Pompe de caldura

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de aereniv
    [...] Si uite, ca tot nu-i destul.
    De ce? e prea mult pentru un singur om sau a trecut de partea celorlalti?

    Lasă un comentariu:


  • aereniv
    a răspuns
    Da, d-le DIY, intr-un fel am sustinut si punctul d-voastra de vedere. Dar , va rog sa imi permiteti sa nu fiu de acord cu d-voastra intru-totul. De ex., nu cred ca legislatia sau mai precis starea sa deficitara ar fi singura si cea mai importanta cauza a actualei stari de lucruri in domeniul serviciilor. Legea nu va fi suficienta ca sa ii faca pe oameni responsabili si profesionisti. CAi de ocolire a prevederilor legale se vor gasi intodeauna...

    Atunci cand am vorbit de "iritare" ar fi trebuit sa postez si iconita sau macar ghilimelele pentru ca nici intr-un caz nu mi-as fi permis sa nutresc asemenea sentimente vis a vis de un sfat dat cu buna credinta si in cunostinta de cauza asa cum s-au dovedit majoritatea celor postate de catre membrii cu experienta de pe forum.

    In ce priveste afirmatia d-voastra ca nu puteti accepta jignirile aduse unei intregi categorii/clase socioprofesionale, vreau sa precizez ca nu am intentionat sa aduc jigniri nimanui dar cred in continuare ca la noi profesionistii din orice domeniu constituie exceptia de la regula, iar cei ce dau "tonul" sunt ... nu amatorii, ci NESERIOSII. Ce folos ca avem oameni care stiu cum ar trebui sa faca dar nu o fac pentru ca... "las' ca merge si asa". Si eu fac parte dintr-o categorie profesionala si nu sunt deloc mandru de colegii mei. NU mai am de ceva vreme reactii de genul "nu toti suntem asa". DA, adevarul este ca majoritatea sunt asa cum nu ne place sa recunoastem.

    Pentru d-l Seni,
    Si credeti ca strica o pereche de ochi in plus care va mai si semna ca a verificat anumite lucruri si ca fiecare etapa corespunde proiectelro, etc. M-am gandit ca avand in vedere valoarea investitiei, onorariul unui diriginte de santier care sa fie de "partea mea" pe parcursul executarii constructiei este nesemnificativ in raport cu beneficiile.
    Si uite, ca tot nu-i destul

    Lasă un comentariu:


  • Seni
    a răspuns
    Postat în original de aereniv
    Adica am apelat la specialisti. Totul ca la carte. Proiect de arhitectura si rezistenta, proiecte de instalatii, etc. Pentru constructie am incheiat un contract cu o firma. Am angajat diriginte de santier, etc. .
    din cate cunosc, angajarea unui diriginte de santier se face numai in momentul executarii constructiei in regie proprie.....

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de aereniv
    As vrea sa postez si eu cateva ganduri in sustinerea "nespecialistilor" de pe forum ca d-l Marin si Bigdesign.

    1. Faptul ca in Romania ...plaiurile noastre mioritice...
    Multumesc pentru mesajul de mai sus, mesaj prin care, dupa parerea mea, imi sustii punctul de vedere.

    Imi pare, sincer, rau ca specialistii implicati in lucrarea ta s-au dovedit a fi sub asteptari. Asta nu face decit sa confirme ceea ce am mai spus: legislatia romana, la acest capitol, sta cam prost. Cu prea mare usurinta se pot acorda sau "imprumuta" titulaturi. Din pacate, asta este o problema careia nu-i vad rezolvarea in prea scurt timp.

    Ma bucur, se asemeni, ca forumul a fost mentionat ca una dintre sursele de informatie folosite. Dupa parerea mea, forumul exact acest rol il are: de a pune la dispozitie informatii.
    Multi am postat aici topicuri si raspunsuri cu caracter general, detalii menite sa ajute in luarea unei decizii sau in clarificarea unor probleme. Asta nu inseamna, insa, ca s-ar putea ajunge la rezolvarea tuturor problemelor aici!
    Cu toata durerea de cap pe care specialistii de calitate indoielnica o dau clientilor, tot nu cred ca solutia ideala de proiectare si executie va veni dintr-un dialog pe forum, dialog purtat sub ocrotirea anonimatului ... la urma urmei.
    Fara a se interpreta ca nu-mi pasa de cei ce au avut probleme precum cele prezentate mai sus, nu pot decit sa spun ca situatia este ceva de genul :rau cu rau dar mai rau fara rau ...

