Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Incalzire prin pardoseala cu agent termic

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Avatar vizitator
  Vizitatorul a creat un sondaj Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  105
  Centrala pe gaz+ boiler + calorifere
  32,38%
  34
  Centrala pe gaz + boiler + incalzire in pardoseala
  71,43%
  75
  Centrala in condensatie pe gaz + boiler + calorifere
  32,38%
  34
  Centrala in condensatie pe gaz + boiler + incalzire in pardoseala
  462,86%
  486
  Sunt in constructie la o casa si as dori sa realizez incalzire pin pardosea in baie si bucatarie. Intrebarea mea este daca in camere este eficient sa pun incalzirea in pardosea sau nu, avand in vedere ca vreau sa pun deasupra parchet masiv sau laminat?
  multumesc

 • iulian-s
  a răspuns
  Mentine temperatura mai constanta decat pe modul normal, fara PWN, doar ca de multe ori face cuplari si decuplari degeaba.fara ca actuatorul sa miste ceva

  Lasă un comentariu:


 • scurt_pe_2
  a răspuns
  Daca tu spui ca ar trebui sa faca si sa dreaga....
  Nu eu sunt proiectantul instalatiei tale si nu cunosc detaliile acesteia. Doar ti-am spus ca in cazuri normale, functia PWM nu foloseste la nimic.

  Lasă un comentariu:


 • iulian-s
  a răspuns
  Pai ar trebui sa faca, daca le pun sa functioneze normal am fluctuati de temperatura in casa de 3 grade., inertia termica fiind mare.

  Lasă un comentariu:


 • scurt_pe_2
  a răspuns
  Este normal.
  Schimba termostatele de pe functia PWM, fiindca nu iti foloseste la nimic.

  Lasă un comentariu:


 • iulian-s
  a răspuns
  Buna ziua
  Am un sistem de incalzire in pardoseala Vision de la Romstal si am o nelamurire: compatibilitatea intre termostatul(cu PWM) si actuator. Termostatul cupleaza si decupleaza circuitul uneori la intervale foarte mici de 30 sec, dar actuatorul are un timp de reactie de 3 min. si nu poate actiona cum ii transmite termostatul. E normal asaceva?

  Lasă un comentariu:


 • Roqaman
  a răspuns
  Salutare tuturor si bine v-am gasit! Ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate unde chiar daca o sa incep cu o intrebare sper sa pot fi folositor la randul meu si sa impartasesc din experienta renovarii apoi demolarii casei vechi si constructia uneia noi.
  Casa este parter plus etaj incalzita cu centrala termica, parterul prin pardoseala, etajul cu calorifere. Toate bune si frumoase doar ca instalatorul minune n-a prevazut nici o automatizare intre centrala si pardoseala. Centrala este comandata de termostatul de ambient montat sus si pompa de circulație a pardoselii pleaca in momentul cand primeste semnal de la termostatele de la parter. Ca improvizatie pe moment am mutat termostatul de ambient jos si l-am setat la aceeasi temperatura cu celelalte termostate legate la sistemul de pardoseala.
  Modulul de comanda al actuatoarelor circuitelor din pardoseala este de la Giacomini, Giacoklima PM100P.
  Vreau sa stiu daca acesta poate fi conectat la centrala termica sa-i poata da semnal oprire/pornire in acelasi timp cu pompa de circulatie. In caz ca nu poate fi conectat direct este compatibil cu alte module de comanda ceva de genul Salus PL07?
  Ultima editare de Roqaman; 07.oct.2018, 16:42.

  Lasă un comentariu:


 • lmacsen
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Treaba e cat mai gros, cu atat mai mica pierderea. Eu am pus 5 cm sub placa si 10 cm sub sapa.

  Lasă un comentariu:


 • SIM07
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Buna ziua, va felicit pentru acest subiect! L.am parcurs oarecum pe diagonala (sunt doar economist) si mi.am facut o imagine f f larga. Ce nu am regasit printre posturile citite si.mi este stict necesar: Care este dimensiunea minima a extrudatului de deasupra placii parterului (pt IP cu randament optim - sunt cam friguroasa de fel), daca dl. constructor a crezut mai mult in economie decat in gradul de confort si a montat sub placa extrudat de 3 cm ? Mentionez ca solutia firmei ce urmeaza a.mi executa instalarea IP este de extrudat 3 cm, pentru a nu.mi modifica inaltimea usilor. Multumesc anticipat celor ce vor acorda atentie intrebarii !!!

  Lasă un comentariu:


 • alinescoo
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Apelez la cunostintele voastre poate ma sfatuiti. Am instalatie clasica cu cazan cu gazeificare (fara puffer) si calorifere. Temperatura din centrala spre instalatie, in general, pleaca in jur de 60-65 de grade.
  Traseul este doar la un parter si urmeaza sa racordez la el, in 2 camere, incalzire in pardoseala (probabil undeva la mijlocul traseului o sa ma racordez la tur/retur). Cele 2 camere au aprox 3.5m x 4m iar cine se ocupa de instalatie mi-a spus ca am nevoie de 2 circuite in fiecare camera.

