Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Despre ventilare la blocuri

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Despre ventilare la blocuri

  Va salut !
  Am o intrebare despre cum este normal sa functioneze ventilarea la blocuri. De curand ma confrunt cu un fenomen de inversie a circulatiei aerului in coloanele de ventilare in sensul ca aerul intra si nu iese pe gurile de ventilatie atunci cand bate vantul. Interesant este ca nu toate gurile de ventilare se comporta la fel; 2 din 4 (pe acolo pe unde sunt si tevile de apa) prezinta fenomenul celelalte doua functionand normal. As dori sa stiu daca coloanele de ventilare trebuiesc sa inceapa musai din subsolul blocului sau trebuiesc etansate la nivelul plafonului de la parter.

  De mentionat ca apartamentul in cauza este la parter si subsolul prezinta guri de ventilatie pe perimetrul exterior al blocului.

  Multumesc anticipat.

 • #2
  ventilare

  Sensul de circulatie a aerului este data de presiunea sau depresiunea creata de vint.Nu ai aceleasi conditii in tot apartamentul tau,este posibil ca-n unele coloane sa fie creata depresiune si atunci aerul viciat din casa sa iasa,sau sa ai o pres.mai mare pe coloana de aerisire si sa-ti intre aer.
  Eu am rezolvat acest lucru prin montarea de ventilatoare pe fiecare coloana in sensul de refulare.Ventilatorul mai are prevazul un mic sistem de clapete care se inchid gravitational,adica atunci cind nu functioneza ventilatorul sunt inchise si sunt etanse in cazul in careai presiune pe coloana.M-am comfruntat si eu cu mirosurile venite din aerisiri cu toate ca nu avem comunicare cu subsolul tehnic.Mirosurile veneau din resturile care le arunca vecinii.Civilizatia si respectul de semeni nu s-a pus inca in vinzare la nici o taraba.

  Comentariu


  • #3
   S-ar putea sa ne dati mai multe detalii despre aceste clapete gravitationale. Banuiesc ca sunt confectionate de dvs.

   Exista asa ceva in comert.

   Poate ne puneti si o schema a clapetei, detalii de executie, materiale etc.

   As avea nevoie sa montez si eu asa ceva in baie pentru ca momentan sunt in faza de reabilitare a baii si avind in vedere ca locuiesc la etajul 4 (ultimul) fenomenul de refulare in baie a aaerului este omniprezent.

   Va multumesc anticipat!
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Ventilatoarele cu clapete se gasesc la magazinele /hipermarket,care comercializeaza aparatura de uz casnic,nu sunt ceva spectaculos.

    Comentariu


    • #5
     sincer nu am vazut asa ceva, cu clapa
     in schimb am vazut ventilatoare cu jaluzele, temporizare etc.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      Multumesc pentru raspunsuri.

      Am analizat mai detaliat problema si am constatat ca cele doua guri care functioneaza corect au exclusiv destinatia de guri de ventilare. Celelalte doua unde apare efectul de inversiune au in comun si tevile de apa menajera si teava de scurgere. Ma gandesc ca fenomenul este determinat de comunicarea dintre coloanele respective si subsolul tehnic. Oare nu ar trebui etansate la nivelul pardoselei si al plafonului ?

      Comentariu


      • #7
       Spatiul prin care sunt traseele de conductele se numeste GHENA si nu este aerisirea apartamentului,si de obicei este etans,nu comunica cu spatiul de locuit.Ca sa etansezi acest spatiu fata de subsolul tehnic nu-i recomandat,pt.simplul motiv ca in caz de avarierea unei conducte se produce inundarea apatamentului,lucru cam nedorit

       Comentariu


       • #8
        [quote="viorel.stanculescu"]sincer nu am vazut asa ceva, cu clapa
        in schimb am vazut ventilatoare cu jaluzele, temporizare etc.[/quote
        Acele JALUZELE le-am numit clapete nu-i o singura piesa.Eu locuiesc pe malul marii si nu am probleme cu functionarea lor.
        BAFTA

