Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Re: centrala pe lemne (cazan)

  Postat în original de ecko72t
  salut all, as dori sa intreb si eu cam ce centrala imi trebuie la 7 calorifere de 140 cm, la un spatiu de 75 mp ?
  si cam cat m`ar costa toata manopera...
  Ma intereseaza si cam cata teava de cupru intra.. eu m`am gandit la 200 ml(este suficient?)
  as dori un cazan unde sa intre lemne ca si butuci taiati nu aschii .. stie cineva ? ms all
  La ce nevoie aveti dvs , si cel mai mic cazan pe lemne este mai mult decit suficient . Teava ? Asta nu va poate spune decit instalatorul sau , ma rog , cine va va face un proiect . De regula cazanele mici , merg cu lemne mici ! , eventual unele merg cu lemne mai lungi !!! dar lemn despicat , nu busteni ! Un cazan pe lemne e o chestie mai complexa are o intreaga instalatie anexa , de comanda , control si siguranta , va trebuie spatiu adecvat si un cos bine dimensionat si realizat . Pina si pentru lemne va trebuie un spatiu de depozitare spatios , daca ne gindim ca lemnul bun de cazan este lemnul uscat de min. doi ani . Totusi , pt inceput , eu zic sa luati legatura cu un proiectant deoarece avind in vedere temperatura optima la care functioneaza un cazan pe lemne este nevoie de o buna dimensionare a instalatiei . Daca la gaze se mai supradimensioneaza caloriferele , de exemplu , deoarece se poate merge si cu temperaturi mici , la lemne nu este necesar deoarece merge pe temperaturi mari . Manopera ? iarasi greu de spus , depinde de complexitatea instalatiei.
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • Deci de depozitat lemne as avea... insa centrala nu o pot pune decat pe balcon.,.. (balconul este zidit cu caramida pana la brau, iar in rest inchis cu geam si cornier) cineva la fel a facut, si e multumit,
   Am gasit la un magazin centrale ceva scumpe... in jur de 5000 lei , iar la altul cu 2400 de 35 Kw, este suficienta a doua?
   incap lemne de care doresc eu,
   As mai avea o posibilitate pt a pune soba, in uscator.. este in jur de 4/3 m insa este la etajul de deasupra , si e naspa cu pusul lemnelor pe foc.. asa in casa pe balcon e mult mai simplu.. ceva idee sau lamuriri?
   Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

   Comentariu


   • interesant.....rezista podesta balconului ? cit e de groasa ?

    Comentariu


    • Interasant loc de montaj dar poate nu inteleg eu notiunea de balcon . Unde incape cu toata instalatia ... Ar mai fi o problema . Dvs aveti nevoie de un cazan mic iar asta inseamna focar mic si incarcare mica ! De regula la asemenea cazane o incarcare nu duce mai mult de 3 ore asa ca ...cine doarme cu capul pe cazan ? Pt a nu fi nevoit sa alimentati peste noapte v-ar mai trebui si un puffer , lucru ce complica instalatia . Punerea pe un bacon ce comunica cu casa ...probleme de siguranta . Chiar daca lemnul pare inofensiv daca nu aveti o buna aerisire omoara la fel de eficient ca si gazul metan !
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • asta e, nu intelegi notiunea de balcon.
      in schimb acu' eu incerc sa inteleg notiunea de cos de fum.

      Comentariu


      • Postat în original de crinaelena
       asta e, nu intelegi notiunea de balcon.
       in schimb acu' eu incerc sa inteleg notiunea de cos de fum.
       Asta deja e prea complicat ......
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu


       • deci cosul de fum vreau sa`l scot printr`un ochi de geam.. in care este inlocuit cu o tabla zincata... si sa il scot undeva deasupra blocului, eu fiind situat la etajul 3, la un bloc cu 4 etaje.. e de rau ?:P
        Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

        Comentariu


        • Ciudat am fost la 2 firme unde sunt centrale pe lemne si mi`au zis ca ei nu se baga in a`mi monta centrala pe balcon... din ce cauza, chiar nu mai are nimeni ?,.la apartament nu se poate monta o astfel de cenbtrala?
         Am vazut la altii ca au in living, intr`o camera in casa..etc.. care este riscul ?
         Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

         Comentariu


         • Postat în original de ecko72t
          Ciudat am fost la 2 firme unde sunt centrale pe lemne si mi`au zis ca ei nu se baga in a`mi monta centrala pe balcon... din ce cauza, chiar nu mai are nimeni ?,.la apartament nu se poate monta o astfel de cenbtrala?
          Am vazut la altii ca au in living, intr`o camera in casa..etc.. care este riscul ?
          Nu este nimic ciudat . Sau da ! Este ciudat ca nu vor sa vinda cu orice pret , e ciudat ca respecta meseria . Mai luati informatii de pe net cam ce si cum despre un cazan pe lemne . Serios , e mare diferenta intre un godin si un cazan !
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu


          • e mare diferenta intre un godin si un cazan !

           La ce te referi ?
           Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

           Comentariu


           • Postat în original de ecko72t
            e mare diferenta intre un godin si un cazan !

            La ce te referi ?
            La cerintele pe care le are un cazan pt o functionare buna si sigura . Amplasare , dispozitive anexa , cos de fum ....nu e asa simplu ! In balcon nu vad cum se poate rezolva asta , sa nu zic de cos ca nu poate respecta normele tehnice .
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu


            • Pai stau la etajul trei, il pot scoate pana pe bloc.. sunt ceva metri .. am balconul inchis pana la brau cu caramida, si in continuate cu cornier si geam... este suficient spatiu.. iat depozitare de lemne , am uscatorul de la bloc..
             Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

             Comentariu


             • Salut all, as dori sa intreb si eu cam ce centrala imi trebuie pt o suprafata de 90mp Care e difernta de alimentare dintre o centrala fara gazeificare si una cu? . si daca stie cineva niste preturi la centrale ?
              nu dispun de o suma asa mare pt o centrala foarte scumpa dar nu vreau sa arunc bani pe una foarte ieftina dupa care sa-mi blestem zilele. as fi intersat la o centrala fara gazeificare
              astept raspunsurile cu mult interes . Cu respect

              Comentariu


              • Nu am ce sa comentez decat faptul ca exista unii care lucreaza in vanzari care ar face orice ca sa vanda . Imi inchipui o scara de bloc in care toti au cazane pe balcon cu cosurie de fum scoase pe geam si lemnul depozitat pe casa scarii .

               Comentariu


               • Postat în original de Consultant climatizare
                Nu am ce sa comentez decat faptul ca exista unii care lucreaza in vanzari care ar face orice ca sa vanda . Imi inchipui o scara de bloc in care toti au cazane pe balcon cu cosurie de fum scoase pe geam si lemnul depozitat pe casa scarii .

                hey nici chiar asa, cred ca as fi singurul , iar acest cos va fi in spatele blocului , ceea ce nu va deranja pe nimeni, in randul balcoanelor,

                deci vreau sa intreb, are cineva montata o astfel de centrala acasa?(la apartament) m`am gandit f bine si am luat o decizie, luni ma duc cu skita de la ap sa stiu ce fel de calorifere si cam ce centrala imi trebuie , si daca nu reusesc s`o montez prin firma , am ceva cunoscuti care ar face`o..
                Stie cineva? daca o monteaza cineva priceput, pe urma trebuie sa chem pe cineva la masurari sa vada daca este bine si imi da autorizatie acea persoana sau? ce e de facut?
                Multumesc
                Prin munca si staruinta vei ajunge la dorinta!

                Comentariu

                Procesare...
                X