yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Incalzire prin pardoseala cu agent termic

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Am deja 380 cu o putere instalata de 10Kw ... dar din pacate firul care alimenteaza este de doar 5x6! Cablul de 6 ce consum poate duce?

  Comentariu


  • #32
   Cauta caleffi.it sectiunea RIVISTA IDRAULICA nr.22 si 29

   Comentariu


   • #33
    Incalzirea prin pardoseala

    Are cineva incalzire prin pardoseala? Eu vreau sa-mi fac incalzire prin pardoseala in living+bucatarie+bai cu gresie si in dormitoare cu mocheta. Ce parere aveti cu mocheta? De care imi trebuie? Nu imi opreste emiterea radiatiei?

    Va multumesc
    I'm working for a better live!

    Comentariu


    • #34
     Solutia propusa de cei de la Rehau a fost ca in dormitoare si in bai sa se monteze doar in spatiile ramase libere, neacoperite de mobilier! Pentru ca totul sa fie bine in bai si dormitoare trebuie sa se monteze si calorifere!

     In showroom-ul Rehau din Cta era incalzire in pardoseala cu gresie si mocheta! Atat gresia, cat si mocheta trebuie sa aiba pe ambalaj semnul "incalzirea in pardoseala"! Acelasi semn l-am vazut la Praktiker pe cel mai ieftin parchet laminat!

     Comentariu


     • #35
      Merci dar tot nu sunt lamurit. Eu vreau doar incalzire prin pardoseala(de exemplu in Ungaria asa este peste tot si in dormitoare si in bai si in camera de zi, etc.), nu si calorifere deoarece am nevoie de 80-85 grade in radiatoare, iar in pardoseala 40-45 (exclus retur prin pardoseala), iar altfel e cam complicat. Ma gandesc probabil ca centrala nu o sa functioneze bine in parametrii astia.
      P.S. Esti sigur ca parchetul laminat care era bun si pt incalzire prin pardoseala era printre cele mai ieftine caci eu stiam ca e cam la 30 Euro/mp si la banii astia mai bine imi pun parchet din bambus si radiatoare.
      I'm working for a better live!

      Comentariu


      • #36
       Am primit urmatoarea recomandare :

       centrale.ro/catalog/product_info.php?cPath=48&products_id=698

       centrale.ro/catalog/product_info.php?products_id=695

       centrale.ro/catalog/product_info.php?products_id=442

       Ce ziceti?

       Comentariu


       • #37
        D-le.LUCIAN,
        Sunt situatii cind incalz.in pardoseala nu poate acoperii necesarul de caldura al incaperii pt.simplul motiv ca supraf.utila(unde se poate pune serpentina)este redusa de obiectele din baie,de mobilierul camerei si de pierderile de caldura(ferestre,usi,pereti neizolati).Ce ai vazut in Ungaria
        este posibil sa fie si incalz.in pereti radianti(www.cufix.de).Separarea temp.
        in diferite zone este o treba simpla(rivista idraulica nr.22)se realizeaza cu dispozitive specializate.Dar toate complicatiile duc la ridicarea pretului,la marirea riscului de defecte deci intretinere costisitoare cu oameni care au alte tarife(exclus"Nea Gigi instalatorul")
        Pt.folosirea parchetului laminat si mochetei(www.underfloorheatingsolution.com) nu ai restrictii,dar cu mentiunea pe care a amintit-o FORTE,cu materiale care sunt recomandate pt. aceasta

