un comentariu:


  • 4est
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    In 4 martie am achitat 9300 lei reprezentand 98% din c/v costurilor de extindere retea pentru ~60m
    GDF au calculat ca ei achita doar 2%, ca atat li se va amortiza lor in 30 ANI!

    Ma rog, au facut o reclamatie la ANRE, si mi-au zis ca blabla asa au calculat ei si asa sa platesc, desi eu am subliniat ca sunt mult umflate costurile

    Prin august au binevoit in final sa faca lucrarea.
    Problema este ca pe hartie nu s-a finalizat lucrarea.

    Am inteles ca prestatorul ar fi incurcat ceva planuri si nu le iese treaba in relatia cu GDF.
    Si eu stau si astept sa vina frigul si sa-mi inghete apa in instalatii.

    Oare ce sa fac?

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Răspuns la: Bransament retea gaze

    Incercati sa cautati alta solutie sau sa va convingeti vecinii.

    Lasă un comentariu:

Procesare...