Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  d nul ing. are dreptate , varianta cu pompa am folosito foarte des si a functionat intotdeauna foarte bine.
  O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

  Comentariu


  • #32
   multumesc de sfaturi.
   O sa-mi fac o schema si daca am ceva probleme va anunt

   Comentariu


   • #33
    Sunt in faza in care trebuie sa aleg. Am doua varinate AMTOS de 25 kw sau centrala FI-GS de la http://www.termofarc.ro/ tot de 25kw

    Ce experiente aveti cu aceste centrale ? pro & contra ?

    centrala Fi-GS are si o serpentina separata pentru acm, ce nu inteleg eu este daca acea serpentina incarzeste apa instant ? asta insemnant ca trebuie sa am foc in centrala de fiecare daca cand vreau sa spal o farfurie, ceea ce mi se mare cam ineficient. m-am gandit la un boiler cu serpentina pentru a putea stoca apa si cand nu merge centrala. In acest caz leg serpentina la de boiler la serpentina de acm de la centrala sau leg boilerul la instalatia de incalzire ( in mod clasic ) asa cum as face la ATMOS ?

    Ceva idei si /sai sfaturi ?
    please ....

    Comentariu


    • #34
     nu cred ca pe serpentina aceea ai putere prea mare,nu cunosc ,dar o legatura clasica cu pompa separata si boiler cu serpentina este sigura.
     Sau mai exista o varianta ,eu am realizato la un client luna aceasta,prin care se elimina boilerul cu serpentina. Se produce acm cu schimbator (de murala 28 kw) si pompa ,apoi se stocheaza in boiler electric ieftin .Mai discutam...
     O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

     Comentariu


     • #35
      Serpentina de care este vorba se folos.pt.doua scopuri:1 pt.conectarea unei vane termice pt. protect.la supraincalz. si 2 pt. o preincalzire a ACM care intra in boiler.Pt. cazan cauta un producator care are un buncar mare pt. a avea o autonomie pe masura. Motivul,sa nu fi SLUGA cazanului.Cauta pe www.folex.ro au cazane cu gazeificare excelente si indeplinesc multe conditii,inclusiv randamentul de 93% care nu este putin,au si varianta cu serpentina.Mai au si un sistem de protectie la cosul de fum antiexplozie. Sunt tari de tari.BAFTA IN ALEGEREA CAZANULUI

      Comentariu


      • #36
       la centrala termofarc exista doua serpentine una pentru protectie si alta pt acm.
       Centralele folex sunt mari dpdv dimensiuni si nu am unde sa le pun.
       Inca mai caut, dar nu sunt lamurit cu e cu serpentina acm.

       Comentariu


       • #37
        Intradevar,FOLEX este mai mare,dar si autonomia este pe masura,si randam.Nu fac reclama acestui produs dar din experienta mea am ajuns la concluzia ca merita atentie.Serpentina de ACM furnizeaza apa calda dar depinde f. mult de viteza de curgere.Daca este mare si temp. este mica si invers,mai bine alege solutia cu boiler si serpentina o folos.pt. preincalzirea apei care intra in el(boiler).Folosirea a doua serp. nu se justifica,una este de ajuns.Montezi un "T" la iesirea ei,pe o ramura pui vana termica de protectie,si a doua iesire apa calda care va intra in boiler

        Comentariu


        • #38
         Semineu-centrala

         Am acest sistem de 2 ani si l-am folosit din aceeasi cauza, lipsa gaze in zona. Intre timp au aparut gazele dar sistemul ramane functional putand fi folosit in acelasi timp cu cantrala pe gaz (lucru fff recomandat - lemenle sunt mult mai ieftine decat gazul!). Semineul-centrala are 26Kw nominal si necesita un kit de conectare pentru fuctionarea in paralel cu centrala pe gaz si de producere apa calda menajera. Daca nu aveti centrala pe gaz puteti folosi semineul fara kit dar trebuie sa-i puneti o pompa de circulatie cu automatizare de temperatura. Focarul nu functioneaza fara apa!!! Nu poate fi folosit ca un focar normal de semineu fara sa fie plin cu apa! Costa cam 1100E cu tva si sunt produse in Italia de firma EdilKamin. Este un sistem foarte bun pentru o casa care are instalatie de incalzire dar nu are sursa de GN.