    Cu toata iritarea provocata de indemnurile mele repetate de a atrage specialisti in rezolvarea problemelor (a oricaror tipuri de probleme!) voi continua s-o fac si pe mai departe.
    De-a lungul timpului mi-am facut un punct de onoare din a refuza sintagma romaneasca ce spune ca "las' ca merge si-asa" si nu am de gind sa ma schimb acum.

    In plus, ramin la parerea mea ca este inacceptabil sa fie jignita, gratuit, o intreaga clasa socio-profesionala ... la gramada!!!

    Cit depre frustrarea celui care a initiat acest topic ... ei bine, totul pornea de la o alta poveste: aceea a preturilor exagerate, preturi care duc la ideea unui sistem home made.

    In privinta preturilor n-am ce face dar vad ca, inca o data, forumul a ajutat. (Evident, agitatia provocata de vestitele pompe de caldura de numai 3.000$ era nejustificata; am clarificat asta, sper.)
    Asa ca, prin recomandari de la om la om, se va ajunge probabil si la separarea comerciantilor de adevaratii prestatori de serivicii complete.

    Cit despre ideea de a construi sisteme la domiciliu ... am prea mult respect pentru ceea ce am vazut, in repetate rinduri, in mari fabrici de sisteme de aer conditionat ca sa pot macar gindi la vreo varianta alternativa; parere personala evident ...

    Numai bine,
    DIY

    Lasă un comentariu:


  • Marin
    a răspuns
    Imi pare bine ca mai este cel putin o persoana care are aceleasi mod de gandire in problema documentarii inainte de a apela la "specialisti". Fiind in tema asupra unei lucrari poti aprecia munca unui specialist platindu-l corect sau cere nelamuriri acolo unde exista dubii.
    Cat despre domnii ingineri pe care i-am ofensat mai inainte imi cer scuze si nu as vrea sa paraseasca acest topic din cauza mea.
    Totusi, putina flexibilitate in acceptarea unei alte gandiri normale de abordare a specialistilor si nu o incredere "oarba" nu cred ar dauna la nimeni.
    Sanatate si s-auzim de bine.

    Lasă un comentariu:


  • aereniv
    a răspuns
    As vrea sa postez si eu cateva ganduri in sustinerea "nespecialistilor" de pe forum ca d-l Marin si Bigdesign.

