Trebuie foarte bine dimensionata reteaua de distributie si conductele exterioare trebuiesc foarte bine izolate. Necesarul de caldura total ar fi cam de 16kW la care se mai adauga necesarul de caldura pentru prepararea apei calde menajere.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Aveti in topicul urmator mai multe exemple de centrale termice si consumuri :
http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...rala-electrica
Comentariu
-
-
Va reamintesc necesitatea montarii unei surse alternative{automatizari} de alimentare cu energie electrica a pompei de recirculatie in cazul intreruperilor de energie electrica , mai ales in cazul centralelor pe lemne .Ultima editare de mihaielectric; 02.feb.2012, 11:31.
Comentariu
-
ajutor pentru efectuarea incalzirii
Buna la toti. Am publicat acest post in vederea obtineri de idei in efectuarea unei instalatii de incalzire mai buna pentru anexa mea. Nu stiu cum ar fi mai bine sa o fac prin pardoseala sau calorifere, sau mixta . Astept idei si pareri di partea dumneavoastra mai jos am atasat o mini schita a anexei. Tin sa precizez ca as vrea o centrala pe lemne
Comentariu
-
-
Postat în original de mataka Vezi postBuna la toti. Am publicat acest post in vederea obtineri de idei in efectuarea unei instalatii de incalzire mai buna pentru anexa mea. Nu stiu cum ar fi mai bine sa o fac prin pardoseala sau calorifere, sau mixta . Astept idei si pareri di partea dumneavoastra mai jos am atasat o mini schita a anexei. Tin sa precizez ca as vrea o centrala pe lemne
1. Varianta ieftina - Radiatoarea;
2. Varianta mult mai scumpa - Incalzire in pardosea - dar executata corect si cu materiale de calitate.
Comentariu
-
Postat în original de Consultant climatizare Vezi postIn primul rand depinde de bugetul dumneavoastra :
1. Varianta ieftina - Radiatoarea;
2. Varianta mult mai scumpa - Incalzire in pardosea - dar executata corect si cu materiale de calitate.
Comentariu
-
Oricare dintre ele daca sunt executate corect.
Depinde de sistemul de montaj sunt sisteme in care teava se monteaza in polistiren (nuturi de polistiren aflati la suprafata placii) si sisteme in care conducta vine montata pe diverse sisteme deasupra placii de polistiren (plasa de buzau sau altele). In ambele cazuri la final conductele vor fi inglobate in sapa speciala pentru incalzirea in pardoseala.
Comentariu
-
-
Răspuns la: Re: CENTRALA TERMICA PI LEMNE CU GAZEIFICARE
sint nou pe aici si am incercat sa imi fac o parere, despre ce sistem de incalzire ar fi mai potrivit pt casa mea pe care dupa multa truda si kilometrii facuti pe autostrazile europei, am reusit sa o aduc la stadiul de"rosu" pe exterior si la glet pe interior. va urmaresc discutiile de ceva timp, si va pot spune ca pt mine au fost destul de utile, si m-au ajutat sa iau o hotarire. nu va ascund ca m-am indreptat atentia catre o centrala atmosferica combinata cu un acumulator de caldura, o fi bine , ofi rau o sa vad dupa ce o pun in opera. de fapt ce vroiam sa va atrag atentia este faptul ca nu toti avem cunostintele dvs, si intr-un fel sau altul trebuie sa ne incalzim locuintele. nu trebuie sa fii hot de lemne, le poti cumpara la preturi inca rezonabile in zona noastra (brasov), pe care le gestionezi apoi mai bine sau mai rau. apoi mai e si speranta ca solutia aleasa de tine e mai buna decit a vecinului, intervine competitia, exista si dreptul la opinie.... nu credeti domnule razvan?
cu stima sorin frunza
ps. nimeni nu este detinatorul adevarului absolut.
Comentariu
-
Răspuns la: Re: CENTRALA TERMICA PI LEMNE CU GAZEIFICARE
Postat în original de frunzasorin1 Vezi postsint nou pe aici si am incercat sa imi fac o parere, despre ce sistem de incalzire ar fi mai potrivit pt casa mea pe care dupa multa truda si kilometrii facuti pe autostrazile europei, am reusit sa o aduc la stadiul de"rosu" pe exterior si la glet pe interior. va urmaresc discutiile de ceva timp, si va pot spune ca pt mine au fost destul de utile, si m-au ajutat sa iau o hotarire. nu va ascund ca m-am indreptat atentia catre o centrala atmosferica combinata cu un acumulator de caldura, o fi bine , ofi rau o sa vad dupa ce o pun in opera. de fapt ce vroiam sa va atrag atentia este faptul ca nu toti avem cunostintele dvs, si intr-un fel sau altul trebuie sa ne incalzim locuintele. nu trebuie sa fii hot de lemne, le poti cumpara la preturi inca rezonabile in zona noastra (brasov), pe care le gestionezi apoi mai bine sau mai rau. apoi mai e si speranta ca solutia aleasa de tine e mai buna decit a vecinului, intervine competitia, exista si dreptul la opinie.... nu credeti domnule razvan?
cu stima sorin frunza
ps. nimeni nu este detinatorul adevarului absolut.
Comentariu
-
incalzirea cu centrala pe lemne
va salut!am terminat de finista casa,iar acum a inceput documentarea si cautarea de solutii pentru incalzire.
casa este situata la 40km de bucuresti,la campie intr o zona deschisa,iar iarna bate destul de urat vantul.casa este construita din bca,zidul de 20 cm grosime peste care am venit cu tencuiala si polistiren de 10 expandat,geamurile de pvc cu 5 camere de la rehau.casa are dimensiunile de 13m lungime cu 10 latime amprenta,2 etaje cu inaltimea de 2,6 fiecare.la etaj tavanul este din rigips,vata de 10cm cu aluminiu,scandura de 2,5cm si grinzile de 10*10 dispuse din 50 in 50,podul este neamenajat.tevile le am tras deja prin sapa,imbracate cu burete pentru dilatatie,tevile fiind din ppr cu insertie.intrebarile pe care vi le adresez sunt urmatoarele.cam cati kw sa aibe minim centrala,si de ce accesorii mai are nevoie pentru a fi completa pe langa boilerul termoelctric si calorifere
?va multumesc
Comentariu
-
Răspuns la: incalzirea cu centrala pe lemne
O centrala de 35-40 kW, boiler, vas de expansiune, pompe de circulatie.
Restul depinde cum a fost gandita instalatii atunci cand au fost trasate conductele, pararea mea este ca ati gresit foarte mult ca nu ati executat instalatiile pe baza unui proiect de instalatii.Ultima editare de Consultant climatizare; 14.iun.2012, 19:09.
Comentariu
Comentariu