        Comentariu


        • #9
         ventilare incinta baie

         Buna ziua! As dori va rog sa aflu daca pot gasi o solutie pt. problema mea. In apartamentul meu baia nu este suficient de aerisita facandu-se tot timpul abur si umezeala. Nu are geam de aerisire, peretele este comun cu alt apartament (deci nu pot sparge) iar nisa este astupata de la diversele amenajari pe colana. Am incercat cu diverse ventilatoare dar , din pacate, nu au dat randament.
         Va multumesc anticipat si astept raspuns!

         Comentariu


         • #10
          VENTILARE INCINTA BAIE

          Singura posibilitate de a "scapa "de aburi di baie , e exteriorul
          Parerea mea e ,ca va trebui sa faci un compromis, -
          -indentifica calea cea mai scurta dintre baie si exterior (nu casa scari )
          -monteaza un sistem de tubulatura (PVC) +ventilator
          -mascheaza tubulatura cu rigips

          BAFTA!

          Comentariu


          • #11
           cata etaje are imobilul si la ce etaj stai?
           verifica in subsol daca nu cumva este obturata aerisirea.
           KATA

           Comentariu


           • #12
            Este important etajul la care locuiti si nr. de etaje ale blocului pentru ca in general aerisirea tututor bailor, cu exceptia celei de la ultimul etaj, se face printr-o coloana comuna. Cea de la ultimul etaj este separata si nu are nimic in comun cu celelalte.
            Daca deasupra dvs. mai exista un locatar care are aceasta coloana desfiintata atunci la dvs. nu mai functioneaza aerisirea (principiul este cel al tirajului natural)

            Comentariu


            • #13
             Re: ventilare incinta baie

             Postat în original de DanielD
             Buna ziua! As dori va rog sa aflu daca pot gasi o solutie pt. problema mea. In apartamentul meu baia nu este suficient de aerisita facandu-se tot timpul abur si umezeala. Nu are geam de aerisire, peretele este comun cu alt apartament (deci nu pot sparge) iar nisa este astupata de la diversele amenajari pe colana. Am incercat cu diverse ventilatoare dar , din pacate, nu au dat randament.
             Va multumesc anticipat si astept raspuns!
             Solutia: Poti sa iti faci o conducta prin pereti de rigips ca sa aratae frumos..din baie peste hol catre primul perete exterior.

             Probabil vor fi 3 pereti in linie dreapta.

             Dai deci 3 gauri circulare cu diametrul sa zicem de 15 cm max.

             Bagi tubul/teava prin gauri si la capatul Exterior pui un Ventilator (exista la Bricostoerr si la Praktiker si in alte locuri) comandat de la Intrerupatorul de baie (adica atunci cand aprinzi lumina porneste si ventilatorul (ai grija sa izolezi firele si sa le treci prin scafa de rigips (adica sa nu le uiti) ele ar trebuie sa fie INTRE teava/tub si peretelede rigips.

             Ca sa arate mai bine poti sa faci aceasta gaura/teava/scafa linga una din muchiile camerei (pe hol nu este asa de evident dar in camera nu da bine sa ai o barna prin mijlocul camerei) dar daca este la un colt /muchie poate sa nici nu se observe.

             Succes!

             PS ar trebuie sa coste cam cu totul vreo 500.000 max.
             ai grija ..

             Comentariu


             • #14
              BIGJOE sunt de acord cu tine daca platesti tu diferenta la ce sare de 500.000 lei vechi.
              cu stima
              KATA

              Comentariu


              • #15
               ventilare incinta baie

               Multumesc pt. raspunsuri! Ca o completare apartamentul se afla la et. 1 iar blocul are 4 etaje si nu are subsol..In afara de sistemul cu tubulatura in exterior mai exista si alta varianta?Ma gandeam daca as putea sa profit tot de nisa veche.
               Multumesc antcipat!

               Comentariu

               Procesare...
               X