Centrala termica pe lemne, cu gazeifiere si fara gazeifiere

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Manuela
    Incepator
    • 27.mar.2005
    • 61

    #16
    Stimate domnule Balan,


    Apreciez atitudinea profesionala de care dati dovada in raspunsul dvs , asumandu-mi vina ca nu am dat mai multe detalii.Instalatia caloriferelor si a tevilor a fost facuta pe baza unui proiect realizat si autorizat de liderul in instalatii din Romania ( firma care incepe cu Rom...... , sa nu facem reclama). Ei au calculat necesarul termic al casei , au dimensionat caloriferele pe care le-am cumparat tot de la ei.
    Puterea caloriferelor instalate este de 21Kw.Mi-au recomandat o centrala termica de 26 Kw , tinand cont ca e posibil sa extindem casa in viitor. Problema mea nu este ca nu as sti ce putere termica trebuie sa aiba aceasta.Doream pur si simplu sa aflu daca mai exista persoane ce folosesc cu succes o centrala-semineu .Este vorba de un sistem relativ nou in Romania , deci e normal sa avem ezitari.

    Sper ca m-am facut inteleasa de data asta.

    Cu stima,

    Manuela

    Comentariu

    • Ing. Teodor BALAN
      Membru
      • 25.feb.2006
      • 268

      #17
      Postat în original de Manuela
      Stimate domnule Balan,

      Apreciez atitudinea profesionala de care dati dovada in raspunsul dvs , asumandu-mi vina ca nu am dat mai multe detalii.Instalatia caloriferelor si a tevilor a fost facuta pe baza unui proiect realizat si autorizat de liderul in instalatii din Romania ( firma care incepe cu Rom...... , sa nu facem reclama). Ei au calculat necesarul termic al casei , au dimensionat caloriferele pe care le-am cumparat tot de la ei.
      Puterea caloriferelor instalate este de 21Kw.Mi-au recomandat o centrala termica de 26 Kw , tinand cont ca e posibil sa extindem casa in viitor. Problema mea nu este ca nu as sti ce putere termica trebuie sa aiba aceasta. Doream pur si simplu sa aflu daca mai exista persoane ce folosesc cu succes o centrala-semineu. Este vorba de un sistem relativ nou in Romania, deci e normal sa avem ezitari.

      Sper ca m-am facut inteleasa de data asta.

      Cu stima,

      Manuela
      Stimata Doamna,

      Reveniti acum cu date absolut noi, pe care nu le-ati precizat anterior, simplificand oarecum problema (sintetizez pentru Dvs.): Aveti o casa, cu o instalatie de incalzire bazata pe un ansamblu de radiatoare (calorifere) cu o putere insumata de 21 kW.
      Nu ati spus anterior acest lucru si nu aveam de unde sa-l banuim!

      Prin urmare, va trebui sa solicitati firmelor de specialitate sa va ofere un semineu care sa va asigure prin intermediul instalatiei deja existente o putere utila de minimum 21 kW. Ca aceasta putere este suficienta, sau exagerata, nu mai comentam acum (nu pentru ca solutia vine de la firma la care faceti referire si pe care o respectam) ci pentru ca nu cred ca ati fi dispusa sa inlocuiti caloriferele daca s-ar dovedi ca nu ar fi cele potrivite.

      Va sfatuiesc ca in acest sens, daca doriti, sa revedeti pe acest forum mesajele referitoare la calculul necesarului termic pentru o cladire si sa apreciati singura. Sunt convins ca va fi o experienta placuta si interesanta!

      In ceea ce priveste experienta celor care detin deja seminee instalate in locuintele lor, daca veti cauta putin tot pe acest forum, veti gasi un topic chiar referitor la acest subiect si veti afla si de acolo lucruri interesante.

      Ca sfat serios si profesional, va sfatuiesc sa accesati cataloagele de specialitate ale constructorilor (sunt cel putin doua la nivel national) si sa cautati acolo firmele care presteaza activitati in domeniul semineelor.

      La expozitia de specialitate din acest an de la Bucuresti, am intalnit cateva firme despre care chiar sunt convins ca au cu adevarat ce sa afirme in acest domeniu.

      Solicitati-le solutii tehnice si oferte pentru un semineu in conditiile concrete ale casei Dvs., cu garantarea in scris a rezultatelor pe care le doriti si comparati aceste oferte intre ele. Eventual reveniti abia atunci, daca va mai fi cazul, pentru sfaturi si suport tehnic din partea noastra.

      Aveti Dvs. o idee mai buna si mai concreta din punct de vedere profesional? O astept cu placere!

