Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pompe de caldura

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pompe de caldura

  Foloseste cineva aceasta solutie (pompe de caldura geotermale) pentru incalzire?

 • #2
  da, probabil ca foloseste lumea!
  va multumesc de raspunsuri.

  Comentariu


  • #3
   si puteti sa dati niste detalii? Sunteti multumiti de eficienta ei? Care este suprafata de teren ocupata de tevi? Folositi calorifere sau incalzire prin podea? Care sunt costurile?
   multumesc

   Comentariu


   • #4
    Si eu am fost interesat si inca mai sunt de pompele de caldura geotermale. Din pacate curtea nu imi permite sa ingrop la 1-2 m adancime serpentina necesara. Asa ca ramane varianta cu doua puturi sau varianta cu sonde in pamant. La prima, stiu ca este destul de scump sa sapi un put si necunoscuta cea mai mare este pana unde este nevoie sa sapi pentru a avea debitul de apa necesar. Cineva mi-a spus ca practic nu se consuma apa pentru ca se trage apa dintr-un put si se deverseaza in celalat, apa ajungand astfel in pana freatica. Imi este teama si ca nu cumva intr-un an mai secetos sa scada debitul simtitor si atunci nu poti folosi pompa.
    Varianta cu sonde presupune 15-20 de puturi de adancime de 15-20 m unde se va baga acea conducta care preia caldura solului. Nu este nevoie sa dai de apa. In aceasta varianta nu stiu cum va arata curtea.
    Cine are curte suficienta e minunat ca poate ingropa serpentina la 1-2 m adancime si scapa ieftin.

    Comentariu


    • #5
     eu zic ca momentan este o varianta foarte scumpa, si timpul de rambursare al banilor iondelungat, mai bine banii aia ii investiti in termoizolatie.
     va multumesc de raspunsuri.

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de cuciuch daniel
      eu zic ca momentan este o varianta foarte scumpa, si timpul de rambursare al banilor iondelungat, mai bine banii aia ii investiti in termoizolatie.
      In Vest am inteles ca pot exista subventii de pana la 50% dintr-un asemenea proiect.

      Comentariu


      • #7
       Eu tocmai am ales o centrala Buderus pe gaz de 5000Euro! Oare nu ar fi mai convenabil sa dau dublu si sa am o cheltuiala minima apoi?!

       Comentariu


       • #8
        poate cineva sa ne spuna principiul de functionare a acestui sistem geotermal?
        KATA

        Comentariu


        • #9
         earthcomfort.com/how_geothermal_works.html
         eere.energy.gov/geothermal/egs_animation.html
         geothermalheatpump.com/how.htm
         ucsusa.org/clean_energy/renewable_energy_basics/offmen-how-geothermal-energy-works.html
         eere.energy.gov/geothermal/
         Viata e complexa si are multe aspecte...

         Comentariu


         • #10
          si cam ce temperatura ar putea furniza?
          KATA

          Comentariu


          • #11
           Pompa de caldura este de fapt un frigider cu compresor cu ciclu inversat si are la baza acelasi principiu de functionare (ciclul Carnot) insa in loc sa scoata caldura dintr-o incinta inchisa (frigiderul) si sa o cedeze in mediul exterior face invers , ia caldura din mediul exterior si o introduce intr-o incinta inchisa ( spatiul de incalzit). Acest frigider inversat = pompa de caldura, ca sa functioneze, consuma o energie electrica , pentru compresorul cu freon. Dar sursa principala de energie o constituie mediul inconjurator din care se valorifica diferenta de temperatura dintre mediul ambiant (exterior) si al diferitelor medii (cu temperatura mai ridicata decat a mediului), acestea constituind de fapt surse de energie "gratuite"

           La noi asemenea solutii deabia acum revin in actualitate , cu atat mai mult cu cat in conditiile actuale costurile energetice, privatizarea, cerintele de mediu , etc. in foarte scurt timp , or sa impuna asemenea
           solutii.
           Pompa de caldura nu exclude termoizolatia si nici invers ,ele se completeaza reciproc.
           Furnizeaza in jur de 55 grade deci calculati sistemul de incalzire la o temperatura a agentului termic de 55 grade, chiar daca momentan nu va permiteti sa montati o asemenea pompa.Preturile sigur o sa scada odata cu cererea tot mai mare. Si cand or produce si chinezi la scara mare ... , sa vezi preturi de dumping
           Mesajul contine pareri personale, fara pretentii de adevaruri universale.