        Comentariu


        • #38
         Centrale pentru incalzirea prin pardoseala

         Am citit mesajele privind incalzirea prin pardoseala si am vazut ca trebuiesc folosite alte tipuri de centrale decat cele utilizate in cadrul sistemului clasic cu calorifere (radiatoare). Nu am gasit insa detalii despre ce tip de centrale este vorba. Exista cumva si centrale mixte : adica sa aiba un circuit cu temperatura ridicata pt calorifere si unul cu temperatura scazuta pentru incalzirea prin pardoseala? Exista si alte solutii tehnice pentru a utiliza centrala clasica (cea pt calorifere) la incalzirea prin pardoseala, cum ar fi sa spunem un racitor? (am citit ca cineva ar utiliza returul caloriferelor pt pardoseala). Nu radeti! Vreau doar sa va spuneti parerea si sa dati raspunsuri daca va pricepeti.
         Deasemeni as dori sa stiu mai in detaliu cum se executa, plecand de la nivelul 0, adica se pune pe jos o folie de plastic, apoi polistiren, apoi sistemul de tubulaturi si se toarna sapa (asta la o casa pe pamant, fara platfotma betinata)? Si ce accesorii se folosesc : pompe de circulatie,distribuitoare, electrovalvule, termostate etc? Gasesc undeva o schema a unui astfel de sistem? Este dificila realizarea unui sistem mixt : incalzire prin pardoseala si radiatoare?
         Chiar nu renteaza utilizarea acestui sistem de incalzire prin pardoseala in cazul folosirii parchetului laminat (8mm/trafic comercial mediu)
         Va multumesc!

         Comentariu


         • #39
          Nu exista centrala numai pt. incalz. in pardoseala!
          In GOOGLE tasteaza rivista idaulica nr.27 si ai sa vezi exact cu decurg lucrurile in aceasta problema

          Comentariu


          • #40
           Scuzela mele,am"mincat" o litera corect este"rivista idraulica"nr.22;27;29

           Comentariu


           • #41
            Cred ca la orice centrala se poate regla temperatura agentului.

            Comentariu


            • #42
             Postat în original de flo8200
             Cred ca la orice centrala se poate regla temperatura agentului.
             Da, dar pot lucra simultan cu 2 temperaturi, una ridicata pt radiatoare, una scazuta pt pardoseala?
             Multumesc

             Comentariu


             • #43
              Postat în original de ing.GRIGORE ZAHARESCU
              Scuzela mele,am"mincat" o litera corect este"rivista idraulica"nr.22;27;29
              Multumesc, o sa trag o privire pe acest site.

              Comentariu


              • #44
               din revista instalatorul 3/2003
               Panel- centrala murala pentru instalatii mixte - ing. Mihaela Bighiu
               Firma AR.CA Italia este considerata una din principalele producatoare de cazane si reprezinta un bun exemplu in ceea ce priveste serviciul tehnic si comercial pe piata instalatiilor termice. AR.CA este primul fabricant european care a realizat cazanul pentru instalatii mixte (cu functionare la doua temperaturi diferite).
               Panel, centrala termica cu circuite integrate, este conceputa pentru a facilita montarea in instalatii mai complexe, cu mai multe circuite cu temperaturi diferentiate, instalatii de incalzire prin pardoseala, care necesita temperaturi de functionare joase, asociate cu instalatii ce necesita o temperatura ridicata (ventiloconvectoare, radiatoare, aeroterme etc.).
               Caracteristica principala a acestei centrale este distributia agentului termic de incalzire pe doua zone independente, cu temperaturi diferentiate si cu posibilitatea de programare distincta. Asadar, UNDE si CAND se doreste incalzire, se poate face cu temperatura dorita in folosul utilizatorilor si al confortului.
               Panel este un cazan care asigura cele mai inalte exigente privind instalatiile cu temperatura joasa de functionare si un confort deosebit.
               Fabricat anume pentru incalzirea prin pardoseala sau pentru instalatii cu temperaturi joase in general, dispune de posibilitatea de gestionare a doua zone de temperaturi diferentiate, termoreglate si cronoprogramate. Doua circuite independente permit obtinerea unor rezultate apreciabile privind incalzirea locuintelor de dimensiuni medii, centrala Panel oferind posibilitatea de programare a temperaturii de zi si de noapte cu pompe de circulatie independente.
               Functia de preacumulare pe circuitul primar, asociata cu puterea maxima disponibila a centralei (de 29,3 kW), garanteaza prepararea apei calde de consum FARA TIMPI DE ASTEPTARE, cu costuri energetice extrem de mici si cu mentinerea temperaturii dorite a unei cantitati sporite de apa calda de consum.

               Comentariu


               • #45
                Postat în original de cybersamuray
                din revista instalatorul 3/2003
                Panel- centrala murala pentru instalatii mixte
                Multumesc, foarte interesant, o sa caut mai multe detalii despre acest tip de centrale.

                Comentariu

                Procesare...
                X
                sigla BRAT