Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Who me?

  Comentariu


  • yes,you.

   Comentariu


   • Postat în original de break_noon
    o intrebare de necunoscator

    la o centrala pe lemne de unde vine pericolul de explozie?
    ca nu se arde gaz, singura problema posibila ar veni de la cresterea presiunii in instalatia de apa, care se rezolva cu o supapa de siguranta, care fiind reglata pe la 3-4 atmosfere, cam greu sa provoace o expozie.

    dar poate ca nu stiu eu toate amanuntele...
    Prin expunerea la temperatura inalta,lemnul degaja niscaiva gaze.Daca acestea nu ard sau nu sunt evacuate centrala va face ,,puf"adica:in cazul meu sare 4-5 cm capacul magaziei ,,,..la fel si usa cenusarului (partea controlata de termoregulatorul cu lant (au cum i-o spune..) ..De fapt ,,nu arde lemnul propriu zis, ci gazele rezultate in urma incalzirii si descompunerii lui"..Cat despre explozia datorata supra-presiunii....slabe sperante inytr-o instalatie executata din cupru sau PP....Chestia asta se intampla pe vremuri cand erau folosite tevi de fier ,,adevarate" ..La noi va ceda o mufa ceva ..se va umple casa cu abur sau apa fiarta si gata....

    Comentariu


    • m-am speriat!!!
     chiar ca e vechi postul asta...
     "Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'

     Comentariu


     • multumesc pentru raspuns crinaelena.
      chestia e ca sunt novice in materie de centrale.stiu doar ca trebuie sa imi dotez casa(care momentan este in rosu)cu o centrala.cum in zona nu este gaz, singura solutie este combustiblul solid.de altfel am inteles ca foarte multa lume isi defiinteaza centrala pe gaz si isi instaleaza centrala pentru combustibili solizi.
      cum spuneam sunt cam pe dinnafara(asta ca sa ii raspund si d-lui care cu o "fina"ironie"ma trimitea la google)si termenii astia mai mult sau mai putin de specialitate mie nu imi spun nimic.
      am inteles pana la urma, in mare, de la persoanele la fel de binevoitoare din jurul meu(nu stiu de ce si in legatura cu aceasta tema barbatii trebuie sa isi demonstreze misoginismul )deosebirea dintre centralele cu gazeificare si celelalte sa zicem "simple".

      Comentariu


      • toti posesorii de ct. cu gazeificare pe care-i cunosc sint f. multumiti.cert este ca au o autonomie de ardere mai buna,mai usor de intretinut,nu tu funingine,mizerie,etc,asa ca la cele cu ardere obisnuita.
       singurul dezav. ...lemne uscate,sau combini lemne uscate si intr-o oarecare proportie,si verzi.

       Comentariu


       • Postat în original de claudel
        [...] nu stiu de ce si in legatura cu aceasta tema barbatii trebuie sa isi demonstreze misoginismul ) [...]
        Id-ul "claudel" duce cu gindul la o persoana de sex feminin la fel cum id-ul "crinaelena" te duce cu gindul la o persoana de sex masculin!
        Vorba cuiva de pe forum: teoria conspiratiei mai lipseste!
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • esti mai preocupat de numele conspirative decit de subiectele discutate.
         eu folosesc,numele de fost colaborator al securitatii

         Comentariu


         • Interesant..eu nu lucrez "sub acoperire".Claudel e doar un un nume de alint .Mie tare mult imi place cand mi se spune asa, chiar daca suna masculin..in fine .
          In alta ordine de idei...am gasit la Ferroli(tocmai a fost expozitie la Cluj)o centrala pe combustibil solid, e drept fara gazeificare cu boiler de 100 l inclus in "constructie" , GFN K .Dupa cum o laudau cei de la reprezentante pare foarte OK.Poate este cineva pe aici care stie mai multe..
          O seara buna.
          Claudia

          Comentariu


          • nu stie nimeni,abia anul asta au inceput sa o fabrice,este o ct. cu boiler ptr. apa calda menajera incorporat de 100 litri,termoelectric (vara daca n-ai chef sa faci foc,o folosesti cu rezistenta electrica,spre ex. un dus rapid,etc.)
           dezavantajutere limitata,se fabrica numai o varianta de 20 kw si atit.
           avantaje viitor,cazanul se va putea echipa cu arzator ptr. peleti,produs tot de Ferroli ,Sun P7.

           Comentariu


           • pe viitor,ptr. ca deocamdata nu am vazut ac. arzator sa fie comercializat la noi,dar posibil ca de anu asta sa-l aduca,cine stie?

            Comentariu


            • Ce parere aveti despre centrala pe lemne Unical (Italia) de 40kw fara gazeificare?Cum s-ar comporta la o casa de 120 mp cu o izolatie termica medie?
             As dori sa stiu daca renteaza aceasta centrala impreuna cu un rezervor de acumulare(puffer)de 1000 litri sau sa-mi pun o centrala pe gazeificare?

             Comentariu


             • gazeificare sau nu,puffer-ul da,mareste autonomia cazanului.desi gazeificarea e "saltul evolutiv",cum ar spune unii.
              40 kw la 120 mp ?...nu-i cam mult ?

              Comentariu


              • Este intradevar supradimensionata la 40kw,dar avand pufferul de 1000 litri ma gandesc ca excesul de caldura poate fi preluat de acesta si sa-l folosesc dupa ce nu mai e foc in centrala,asta datorita faptului ca si arderea dureaza mai putin la centralele fara gazeificare.
               Tocmai asta este intrebarea legata de ,,cu sau fara gazeificare''
               Daca fac de exemplu foc in centrala de la ora 15 pana seara la 22 si ajunge temperatura in puffer la 80-85 grade nu ar reusi sa mentina temperatura in casa pana a doua zi la ora 15? Asta binenteles nu cand sunt afara -25 grade!

               Comentariu


               • n-as putea sa-ti spun,conteaza si pierderile casei (de caldura).
                dar in puffer,eu stiam ca apa se poate stoca chiar si pina aproape la limita de fierbere,undeva la vreo 98-99 gr,da nu-s sigur.

                Comentariu

                Procesare...
                X