Postat în original de cryss
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
meriat sa ti l faci.
Postat în original de gogosonAdevarul ca, conteaza. La un volum de 2000l o diferente de 5-7 grd , inseamna cativa kwatti buni care se pierd
Dar, evident ca se poate face unul in sistem DIY, ca de fapt este un mare vas de apa care este izolat, Intrebarea este daca te costa mai putin sa-l faci decat sa-l cumperi ???
chiar acu ii face la socrumeu cineva unu patrat. tabla de 10. aprox 1000 litri. costa 5 mil tabla si sudura. si vreo 3-4 alte poate o sa ajunga pe la 6mil.
ingropat in pamant in camin de beton, dedesubt 20 cm de sticla pisata, lateral vata de sticla cat incape legata cu banda metalica si polistiren de 5. acu meditez la cum o sa l dau jos de pe remorca si cum o sa l misc prin curte. da' or fii ele cunva. sudat in el 7 tevi, 2 incalzire, 2 cazan 1 pres, 1 temp, i valva de ppresiune. l as fii pus in camara din casa da ni i frica de el ca poate saltaCand o cale fara cale, cale dand... alte lucruri fara cale, se vor naste prea curand.
Comentariu
-
Re: meriat sa ti l faci.
Postat în original de Achim DanPostat în original de gogosonAdevarul ca, conteaza. La un volum de 2000l o diferente de 5-7 grd , inseamna cativa kwatti buni care se pierd
Dar, evident ca se poate face unul in sistem DIY, ca de fapt este un mare vas de apa care este izolat, Intrebarea este daca te costa mai putin sa-l faci decat sa-l cumperi ???
chiar acu ii face la socrumeu cineva unu patrat. tabla de 10. aprox 1000 litri. costa 5 mil tabla si sudura. si vreo 3-4 alte poate o sa ajunga pe la 6mil.
ingropat in pamant in camin de beton, dedesubt 20 cm de sticla pisata, lateral vata de sticla cat incape legata cu banda metalica si polistiren de 5. acu meditez la cum o sa l dau jos de pe remorca si cum o sa l misc prin curte. da' or fii ele cunva. sudat in el 7 tevi, 2 incalzire, 2 cazan 1 pres, 1 temp, i valva de ppresiune. l as fii pus in camara din casa da ni i frica de el ca poate salta
eu am mai aflat niste variante.
Comentariu
-
Postat în original de cryssVa multumesc pt. raspuns. O sa dau cateva detalii. Am o casa din BCA izolata la exterior cu polistiren expandat de 5 mm si densitate de 15 kg/mc , cu o suprafata locuibila de 90 mp D+P+E+M. Instalatia termica este facuta de o firma autorizata [ Exponential] din teava de cupru cu izolatie prin pardoseala [sapa] cu distribuitori pe fiecare nivel, cu calorifere Delonghi de 33. Initial a fost calculata pt. o ct. pe gaz in condensatie de 50 kw dar cred ca factura la gaze ar fi mult mai mare decat costul lemnelor. Din paginile de pe net am inteles ca o ct. cu gazeificare de 40 kw are o camera de ardere de 300 dcmc asta daca nu ma insel inseamna 0,03mc adica aprox. 30 kg de lemn si poate atinge o durata de ardere de 24 ore. Asta inseamna 1 mc pe luna. Chiar la 2 mc pe luna nu se poate compara cu gazul. Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti
daca-i asa,inseamna ca e f. mult 40 kw.
daca e ptr. fiecare nivel,e ok.incarcare o data la 24 ore ?nu-i o fantezie ?
eu zic,ca,si o autonomie de 12 ore ar fi excelent.
o camera de ardere de 0,3 mc,ar insemna mult mai mult lemn,dar ai grad de umplere de 100%?nu mai exista volum de goluri ?tu pui acolo bucati de lemn,le inghesui asa incit vol. de goluri este zero,sau f. aproape de zero ?
Comentariu
-
-
oricum ai face, 300 dm3 sau dcmc tot 0.3 mc sau metri cubi fac ...
de exemplu un decimetru cub este constituit din 1000 de centimetri cubi si mai este cunoscut si sub numele de "litru" ...
ma rog, asa era pina acum
din pacate vad ca nimeni nu raspunde la intebarea " cu gazeificare sau nu si de ce ?" ...un neavenit
Comentariu
-
-
Draga ache 2 daca ai dreptate si o centrala cu gazeificare are o camera de ardere de 300dcmc adica aprox 300kg lemn cu o autonomie de 12 ore atunci nu merita. Eu am un prieten care are un cazan cu tiraj natural Buderus Logano ... de 40 kw la o casa de 130 mp pe nivel cu 3 nivele si are un consum lunar mediu de 1,5 mc/luna sau 1500kg/luna lemn nu foarte uscat. Un mare avantaj al cazanelor cu tiraj natural este acela ca poti folosi carbune , lemn , bricheti de rumegus. Mai ramane gudronul din centrala si de pe cos , dar cu o buna izolatie le rezolvi.
Comentariu
-
-
Re: meriat sa ti l faci.
Postat în original de crinaelenaPostat în original de Achim DanPostat în original de gogosonAdevarul ca, conteaza. La un volum de 2000l o diferente de 5-7 grd , inseamna cativa kwatti buni care se pierd
ingropat in pamant in camin de beton, dedesubt 20 cm de sticla pisata, lateral vata de sticla cat incape legata cu banda metalica si polistiren de 5. acu meditez la cum o sa l dau jos de pe remorca si cum o sa l misc prin curte. da' or fii ele cunva. sudat in el 7 tevi, 2 incalzire, 2 cazan 1 pres, 1 temp, i valva de ppresiune. l as fii pus in camara din casa da ni i frica de el ca poate salta
eu am mai aflat niste variante.Cand o cale fara cale, cale dand... alte lucruri fara cale, se vor naste prea curand.
Comentariu
Comentariu