Re: CENTRALA TERMICA PI LEMNE CU GAZEIFICARE
Pt apa calda exista boiler de 1500 watti,ariston este cel mai performant,costa vreo 5-600 lei.Cit despre centrala aia cu alimentare la 16 ore,probabil bagi 1 mc de lemn odata
,este o utopie curata ceea ce spui tu,o sa te convingi repede doar ca este pe banii tai(care trebuie sa fie peste 15000 lei),asa ceva nu exista,nici macar termosemineul meu nu merge atit,undeva la 12 ore atinge al meu care este din samota zidita cu mortar refractar cu silicat de sodiu si praf de samota(daca vreau sa l sparg numai cu pikamerul voi reusii),tencuit si placat,care inmagazineaza undeva spre 11-12 kw pe care ii elibereaza in cca 14 ore cu temperatura exterioara de -20 gr,caloriferele fiind reci la cca 25gr dupa cca 11-12 ore,dar am casa izolata f bine,fara termopane.Atentie nu intru in polemica si nici nu caut clienti ok,doar te previn sa nu arunci banii pe geam.Centralele in general sint marketing mincinos pina in maduva oaselor,fati un calcul sa vezi ce si cum,asta daca stii sa l faci corect,poate ajungi la 12 ore ceea ce n ar fi rau deloc,dar ma indoiesc si de 12 ore,la 12 ore trebuie sa arzi undeva la 50-60 kg la o sarja,iar conditiile trebuie sa fie absolut perfecte pt un asa randament,ori sistemul de functionare al centralelor nu atinge nici macar 75% RANDAMENT REAL,pt ca n au cum.Dca tu crezi ca 200 kg de otel sau fonta sint mai eficiente decit 450-500 kg de samota zidita atit pt caldura emanata cit si pt caldura produsa/transmisa in calorifer,inseamna ca sa reinventat fizica si eu am ramas in urma
,in manualul de cl a 10 a de fizica gasesti o mare parte din formule,dar si in stas urile de instalatii de incalzire.Rezervati 2 zile pt calcule si o sa mi dai dreptate,de fapt calculele sint o mica -mare problema de fizica,pe care tu o creezi si tot tu o rezolvi(daca ai nervii tari,si mai stii si ceva matematica de cl a 8 a) nimik altceva.Bafta,Razvan
Postat în original de nicu78

Comentariu