         Comentariu


         • #39
          @ Manuela: Chiar daca nu va voi ajuta sa rezolvati problema incalzirii cu semineul-centrala, doresc sa va atrag atentia asupra urmatorului lucru: ACM (adica apa calda menajera) pe timp de vara.
          Varianta cu cazanul pe lemne va ofera avantajul ca puteti sa obtineti ACM cu consum mic de combustibil si fara alte inconveniente majore.
          Varianta cu semineul-centrala este greu de imaginat pe perioada verii: la temperaturi de 35-40 grade la umbra veti fi nevoita sa faceti focul in semineu pentru a obtine ACM!
          Concluzia pe care o trag eu este ca varianta cu semineul-centrala va trebui completata si cu o solutie pentru ACM pe timpul verii sau chiar a iernii (panouri solare, electrica, cazan pe lemne etc.).
          Oricum, ar fi bine sa asteptati si alte pareri.
          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

          Comentariu


          • #40
           Raduca are dreptate, eu folosesc focarul numai pentru incalzire. Apa calda o prepar electric. De asemenea va atrag atentia ca acest focar-centrala functioneaza, conform indicatiilor producatorului, numai in circuit deschis cu vas de expansiune deschis (obligatoriu)! In cartea tehnica este stipulat ca se poate deteriora cazanul si se pierde garantia daca se depaseste 1.5 atm! Sa presupunem ca aveti vasul de expansiune undeva la 6m inaltime asta insemna din start 0.6atm plus presiunea datorata incalzirii asa ca daca circuitul de incalzire este inchis este f usor sa ajungeti la 1.5atm. Oricum aveti in manualul tehnic toate aceste atentionari.

           Comentariu


           • #41
            buna dbarabas
            -imi doresc si eu (ca toata lumea, cred) un semineu in living si in acelasi timp si o alternativa la sistemul de incalzire cu centrala pe gaze naturale pe care o am in prezent,datorita pretului la gaze care a crescut excesiv in ultimii ani.(si fratele mai mare de la rasarit nu se va opri aici)
            -am vazut la o expozitie in Tg.Mures posibilitatea folosirii unui semineu-centrala dar am fost circumspect.ma gandeam sa montez o centrala pe lemne cu gazeificare.
            -vazand ca aveti in functiune asa ceva de doi ani as dori sa stiu daca sunteti multumit de sistem, si ce rentabilitate are?chiar avem in Tg.Mures un distribuitor EdilKamin.

            cu multumiri

            Comentariu


            • #42
             MI-AS PERMITE O COMPETARE , ANUME CA LA DIMENSIONAREA CENTRALEI (IN CAZUL CA VE-TI AGREA AC. VARIANTA) LUATI IN CALCUL UN SPOR DE APROX.20% INTRUCIT GRADUL DE UMIDITATE AL LEMNULUI INFLUENTEAZA RANDAMENTUL SI PUTEREA CENTRALEI. DEASEMENI SI TIPUL DE LEMN UTILIZAT,INTRUCIT DIFERA PUTERILE CALORICE.

             Comentariu


             • #43
              centrala termica pe lemne cu gazeificare

              As dori sfaturi in legatura cu o centrala pe lemen, care credeti ca ar fi mai buna in privinta costului si randamentului.
              Suprafata este de 300 m2. As dori sfaturi si in privinta materialului din care sa confectionez instalatia. Ce credeti ca ar fi mai bun cuprul sau PPR-ul. Unii zic ca ar fi mai bun cuprul din cauza dimensiunilor mai mici in comparatie cu ppr si a dimensiunii interioare. La ppr unii zic ca in momentul lipiri pote aprea si o buza la interior care sa obtureze si mai mult. Nu stiu ce sa mai zic sau fac.
              As dori daca se pote sa imi spuna cineva si cum ar fi mai bine sa fac circuitul centralei ca unii zic ca ar trebuii 2 altii trei ssamd, eventual daca e necesar pot atasa si o schita pentru o mai buna orientare.
              Sincer ma chinui sa fac casa de la fundatie de unul singur si incer pe cat posibil sa gasesc soluiile optime la diferitele probleme, dar la ast achiar ca nu mai stiu cum sa ii dau de cap ca nu am mai facut asa ceva.
              Multumesc anticipat orcui poate sa ma ajute indiferent de ideii.
              Astept raspunsuri...plss

              Comentariu


              • #44
               la ppr meseriasii folosesc un soi de cutit special cu care fac un sanfren la capetele care se imbina,altfel apar neetanseitati,s-au vazut cazuri destule.
               gazeificare buna aveti de la viessmann (vitolig),arca(turbogen,aspiro)
               deasemeni, de la romstal puteti cumpara vigas sau orlan.
               la suprafata precizata,va trebuie peste 45 kw.
               la arca aveti optiune ptr. apa calda menajera o serpentina din cupru imersata in agentul termic

               Comentariu


               • #45
                am uitat sa va precizez ca primele doua marci de cazane sint cam scumpe
                o varianta buna si ceva mai ieftina ar fi atmos(si cehii fac centrale f. bune)
                cred ca gasiti si preturi ptr. acestea din urma la secpralpro.ro

                Comentariu

                Procesare...
                X