Randamentul cazanului e diferentiat in functie de combustibilul pe care-l foloseste.La cazanul pe gaz radiatoarele de pe schimbatorul de caldura sunt mai dese pentru o recuperare cat mai mare a temperaturii gazelor arse-asta fara riscul de infundare datorita resturilor solide care nu exista la arderea gazului! In schimb la orice cazan pe combustibil solid , recuperatorul este cu orificii mai mari sau cu radiatori mai rari pentru a preintampina depunerilor de funingine si/sau cenusa ce ar putea opri tranzitul gazelor arse si implicit oprirea cazanului! Deci: un cazan pe combustibil gazos nu poate sa functioneze pe combustibil solid - cat si un cazan pe combustibil solid nu va functiona la capacitate maxima pe combustibil gazos! Oare producatorul mentioneaza in cartea tehnica aceste aspecte logice???
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
centrala termica pi lemne
va salut -----sint nou pi forum si am citit de la inceput si am observat ca sint avantaje si dezavantaje la toate centralele ,problema este-----ca ma simt cam derutat ,stiti cum era in CARAGIALE ( EU CU CINE VOTEZ ). eu eram hotarit ca in vara asta sa cumpar o centrala ferrolli cu gazeificare si acum stau in dubii ,pentru-ca am citit ca si viesmann sint bune si mai sint vreo citeva ,oricum pina la vara mai este ------dar am totusi o intrebare ce putere trebuie sa aiba centrala la o suprafata utila de 142 metri patrati ,si ce inseamna PUFFERU .cred ca am scris corect .
Comentariu
-
Postat în original de adriaqnSalut! Pufferul este o solutie recomandata de foarte multa lume si chiar de producatorii de cazane, insa la noi aceste recipiente au un pret prohibitiv(1000l=6000lei), la care bugetul meu atrofiat de criza imi zice pass. Ar fi posibil construirea unui puffer dintr-o teava cu diametrul de 1000 si cu o lungime de 1500 (asta ar insemna un volum de aprox 1000l)?
imi puteti spune si cam care ar fi autonomia unui cazan cu gazeificare neinzestrat cu un puffer?
Multumesc anticipat.daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!
Comentariu
-
Re: centrala termica pi lemne
Postat în original de nicu78va salut -----sint nou pi forum si am citit de la inceput si am observat ca sint avantaje si dezavantaje la toate centralele ,problema este-----ca ma simt cam derutat ,stiti cum era in CARAGIALE ( EU CU CINE VOTEZ ). eu eram hotarit ca in vara asta sa cumpar o centrala ferrolli cu gazeificare si acum stau in dubii ,pentru-ca am citit ca si viesmann sint bune si mai sint vreo citeva ,oricum pina la vara mai este ------dar am totusi o intrebare ce putere trebuie sa aiba centrala la o suprafata utila de 142 metri patrati ,si ce inseamna PUFFERU .cred ca am scris corect .daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!
Comentariu
-
-
Postat în original de olyolyRandamentul cazanului e diferentiat in functie de combustibilul pe care-l foloseste.La cazanul pe gaz radiatoarele de pe schimbatorul de caldura sunt mai dese pentru o recuperare cat mai mare a temperaturii gazelor arse-asta fara riscul de infundare datorita resturilor solide care nu exista la arderea gazului! In schimb la orice cazan pe combustibil solid , recuperatorul este cu orificii mai mari sau cu radiatori mai rari pentru a preintampina depunerilor de funingine si/sau cenusa ce ar putea opri tranzitul gazelor arse si implicit oprirea cazanului! Deci: un cazan pe combustibil gazos nu poate sa functioneze pe combustibil solid - cat si un cazan pe combustibil solid nu va functiona la capacitate maxima pe combustibil gazos! Oare producatorul mentioneaza in cartea tehnica aceste aspecte logice???
Comentariu
-
-
Inseamna ca la Satu Mare sunteti niste fericiti. Eu locuiesc in jud Valcea, iar aici comerciantii au de-a dreptu niste preturi umflate rau (ex: am gasit in Oradea un cazan Atmos cu vreo 2000 de lei mai ieftin decat cel mai ieftin Atmos de la mine, bineinteles avand aceleasi caracteristici.) Dar aici apare problema garantiei a transportului , etc. asa ca pana una alta trebuie sa platesc preturile cerute de ei. oricum sunt fff revoltat pe felul romanesc de a face comert.
scz poate am fost offtopic.
P.S. Are cineva in functiune un puffer homemade?
Multumesc anticipat.
Comentariu
-
Postat în original de arsdinaPostat în original de termoadimontati momentan o centrala simpla cu gazeificare ,si ulterior ,atasati si una pe gaz metan ,automatizarile de comutare sunt destul de simpleO instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator
Comentariu
-
Fiind vorba de presiune , nu stiu daca e recomandat riscul confectionarii puffer-ului in sistem homemade, cu diferiti "meseriasi" , daca calculezi materialul(tabla otel 3mm,capete filetate teava,vopsea tratament coroziune,izolatie) , manopera pentru confectionare , riscul , nu mai este un busines!daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!
Comentariu
-
-
Salut! in cazul meu materialele exista (adica am teava si ceva tabla de 3) cu sudatul o pot rezolva (locuiesc intr-o zona industriala si as avea posibilitatea sa sudez cu un grup electrogen), in afara de toate astea mai am si una bucata verisor care lucreaza in domeniul acesta al verificarilor rezistentelor sudurilor si nu numai (imi zicea ca poate controla sudura fie cu US fie cu lichide penetrante). Ceea ce nu stiu eu este ce presiune as putea avea in acest puffer ( auzisem de 3 atm, dar nu sunt sigur). Personal credea ca problema ar fi daca trebuie serpentina prin acest puffer si modul de izolare al acestuia. Asa ca va rog sa-mi ziceti daca merita.
Multumesc anticipat.
Comentariu
-
Daca spui ca ai asemenea dotari , urmatoarele caracteristici sunt obligatorii:
1.presiunea de lucru e redusa , pana la 1 bar(maxim 10 m inaltime) dar presiunea de proba trebuie sa fie de minim 2 bar;
2.vasul de expansiune trebuie adaptat sa preia dilatarea (recomandat 10% din volumul apei din instalatie);
3.dezaerisitor automat in cel mai inalt punct al recipientului , pentru eliminarea aerului (coroziunea o face oxigenul in prezenta umiditatii);
4.intrare tur-retur pe extremitati sus-tur respectiv jos-retur;
5.pozitie filet interior 1/2 robinet golire;
6.trei pozitii filet interior 1/2(sus , median , jos) pentru termometre imersate cu teaca , pentru a cunoaste temperatura din recipient;
7.izolatia se poate confectiona din vata minerala caserata(min.100mm) chiar din mai multe straturi lipita cu banda adeziva termorezistenta!
Spor la lucru!daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!
Comentariu
-
Partea cu serpentina este ceva extra - aport panou solar - schimbator ACM instant , varianta simpla e cea prezentata mai sus.
Precizare: recipientul este recomandat sa stea pe picioare pentru prevenirea coroziunii datorata umiditatii pardoselii si izolare fata de sol!daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!
Comentariu
Comentariu