yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Incalzire prin pardoseala cu agent termic

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  La un cazan gen CANDLE merge si fara puffer, este un cazan cu ardere superioara si lenta! bineinteles ca e nevoie de ceva cunostinte in realizarea instalatieei, nu doar de ,,nea Gigel", vecinul care stie sa schimbe robineti!
  Edit: 24kw are trebui sa ajunga, iar daca ai casa izolata, chiar si 20kw. ia una care sa mearga pe carbune, o sa ai o autonomie greu de imaginat!

  Comentariu


  • Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

   Apelez la cunostintele voastre poate ma sfatuiti. Am instalatie clasica cu cazan cu gazeificare (fara puffer) si calorifere. Temperatura din centrala spre instalatie, in general, pleaca in jur de 60-65 de grade.
   Traseul este doar la un parter si urmeaza sa racordez la el, in 2 camere, incalzire in pardoseala (probabil undeva la mijlocul traseului o sa ma racordez la tur/retur). Cele 2 camere au aprox 3.5m x 4m iar cine se ocupa de instalatie mi-a spus ca am nevoie de 2 circuite in fiecare camera.

   Ideea e urmatoarea, daca prind gust si imi place, sunt sanse sa ma extind cu incalzirea in pardoseala in toata casa, treptat dupa finante. Daca nu imi place (sau pana am finante), ramane asa, 2 camere cu incalzire in pardoseala si restul cu calorifere.

   Ceea ce vreau eu sa obtin este un control foarte precis al temperaturii care intra in incalzirea in pardoseala. Adica daca vreau sa imi intre la 30 de grade, asa sa mearga din distribuitor.

   Acum intrebarile, sa am si eu habar de ce se va intampla in instalatie:
   - daca e sa iau in considerare ca pentru 1-2 ani folosesc incalzirea in pardoseala doar in cele 2 camere, care ar fi optiunea pentru conectarea la instalatia curenta? Cred ca se numeste distribuitor cel care se monteaza in cutie in perete.
   - daca iau in considereare si restul casei, undeva la 12-14 trasee in final, ce distribuitor ar trebui sa aleg?
   - care e cel mai bun mecanism de a controla temperatura care intra in incalzirea in pardoseala?

   Comentariu


   • Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

    Buna ziua, va felicit pentru acest subiect! L.am parcurs oarecum pe diagonala (sunt doar economist) si mi.am facut o imagine f f larga. Ce nu am regasit printre posturile citite si.mi este stict necesar: Care este dimensiunea minima a extrudatului de deasupra placii parterului (pt IP cu randament optim - sunt cam friguroasa de fel), daca dl. constructor a crezut mai mult in economie decat in gradul de confort si a montat sub placa extrudat de 3 cm ? Mentionez ca solutia firmei ce urmeaza a.mi executa instalarea IP este de extrudat 3 cm, pentru a nu.mi modifica inaltimea usilor. Multumesc anticipat celor ce vor acorda atentie intrebarii !!!

    Comentariu


    • Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

     Treaba e cat mai gros, cu atat mai mica pierderea. Eu am pus 5 cm sub placa si 10 cm sub sapa.

     Comentariu


     • Salutare tuturor si bine v-am gasit! Ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate unde chiar daca o sa incep cu o intrebare sper sa pot fi folositor la randul meu si sa impartasesc din experienta renovarii apoi demolarii casei vechi si constructia uneia noi.
      Casa este parter plus etaj incalzita cu centrala termica, parterul prin pardoseala, etajul cu calorifere. Toate bune si frumoase doar ca instalatorul minune n-a prevazut nici o automatizare intre centrala si pardoseala. Centrala este comandata de termostatul de ambient montat sus si pompa de circulație a pardoselii pleaca in momentul cand primeste semnal de la termostatele de la parter. Ca improvizatie pe moment am mutat termostatul de ambient jos si l-am setat la aceeasi temperatura cu celelalte termostate legate la sistemul de pardoseala.
      Modulul de comanda al actuatoarelor circuitelor din pardoseala este de la Giacomini, Giacoklima PM100P.
      Vreau sa stiu daca acesta poate fi conectat la centrala termica sa-i poata da semnal oprire/pornire in acelasi timp cu pompa de circulatie. In caz ca nu poate fi conectat direct este compatibil cu alte module de comanda ceva de genul Salus PL07?
      Ultima editare de Roqaman; 07.oct.2018, 16:42.

      Comentariu


      • Buna ziua
       Am un sistem de incalzire in pardoseala Vision de la Romstal si am o nelamurire: compatibilitatea intre termostatul(cu PWM) si actuator. Termostatul cupleaza si decupleaza circuitul uneori la intervale foarte mici de 30 sec, dar actuatorul are un timp de reactie de 3 min. si nu poate actiona cum ii transmite termostatul. E normal asaceva?

       Comentariu


       • Este normal.
        Schimba termostatele de pe functia PWM, fiindca nu iti foloseste la nimic.
        DIFERENTA CARE FACE DIFERENTA

        Comentariu


        • Pai ar trebui sa faca, daca le pun sa functioneze normal am fluctuati de temperatura in casa de 3 grade., inertia termica fiind mare.

         Comentariu


         • Daca tu spui ca ar trebui sa faca si sa dreaga....
          Nu eu sunt proiectantul instalatiei tale si nu cunosc detaliile acesteia. Doar ti-am spus ca in cazuri normale, functia PWM nu foloseste la nimic.
          DIFERENTA CARE FACE DIFERENTA

          Comentariu


          • Mentine temperatura mai constanta decat pe modul normal, fara PWN, doar ca de multe ori face cuplari si decuplari degeaba.fara ca actuatorul sa miste ceva

           Comentariu

           Procesare...
           X
           sigla BRAT