Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Bafta va urez si eu,cu fumul nu stiu cum o sa faceti ca se va evacua greu.Atentie ca este un recipient sub presiune ceea ce faceti ,sunt niste norme care reglementeaza acest lucru.
  citeste manualul utilizatorului,apoi solicita ajutorul service !!!

  Comentariu


  • Centrala pe lemne

   Buna ,ce dimensiuni trebuie sa aiba camera termica pentru centrala pe lemne ?

   Comentariu


   • Orice centrala care se respecta ar trebui sa aiba un manual de utilizare cu aceste date .

    Comentariu


    • Poate omul vrea sa-si faca intai camera centralei si apoi sa se decida asupra marcii .
     Un minim ar fi de 3 m x 2,5 m ; nu neaparat pentru ca asa ar fi recomandat ci pentru a avea loc de trecere pe langa cazan . Dimensiunile unui cazan sunt ( orientativ; difera de la furnizor la furnizor si in functie de putere ) de 1,2 x 0,7 m .

     Comentariu


     • Se vede cine gandeste si da un raspuns bun, nu doar sa se afle in treaba .Pe mine ma intereseaza sa fac prima data camera termica ,si dupaia sa cumpar centrala si restu ,doar nu le cumpar si le instalez afara in ploaie.
      Multumesc pentru raspuns ggelu.

      Comentariu


      • Exista normative de proiectare, din acest motiv aveti nevoie de proiect petru casa si ca arhitectul sa lucreze in colaborare cu proiectantul de instalatii.
       Dimensionarea camerei tehnice in care se monteaza centrala se face in functie de puterea centralei, suprafata de explozie daca este cazul, distantele necesare dintre toate echipamentele montate in camera.

       Comentariu


       • Cand faci o casa cu cap stii de la bun inceput ce capacitate are centrala ( putere ,tip ) care va deservi respectivul spatiu .Avand in vedere aceste date se cere o oferta de la distribuitori pentru centrala de putere si tip dorit .Fiecare centrala are o fisa tehnica cu dimensiuni ,inclusiv diametrul cosului de fum .
        Cand faci o casa dupa ureche te izbesti in forum cu niste intrebari generale la care vei primi raspunsuri pe masura . Si asa te trezesti cu o camera tehnica aiurea ,o centrala nepotrivita ,un cos (care este foarte important in sistemul centrala -cos) pe care intra Mos Craciun sau pentru un godin . Dar de , tot romanul se pricepe la constructii ,agricultura ,fotbal si la pus etichete instant .

        Comentariu


        • Da, sefu' ai perfecta dreptate. Dar poate mai sunt oameni care cumpara o casa gata facuta ( si nu au bani sa o darame si sa faca alta noua cum bine recomanzi ) sau fac o extindere ( ca li s-a marit familia si nu mai incape in casa parintilor ) sau pur si simplu nu mai au chef sa cumpere amestecul de aer/gaz la pret de CH4. Sau au fost racordati la regia de termoficare . Cred ca ajung exemplele despre cei fara cap.
         Acu' ca ai datele despre ceilalati ( priceputi la toate , inclusiv etichete ), pe tine unde te trecem ? Nu cumva te-ai privit in oglinda cand scriai chestiile alea ?

         Comentariu


         • @ggelu
          Postarea respectiva nu era pentru tine .

          Comentariu


          • dar pentru cine era raspunsul acela?

           Comentariu


           • Postat în original de ggelu
            Da, sefu' ai perfecta dreptate. Dar poate mai sunt oameni care cumpara o casa gata facuta ( si nu au bani sa o darame si sa faca alta noua cum bine recomanzi ) sau fac o extindere ( ca li s-a marit familia si nu mai incape in casa parintilor ) sau pur si simplu nu mai au chef sa cumpere amestecul de aer/gaz la pret de CH4. Sau au fost racordati la regia de termoficare . Cred ca ajung exemplele despre cei fara cap.
            Acu' ca ai datele despre ceilalati ( priceputi la toate , inclusiv etichete ), pe tine unde te trecem ? Nu cumva te-ai privit in oglinda cand scriai chestiile alea ?
            Nu se introduce aer in amestec cu gaz pe conductele de transport si distributie datorita riscului ff mare de explozie , limita inferioara de explozie a amestecului fiind de 15% , poate gazul e de o proasta calitate dar nu se livreaza in amestec cu aer , inca se mai executa lucrari de intretinere si reparatii pe conducte sub presiune cu flacara , sudura , va dati seama ca la primul punct de sudura pe o conducta in care exista amestec de aer-gaz in concentratia mai sus mentionata sau apropiata aceasta si in anumita conditii de presiune , ar exploda , nu prea are legatura cu subiectul de mai sus dar am considerat ca e o precizare care merita facuta , cu respect

            Comentariu


            • Centrala Termofarc mixta (lemne , brichete, gaz)

             Buna ziua,

             Foloseste cineva centrala Termofarc FI mixt care se alimenteaza cu lemne, peleti, rumegus, GPL?
             Ma intereseaza sa stiu daca este ok la consum si randament si daca se poate alimenta cu peleti si rumegus fara a avea arzator pentru peleti , care costa o avere.
             A cumparat cineva aceasta centrala cu programul Casa Verde?
             Ma interseaza parerile voastre, care sunt foarte importante in alegerea deciziei.
             Trebuie sa ne vina aprobarea prin programul CASA VERDE si noi inca nu ne am hotarat ce centrala sa cumparam, iar frigul face ravagii.
             Merci

             Comentariu


             • Inca din iarna am facut si eu marketing si am insistat cu intrebari despre producatorii romani de centrale cu lemne. Din pacate am primit foarte putine raspunsuri ( trei daca mai tin bine minte ) asa ca m-am reorientat . Nu spun prin asta ca centralele respective sunt bune sau rele dar e interesant ca de la proprietarii altor tipuri de cazane sunt o multime de feed-back-uri ( si bune si rele ) dar a celor autohtone nu .

              Comentariu


              • Postat în original de ggelu
               Inca din iarna am facut si eu marketing si am insistat cu intrebari despre producatorii romani de centrale cu lemne. Din pacate am primit foarte putine raspunsuri ( trei daca mai tin bine minte ) asa ca m-am reorientat . Nu spun prin asta ca centralele respective sunt bune sau rele dar e interesant ca de la proprietarii altor tipuri de cazane sunt o multime de feed-back-uri ( si bune si rele ) dar a celor autohtone nu .
               despre autohtone....o bila alba pentru MAK
               O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

               Comentariu


               • as vrea sa stiu si eu mai mulkte despre acest MAKpentru ca am intenzia sa cumpar o centrala pe lemne cu gazeificare (flacara inversa) Imi putei spune de cine si unde sunt facute,pretul , putere, etc?
                Multumesc

                Comentariu

                Procesare...
                X