      Cu respect, ..
      Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

      Comentariu

      • jirinuca
        Incepator
        • 08.feb.2007
        • 3

        #18
        centrala lemne vs. sobe

        buna! cer si eu un sfat:
        am o casa renovata langa campina, 3 dormitoare, salon (sufragerie), bucatarie, baie (cca 130 mp suprafata totala). Imagineaza ti un dreptunghi, pe mijloc e salonul, pe dreapta bucataria (deschisa spre salon) si 1 dormitor (D1), pe stanga: 2 dormitoare (D2, D3) si baia. Pe partea dreapta existau 2 hornuri si am facut 3 sobe de teracota pe lemn (salon, bucatarie, D1) , pe stanga nu existau hornuri, asa ca am facut instalatie incalzire in ideea ca voi pune in pivnita centrala cu lemne. Intre timp, m-am razgandit, si am urmatoarea idee: in D2 si D3 sa pun cate 1 soba pe lemn (am gasit in sighisoara la 4-5 milioane) - problema mea e ca nu stiu daca e Ok, in ideea ca nu am hornuri si ar trebui sa trag burlan in casa (orizontal?) si apoi sa scot un burlan afara pe post de horn (sau sa fac din caramida hornuri exterioare?). Incalzirea in baie si apa calda ma gandeam sa le rezolv electric. Astept cu mare interes pareri, sfaturi, etc! Merci!
        irina

        Comentariu

        • Maestrul Max
          Living Legend
          • 28.iul.2006
          • 6920

          #19
          Nu o sa arate casa ca pe vremea lui Cizmaru, cu "tunurile" pe la ferestre ?

          Exista pericol mare de incendiu sa imprastiati prin casa burlane.


          Mai bine merget pe ideia sa repuneti in functiune centrala termica.
          Cel mai economic este cu un singur loc de foc sa incalziti toata casa si sa aveti si apa calda.
          Cu stima.

          Comentariu

          • gogoson
            Membru Marcant
            • 14.oct.2006
            • 621

            #20
            baga ochiu` la http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5172
            ca sa-ti faci o idee

            Comentariu

            • jirinuca
              Incepator
              • 08.feb.2007
              • 3

              #21
              Gogoson, merci pt hint! hm, ma gandesc serios ca nu prea merita sa investesc in centrala cu gazeificare pt a incalzi <50% din casa... in plus, nu ma vad vara facand focul la centrala numai pt a avea apa calda... am vazut ieri in brico sobe/seminee pe la 6 mil, si un fel de instant pt apa calda pe gaz/butelie. ideea e ca la mine e mult m rentabil pe lemne (plus ca gaz nu e tras in zona, si chiar dc s-ar trage, vecinii mei nu s-ar inghesui deloc la gaze, iar singura nu imi convine dpdv financiar sa fac investitia). Tu cum ai rezolvat problema, pana la urma?
              irina

              Comentariu

              • taz21
                Membru
                • 20.feb.2006
                • 297

                #22
                Acelasi raspuns si aici:

                Daca ai deja facuta instalatie pt. calorifere atunci poti baga o sepentina intr-o soba existenta.
                Instantul pe gaz e bun si merge si cu butelie. Daca nu vrei sa stai cu butelia de rezerva langa tine, atunci poti lua un boiler electric.

                Comentariu

                • gogoson
                  Membru Marcant
                  • 14.oct.2006
                  • 621

                  #23
                  Eu am rezolvat problema, dar trebuie sa-ti faci calculul la putere.
                  Boilerul pe care il am are 12Kw deci trebuie sa te incadrezi il acesta valuare sau iti iei pe la 3200 o centrala de la eltim care face si apa calda

                  Comentariu

                  • gogoson
                    Membru Marcant
                    • 14.oct.2006
                    • 621

                    #24
                    centrala pe lemne

                    Buna,
                    Anul acesta vreau sa-mi pun o centrala pe lemne cu gazeificare si am urmatoarele probleme:
                    1. Ce marca imi recomandati. Imi trebuie o putere de aprox 14 Kw + boiler de 200 l pentru acm
                    2. Spatiul pe care il am la dispozitie este de 800x800x1700 ( LxlxH) mm, deci relativ mic. langa acesta zona pot sa contruiesc un cos. Eu am deja alte cosuri de la sobe dar nu vreu sa pun centrala in dormitor. ( banuiesc ca nu este nici normal). Spatiul in cauza este undeva in bucatarie, nu este inchis si are geam propriu, iar cosul se construieste pe peretele exterior adiacent.
                    3. Am vazut ca exista modele cu landdomat. Din cate am inteles landdomatul este folosist pentru a nu introduce pe retur apa la temp mai mica de 65 grd, in sensul ca are o pompa ce circula apa prin centrala si nu lasa sa intre apa din returul instalatiei astfel incat sa scada temp la < 65 grd. Am vazut modele de centrale ce au in controller care activeaza pompa in asa fel incat apa din returul instalatiei nu este mai mica de 65 de grd.