  Ideea e urmatoarea, daca prind gust si imi place, sunt sanse sa ma extind cu incalzirea in pardoseala in toata casa, treptat dupa finante. Daca nu imi place (sau pana am finante), ramane asa, 2 camere cu incalzire in pardoseala si restul cu calorifere.

  Ceea ce vreau eu sa obtin este un control foarte precis al temperaturii care intra in incalzirea in pardoseala. Adica daca vreau sa imi intre la 30 de grade, asa sa mearga din distribuitor.

  Acum intrebarile, sa am si eu habar de ce se va intampla in instalatie:
  - daca e sa iau in considerare ca pentru 1-2 ani folosesc incalzirea in pardoseala doar in cele 2 camere, care ar fi optiunea pentru conectarea la instalatia curenta? Cred ca se numeste distribuitor cel care se monteaza in cutie in perete.
  - daca iau in considereare si restul casei, undeva la 12-14 trasee in final, ce distribuitor ar trebui sa aleg?
  - care e cel mai bun mecanism de a controla temperatura care intra in incalzirea in pardoseala?

  Lasă un comentariu:


 • elixir
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  La un cazan gen CANDLE merge si fara puffer, este un cazan cu ardere superioara si lenta! bineinteles ca e nevoie de ceva cunostinte in realizarea instalatieei, nu doar de ,,nea Gigel", vecinul care stie sa schimbe robineti!
  Edit: 24kw are trebui sa ajunga, iar daca ai casa izolata, chiar si 20kw. ia una care sa mearga pe carbune, o sa ai o autonomie greu de imaginat!

  Lasă un comentariu:


 • scurt_pe_2
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  De luat in calcul faptul ca in cazul in care optezi pt o centrala pe lemne, trebuie sa adaugi si un puffer in sistem.
  Pt un imobil de 150 mp(fie si anvelopat mediu), o sursa de 35 kW este f mare.

  Lasă un comentariu:


 • Danut22
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Buna seara. As avea si eu nevoie de un mic ajutor, am o casa de circa 150mp utili si as dori sa imi instalez incalzire in pardoseala cu agent termic(apa), as dori ca incalzirea apei sa se faca cu lemne fiindca in zona nu este gaz, iar intre electric si lemne as merge pe lemne. Iar daca este cineva interesat sa execute lucrarea astept oferte de pret, materiale+manopera.( casa este in loc. Tătărusi jud Iaşi)
  P.s: centrala as prefera un candle 35kw

  Multumesc anticipat!

  Lasă un comentariu:


 • jaya
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Buna,
  as avea si eu nevoie de un sfat. Am incalzire in pardoseala, ambient, centrala pe gaz in condensatie 30 KW, distribuitor cu supapae de dezaerare automate dar nu am pompa de recirculare. Doar pompa din centrala. Suprafata utila este de 115 mp. Apa pe tur este la 42 C. Circuitele sunt in jur de 100 ml. Am un singur circuit care e mai lung in jur de 115 si inca unul mai scurt care merge la baie. Momenan este cald dar imi fac griji pe viitor cand va veni gerul.
  Am observant ca turul este cald dar returul este abia dezmortit. Ce ar fi nevoie pentru a micsora diferenta dintre tur si retur? Unii imi spun ca ar fi nevoie de o pompa de recirculare.
  Ce alte sfaturi imi puteti da pentru a optimiza sistemul?

  Multumesc

  Lasă un comentariu:


 • sarojna
  a răspuns
  Răspuns la: Incalzire prin pardoseala cu agent termic

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati sa pun in functiune o centrala in condensatie.
  Casa P+1 unde avem: parter - bucatarie , livind si baie incalzire in pardoseala si un dormitor cu calorifer. Baia de la parter mai are un calorifer portprosop.
  Etaj, 2 bai, 3 dormitoare si hol incalzire cu calorifere (distribuitor).
  In casa este montata o centrala in condesatie de la Vaillant de 31 kW, la care s-a pus si un termostat de ambient.
  Pe sistemul primar (calorifere) de la etaj este montat un distribuitor la care sunt conectate caloriferele. Calorifirele au robinetii de tur si retur normali (fata termostat). Coloriferele de la parter (baie si dormotor) sunt legati direct la turul si returul centralei.
  Pe sistemul secundar (incalzire in pardoseala) este montat sistemul de la Romstal - distribuitor, gprup pompare si amestec, fara automatizare.
  Rugamintea mea este sa ma sfatuiti sa reglez sistemul astfel incat sa un confort ok, cat si un consum optim de gaze.
  In present centrala functioneaza doar pe circuitul de colorifere (cu 55 gr C pe tur) si este comandata de ambient.
  Dar cand v-oi da drumul si la incalzirea in pardoseala cred ca voi avea probleme, in sensul ca daca la etaj ambientul va detecta temperatura setata atunci centrala se va opri, implicit in pardoseala nu se va pompa apa calda.
  Un prietem mi-a recomandat sa renunt la ambient si sa las centala sa functioneze pe manual, dar in acest caz trebuie sa montez robineti termostatai pe calorifere (mai putin pe сele din baie).
  Care sunt sfaturile voastre?
  Sper ca am fost destul de coerent.
  Multumesc anticipat.
  Ultima editare de sarojna; 09.oct.2017, 09:12.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X
sigla BRAT