Pompa de circulatie suplimentara

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • ggelu
    a răspuns
    Volumul de apa suplimentar ( fata de inainte de mutare) este de ordinul litrilor . De fapt a cresut pierderea de presiune pe coloane si nu se incalzeste exact ultimul element. Pentru verificare fa o proba : inchide ramura cu patru calorifere si se va incalzi si ultimul calorifer din ramura de 6. Esti sigur ca ai facut bine echilibrarea caloriferelor ? De aici ar trebui sa incepi.
    Ca solutii eu vad doua :
    - Inlocuirea pompei actuale cu una mai puternica
    - Faci la intrarea in casa un distribuitor cu o intrare ( de la centrala ) si doua plecari + doua pompe mai mici ( una pentru fiecare ramura ) . Aici iti mai trebuie niste relee pentru pornirea pompelor .
    Solutia pe care o propui poate sa mearga sau nu . Mai simplu ar fi sa faci verificarea de mai sus ( te lamuresti daca nu ai aer in instalatie sau alte probleme ), mai incerci o echilibrare si daca tot nu merge imprumuti o pompa mai mare ( cam o treapta mai mare la debit si una la presiune ) .

    Lasă un comentariu:


  • elixir
    a răspuns
    Salut! pompa suplimentara te va ajuta, cu siguranta, dar e posibil si ca centrala sa nu ,,duca" 10 calorifere!(volumul de apa din centrala e mai mic decat cel din retea). oricum, ar trebui sa ai in vedere, in viitor, sa aduci centrala mai aproape de casa. eu am avut centrala la 4m de casa, 2 ierni, apoi am construit o camera lipita de casa. randamentul e altul
    sa ne ti la curent si pe noi!

    Lasă un comentariu:


  • mihai zzr
    a creat un topic Pompa de circulatie suplimentara

    Pompa de circulatie suplimentara

    Buna tuturor.
    mi-am montat singur instalatia de incalzire in casa anul trecut.Mai precis caloriferele.Erau 8 la numar (din tabla).Meseriasul a venit si a racordat centrala (care este pe lemne,marca viadrus cu 5 elementi).Anul acesta am mutat-o in alt loc, o magazie destinata ei si deci am dus-o cam la 10 metri distanta de casa.Tevile din ppr le-am izolat cu vata minerala si le-am ingropat cam la 70 cm in pamant.Apoi deoarece am finalizat inca 2 camere am mai montat 2 calorifere.Sistemul este tip pantalon.pe o parte a casei sunt 4 calorifere iar pe cealalta acum sunt 6.
    Ei , ultimele doua nu se incalzesc ca lumea ,si mai precis ultimul.E adevarat ca este mare , de 1600 cu 600 si cap de linie.Se incalzeste doar jumatea superioara.
    Pompa este NOCCHI SR3, 25/60 , 130. Are 3 viteze de turatie.Degeaba .Tevile din centrala pana se intra in casa sunt de 32,cam 10 metri apoi le-am redus la 25 si la fiecare calorifer am plecat cu 20.Deci coloana principala din casa are diametrul de 25.
    Am incercat sa le reglez din retur pe celelalte dar... tot nu merge cum trebuie.M-am gandit la o solutie : sa mai pun o pompa de circulatie inaintea celor 2 calorifere care nu se incalzesc bine.
    Aici cer ajutorul vostru.Ar fi bine sa fac asa ceva?Si daca da , nu ar lua apa de la cealalta coloana ?Multumesc anticipat.Meseriasul cu care am vorbit nu mi-a dat un raspuns concret.
Procesare...