Announcement

Collapse
No announcement yet.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Răspuns la: ce putere trebuie sa aiba centrala mea?

Chiar nimeni nu poate da un raspuns, va rog?

Comment

• Răspuns la: Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Vi s a raspuns dar n ati citit complet varianta 2 .. ( puffer ?! )
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comment

Originally posted by georgelius View Post
        Chiar nimeni nu poate da un raspuns, va rog?
        2. Cumparati o centrala mult supra dimansionata impreuna cu un vas de acumulare (puffer) mai mare ca sa nu aveti consum mare si inutil de lemne.

Comment

Cazanele de fonta au in general focarul cam mic. astfel ca un cazan luat la limita inferioara de putere o sa te limiteze la alimentare, implicit la autonomie. Daca ai buget, nu ezita sa iei un puffer. Astfel ai raspuns la intrebarea ta: Cazanul mai mare consuma ceva mai mult, dar pufferul va prelua surplusul de putere al centralei, in final vei avea un consum ok si un confort maxim, cu un termostat de ambient, ceea ce la un cazan atmosferic este cam imposibil de implementat..

Comment

Pentru un cazan Woody de 35kw cu 9 calorifere situate pe o distanta de 20m tur 20m retur ce pompa de recirculare recomandati .Cineva mi-a recomandat DAB55/130 SAU DAB35/130 ce reprezinta aceste cifre si cum se calculeaza puterea pompei.

Comment

La o centrala pe lemne cu gazeificare unde se monteaza pompa de reciculare.Eu o am montata pe tur, iar dupa o iarna de folosire s-a farmat si era DAB. Aceasta influenteaza consumul daca este montata pe tur sau pe retur, deoarece la o casa de 100mp si 7 calorifere+ACM am ars 15 tone de lemne cu foc facut in ea odata pe zi.
              Ce recomandati pentru un consum mai mic?

Comment

Click image for larger version

Name:	Schema-clasica-Buderus-Logano-S121.jpg
Views:	2
Size:	57.6 KB
ID:	612922

Fa abstractie de denumirea cazanului. Schema este una bazica, exemplificativa, pentru montajul pompei si by-pass anticondens. Recomand o automatizare cu Laddomat. Daca finantele nu permit, se poate merge pe varianta cu butelie de egalizare.

Comment

Va multumesc!
                  Daca pompa este pe tur si montaj fara by-pass poate creste consumul cazanului?

Comment

Se pot multe, in afara de cresterea consumului ( randament scazut ).

Pompa se monteaza pe retur pentru a preveni lucrul acesteia in temperatura mare dar si pentru a functiona corect acel by-pass, de altfel obligatoriu.

Instalatia de incalzire cine a efectuat-o? Poti pune cateva poze cu tevile de pe la ga centrala?

Comment

Instalatia este realizata de cei de la care am cumparat centrala si anume Romstal.
                      Am atasat cateva poze:

Name:	1380482511724.jpg
Views:	1
Size:	16.7 KB
ID:	612924

Name:	1380482538200.jpg
Size:	18.4 KB
ID:	612925

Name:	1380482553416.jpg
Size:	13.7 KB
ID:	612923

Comment

Originally posted by lucian01 View Post
                        Instalatia este realizata de cei de la care am cumparat centrala si anume Romstal.
                        Am atasat cateva poze:
                        [ATTACH=CONFIG]78572[/ATTACH]
                        [ATTACH=CONFIG]78573[/ATTACH]
                        [ATTACH=CONFIG]78571[/ATTACH]
                        Luati aminte la cele spuse de Scifficus. Parerea mea, nu mai pronuntati Romstal, eu unul sunt satul sa refac instalatii dupa ei ....
                        iTermice --- Sursa ta de caldura

Comment

Originally posted by lucian01 View Post
                          Va multumesc!
                          Daca pompa este pe tur si montaj fara by-pass poate creste consumul cazanului?
                          Pompa de circulatie se monteaza pe retur pentru a evita ca aceasta sa lucreze la temperaturi ridicate.

Be-pass-ul se monteaza pentru a evita intoarcere in centrala a agetului termic cu o temperatura scazuta ce duce la aparitia condensului in cetrala.

Comment

buna seara,pt o suprafata de 40 m2+mansarda 20 m2 ce centrala pe lemne fara gazeficare imi recomandati si de cati kw ?
                            Last edited by triumph; 3 October 2013, 18:23.

Comment

Depinde de gradul de izolare.
                              Puterea centralei poate fi de la 2 pana la 20 kw ...
                              iTermice --- Sursa ta de caldura

Comment

Si ca o gluma tipic romaneasca, cazanul poate fi si de 110kW. Cu o instalatie de puffere, 8-10.000 litri insumat, faci foc sanatos doar duminica.

Comment

Working...
                                X