                    Ce model este mai bun. cu landdomat sau fara (dar cu acest controller)?

                    4. Cum realizez conectarea boilerului pt acm . Boilerul este cu serpentina iar termostatul din el poate fie sa controleze o pompa aditionala de mica putere cum am vazut pe la brico sau o valva iar cand apa a ajunge la tmp dorita sa operesca pompa sau valva. Cum e mai bine ? cu valva sau cu pompa ?

                    5. M-ar interesa o centrala la care avacuarea sa fie pe sus si nu prin lateral ca sa nu mai ocup spatiul cu un cot .


                    Exista o solutie pentru mine ?

                    Comentariu

                    • embedded
                      Membru
                      • 08.iun.2006
                      • 160

                      #25
                      Re: centrala pe lemne

                      Postat în original de gogoson
                      Buna,
                      Anul acesta vreau sa-mi pun o centrala pe lemne cu gazeificare si am urmatoarele probleme:
                      1. Ce marca imi recomandati. Imi trebuie o putere de aprox 14 Kw + boiler de 200 l pentru acm
                      2. Spatiul pe care il am la dispozitie este de 800x800x1700 ( LxlxH) mm, deci relativ mic. langa acesta zona pot sa contruiesc un cos. Eu am deja alte cosuri de la sobe dar nu vreu sa pun centrala in dormitor. ( banuiesc ca nu este nici normal). Spatiul in cauza este undeva in bucatarie, nu este inchis si are geam propriu, iar cosul se construieste pe peretele exterior adiacent.
                      3. Am vazut ca exista modele cu landdomat. Din cate am inteles landdomatul este folosist pentru a nu introduce pe retur apa la temp mai mica de 65 grd, in sensul ca are o pompa ce circula apa prin centrala si nu lasa sa intre apa din returul instalatiei astfel incat sa scada temp la < 65 grd. Am vazut modele de centrale ce au in controller care activeaza pompa in asa fel incat apa din returul instalatiei nu este mai mica de 65 de grd.

                      Ce model este mai bun. cu landdomat sau fara (dar cu acest controller)?

                      4. Cum realizez conectarea boilerului pt acm . Boilerul este cu serpentina iar termostatul din el poate fie sa controleze o pompa aditionala de mica putere cum am vazut pe la brico sau o valva iar cand apa a ajunge la tmp dorita sa operesca pompa sau valva. Cum e mai bine ? cu valva sau cu pompa ?

                      5. M-ar interesa o centrala la care avacuarea sa fie pe sus si nu prin lateral ca sa nu mai ocup spatiul cu un cot .

                      5. Nu o sa-ti fie greu sa cureti cosul, daca e deasupra centralei?
                      Exista o solutie pentru mine ?

                      Comentariu

                      • gogoson
                        Membru Marcant
                        • 14.oct.2006
                        • 621

                        #26
                        aha, e o idee si asta ...

                        Comentariu

                        • gogoson
                          Membru Marcant
                          • 14.oct.2006
                          • 621

                          #27
                          alte sfaturi ??

                          Comentariu

                          • ing.GRIGORE ZAHARESCU
                            Membru marcant
                            • 26.dec.2005
                            • 584

                            #28
                            Modelul de cazan dupa parerea mea este un cazan din otel care-ti ofera mai multe avantaje:
                            -Randam mai bun
                            -intretin. mai usoara
                            -fragilitate mai mica
                            Parerile vor fi si pro si contra.Despre Ladomat am mai multe rezerve in situatia ta.Cauta pe www.termoventiler.se si ai sa vezi ce implica acest sistem.

                            Comentariu

                            • gogoson
                              Membru Marcant
                              • 14.oct.2006
                              • 621

                              #29
                              Din cate am inteles eu, ladomatul este folosit pentru a mentine temp de retur in centrala de min 65 grd prin circularea apei in centrala. Daca ladomatul nu este recomandat, atunci ce solutie trebuie sa adopt pentru a-mi asigura temp minima de 65 de grd ?

                              Comentariu

                              • ing.GRIGORE ZAHARESCU
                                Membru marcant
                                • 26.dec.2005
                                • 584

                                #30
                                Se poate folosi o pompa de circul.mica legata in by-pass intretur si retur comandata de un termostat.Aceasta pomp.va prelua agent din tur si-l va trimite in retur pt. a pastra temp.de 55-60 gr.C.Termostat.de monteaza pe retur pt. a citi temp. si c-da pompa.Nu uita se supapa de sens intercalata in circ.pomp. de by-pass.

                                Comentariu

                                Procesare...