           Comentariu


           • #12
            In Constanta in aceasta perioada este Targul Camex. Acolo am vazut oferta asta :

            1001case.ro/Pompa_de_caldura_Thermia_Atria_6_TWS__p4351.html
            scanrom-se.ro/

            Ce parere avetzi?

            Comentariu


            • #13
             Salut!
             Cred ca este o alternativa de viitor care deocamdata se poate folosi cu rezultate bune pentru spatii industriale,comerciale,cladiri de birouri,hoteluri,etc,dar mai putin pentru locuinte unifamiliale.
             Costurile mari la achizitie si manopera de instalare fac sa nu fie tocmai idealul in contextul veniturilor de pe la noi...
             Din cate am vazut costurile de intretinere a instalatiei sunt minime,dar diferentele in facturile lunare nu sunt nemaipomenite.
             Asteptam vremuri mai bune!

             Comentariu


             • #14
              buna seara, citind diferitele intebäri si räspunsuri din acest forum m-am hotarit sa fac putina lumina in ceea ce priveste pompele de caldura geotermala.eu locuiesc intr-o casa cu o suprafata de 170m2 la care incalzirea se realizeaza cu o pompa de caldura geotermala si incalzire prin pardosea.randamentul pompei este de aprox 4,6 ceea ce inseamna ca la 1kw curent, ea livreaza 4,6kw caldura.pentru a imbunatatii randamentul pompei aerisirea casei se face printr-un aparat de aclimatizare care recupereaza energia termica in proportie de 98%. asta inseamna ca pe timp de iarna la aprox 0 pana la -10 grade daca aerul degajat din casa are cam 23 grade , aerul care intra are cam 21-22 grade.aparatul de aclimatizare nu foloseste nici o rezistenta termica care ar fii un consumator mare de curent.
              consumul aparatului de aclimatizare este de 80 w la viteza medie a ventilatoarelor. la acesta viteza se recircula cam 500 m3 de aer in 4 ore.avantajul unui asemenea aparat este ca pe timp de iarna nu se pierde energia termica prin deschiderea geamurilor.
              revenind la pompe de incalzire, ea consuma 1,7kw pe ora, nu este necesar sa functioneze continuu ci se porneste odata sau de 2 ori pe zi, la fiecare ciclu functionand cam 5-7 ore. temperatura apei din pardosea este MAXIMUM de 33 grade, ceea ce este suficient ca in casa sa se atinga o temperatura de 23-24 grade pe perioada iernii. anul acesta cand au fost -20 grade afara, este adevaret ca peste noapte, desi pompa a functionat iar termostatul era potrivit la 23 grade temperatura in casa scadea cam la 22.5 grade.

              date concrete:
              septembrie-aprilie ore de functionare a pompei de incalzire 2.450 a 1,7 kw
              ore de functionare a pompei de apa calda 969 a 200 w

              sper ca pe cei interesati am reusit intr-o mica masura sai lamuresc in ceea ce priveste caldura geotermala.
              raspund cu placere la diferite intrebari technice

              Comentariu


              • #15
               Postat în original de diuta1
               si puteti sa dati niste detalii? Sunteti multumiti de eficienta ei? Care este suprafata de teren ocupata de tevi? Folositi calorifere sau incalzire prin podea? Care sunt costurile?
               multumesc
               tevile in gradina ocupa o suprafata de 180 m2
               incalzire in pardosea

               Comentariu

               Procesare...
               X