Announcement

Collapse
No announcement yet.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Avantajele cazanelor cu gazeificare este ca au timpul de incarcare cu aprox. 1 ora mai mare decat a celor cu functionare clasica, pentru aceeasi calitate a lemnului! Asta inseamna ca au si un randament mai bun.

  Cele mai bune cazane cu gazeificare sunt dupa parerea mea Arca si Viessmann.

  Comment


  • timpul de incarcare este mult mai mare la cele cu gazificare, nu doar cu 1 ora,
   o parere in plus nu strica niciodata,

   Comment


   • fara sa fim partinitori, centralele cu gazeificare au randament de 90 % iar cele clasice au de 75-78%

    Sa dam cezarului ce e al cezarului ....

    Comment


    • cine spune ca o centrala cu gazeifiere are un randament de 90 %?
     producatorul! eu cred ca ar trebui sa ne mai gindim....

     Comment


     • Randament

      Logic gandind daca gazele arse nu ies direct pe cos ,ci traverseaza prin recuperator(tuburile care urca spre cos) randamentul urca substantial, producatorul estimeaza ca are un randament de pana la 90%,fara sa te pui sa faci calcule e clar ca sunt mai performante.
      daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!

      Comment


      • Este adevarat ca producatorul este cel care afirma ca centrala X are randament de 90%.
       Si este la fel de adevarat ca eu, un cumparator, nu pot sa masor daca are dreptate sau nu.
       DAR la fel de bine poate sa minta si cel care spune ca centrala clasica are 75% randament, ca tot nu pot sa-l controlezi.
       De ce l-am crede pe cel cu 75% si nu pe cel cu 90%, doar pentru ca randamentul este mai aproape de 100% si atunci nu pare verosimil ?

       Comment


       • Randament

        Randamentul de 100% ar fi ideal , ar insemna ca gazele arse vor iesi cu o temperatura egala cu cea din exterior!Randamentul creste cu cat reusim sa mentinem gazele arse pe circuitul unde avem contact cu schimbatorul de caldura , oricare ar fi acesta , dar pentru protectia de coroziune , datorata condensului rezultat in urma arderii , indicat e sa nu coboare gazul de ardere sub temperatutra de condensare (50 oC) doar in atmosfera,avand in vedere pierderile pe traseu (burlan,cos) gazele trebuiesc eliminate mai fierbinti.Asa ca nu asteptati randamente prea apropiate de 100%!
        daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!

        Comment


        • Pana la urma credeti ca renteaza sa pun o centrala cu gazeificare avand in vedere ca eu trebuie sa incalzesc aprox 90 m2? Astazi a venit un reprezentant de la o firma specifica si mi-a zis ca nu prea este mare diferenta intre ele, iar despre chestia cu incarcatul la 12 ore a spus ca este fantezie. Voi ce credeti, cum sa fac? Acum sunt mai in ceata decat eram inainte.

         Comment


         • incarcatul la 12-14 ore nu este fantezie ,este posibil si se poate realiza prin diferite metode ...
          O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

          Comment


          • Realitati controlate

           Un sistem de incalzire cu cazan pe combutibil solid cu ardere prin gazeificare se poate realiza avand o autonomie de functionare de pana la 24 ore in perioada de toamna si primavara si de aproximativ 12-14 ore in perioada ierni.Pentru aceasta trebuie calculat ca sistemul sa contina un bazin de acumulare de aprox.1000L , ventil cu trei cai pentru dozajul temperaturii din circuitul de incalzire , termostat de camera pentru coordonarea pompei de recirculare spre radiatoare si cel mai important calcularea puterii radiatoarelor la o temperatura cat mai mica a agentului termic(45-50`C)!!! Acum pe romaneste : radiatoare foarte mari , sau foarte multe!!!
           daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!

           Comment


           • cazan ,atmos 100 kw ,acumulare (doar)2000l, circuit cazan -acumulare cu vana de amestec motorizata pentru mentinere retur peste65 grade ,circuit acumulare -casa ,cu vana de amestec motorizata ,controlata cu COSTER RTE 645 ,circuit de producere si acumulare acm cu boiler 100l cu serpentina ,...etc...
            incarcare la 12 ore tot timpul iernii, realizata anul trecut...
            Attached Files
            O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

            Comment


            • Centrala mixta pe gaz/lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO COMBI

             Imi poate da cineva un sfat in legatura cu centrala Arca Aspiro combi, care este o centrala mixta pe lemne cu gazeificare si pe gaz/gpl in acelasi timp. Foloseste cineva acest tip de centrala, sau foloseste cineva alt tip de centrala mixta lemne/gaz, lemne/energie electrica, gaz/ energie electrica? Trebuie sa ne mutam la casa (supraf 180 mp locuibili) si momentan nu avem gaze si vrem sa o folosim cu lemne si sa facem ulterior trecerea pe gaze. Multumesc

             Comment


             • Salut! Pufferul este o solutie recomandata de foarte multa lume si chiar de producatorii de cazane, insa la noi aceste recipiente au un pret prohibitiv(1000l=6000lei), la care bugetul meu atrofiat de criza imi zice pass. Ar fi posibil construirea unui puffer dintr-o teava cu diametrul de 1000 si cu o lungime de 1500 (asta ar insemna un volum de aprox 1000l)?
              imi puteti spune si cam care ar fi autonomia unui cazan cu gazeificare neinzestrat cu un puffer?
              Multumesc anticipat.

              Comment


              • constructia unui pufer este posibila ,doar nu este nava spatiala ,o autonomie de cca 12-14 ore este posibila si fara puffer , cu montarea capetelor termostatice pe radiator (si sa se si foloseasca corespunzator),sau control zonal ,si o dimensionare corespunzatoare a cazanului
               O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

               Comment


               • montati momentan o centrala simpla cu gazeificare ,si ulterior ,atasati si una pe gaz metan ,automatizarile de comutare sunt destul de simple
                O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

                Comment

                Working...
                X