    1. Faptul ca in Romania unii comercianti afiseaza preturi scandaloase este cat se poate de real. Am avut de curand o astfel de experienta cautand o centrala pe peleti. Am mai postat si in alta parte surpriza pe care am avut-o constatand ca acelasi produs se vinde la un pret dublu la noi, de catre o firma mare, fata de pretul din Cehia sau Slovacia. Din fericire, multumita acestui forum am aflat ca aceeasi centrala se poate achizitiona din alta parte la un pret mult mai mic. Frustrarea d-lui Bigdesign este astfel explicabila si eu, cel putin, o inteleg chiar daca nu mi-au venit aceleasi idei privind confectionarea acelor produse.
    2. Am inceput sa construiesc o casa si am procedat asa cum suntem sfatuiti pe forum. Adica am apelat la specialisti. Totul ca la carte. Proiect de arhitectura si rezistenta, proiecte de instalatii, etc. Pentru constructie am incheiat un contract cu o firma. Am angajat diriginte de santier, etc. Bineinteles, pentru ca nu ma dau banii afara din casa, dar am incercat sa apelez la cei mai buni profesionisti. I-am cautat pe cei mai buni si apoi am luat in considerare si costurile.
    Ce am invatat pana acum? (casa e departe de finalizare) Da, trebuie sa mergi la specialisti, dar daca platesti sa nu iti imaginezi ca treaba ta s-a terminat!!! Nu, nici vorba!!! Vii acasa, si te apuci de citit si stai mai departe in spatele lor. Discuti o problema cu specialistii? Ti se propune o solutie? Vii acasa si citesti pe forum si pe alte site-uri, discuti din nou cu specialistul pe care il platesti si apoi iei hotararea.
    Am avut parte de atatea dezamagiri incat, sunt iritat de-a dreptul cand ma mai trimite cineva la "specialisti".
    Si cum sa nu fii, cand constati ca proiectul de arhitectura nu "pusca" cu cel de rezistenta (desi atat arhitectul cat si inginerul respectiv fac parte dintre cei apreciati pentru profesionalismul lor), cand tu, profan in ale constructiilor vii dupa dirigintele de santier si gasesti greseli pe care el nu le-a observat, etc. As putea continua dar nu cred ca are sens. Poate sunt eu un ghinionist de top, cine stie?!
    Dar, rugamintea mea pentru cei care au cunostintele de specialitate si disponibilitatea de a le impartasi este sa continue sa ne ajute. Si sa nu ne mai trimita la specialisti. Eu cel putin nu pun intrebari aici ca sa evit specialistii ci ca sa pot purta cu d-lor o discutie in cunostinta de cauza si sa nu arunc banii pe fereastra.
    Pentru ca, nu-i asa, traim totusi in Romania si aici profesionalismul e o notiune ciudata... as fi spus "pe cale de disparitie" daca as fi avut certitudinea ca a existat vreodata asa ceva pe plaiurile noastre mioritice...

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de Marin
    D-lui(?!?) DIY si D-lui ING. Zahrescu

    Recunosc ca aveti o pregatire profesionala deosbita in domeniul instalatiilor si al marketingului instalatiilor dar imi mentin parerea ca acest topic este destinat celor care vor sfaturi pentru incepatori.
    Cand am cerut sfaturi unde as putea gasi informatii cu privire la calculul instalatiei termice la o casa unanim mi-ati raspuns sa las treaba asta in seama "expertilor"
    ...pe net unde imi spune cati pasi trebuie sa fac de la poarta asa incat sa am necesarul optim de caldura, dimensiunile si puterile caloriferilor in grajul de la subsol.
    Tocmai pentru ca am pregatire si experienta in domeniu nu pot abdica de la pricipiile ingineresti.
    Tocmai pentru ca este un forum pentru incepatori tin sa dau lamuriri de care, poate, n-ar avea parte in alt context.
    Tocmai din respect pentru banul si efortul omului ii recomand sa colaboreze cu un specialist.

    Cit despre chestia din ultimul paragraf ... din punctul meu de vedere ideea respectiva sa incadreaza la capitolul "riscuri asumate".

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de gogoson
    Pentru a ma calma situatia ma bag si eu in seamna putin ....

    Si pe mine ma intereseaza pompele de caldura. Si mie mi se par preturile mari, si am ajung la umatoarele concluzii:
    -modul de construtie si tehnologia folosita intr-o pompa de calcula, determina un pret relativ mare
    - comerciani au un adaos mai mare la aceste sisteme decat la o centrala pe lemne sau gaz
    - vanzarile sunt mult mai mici decat la celelalate sisteme.
    -deoarece vanzarile sunt mici, firmele care fac asa ceva sunt firma mari cu regie mare
    Aici exista un cerc vicios. Pretul este relativ mare deci vanzarile sunt reduse. Daca vanzarile sunt mici si adaosul comerciantului este mai mare

    Teoretic se poate face si in sistem home-made, dar nu cred ca se va ajunge macar la un randament care sa merite efortul.
    Intrebare: preturile mari in comparatie cu ce?!?

    Cit despe restul teoriei ... e pur si simplu speculativa. Este ca si cum eu, cind ma duc la mecanicul auto, decid sa-l banuiesc de fel de fel de ascunzisuri numai fiindca habar n-am ce face el acolo. Nu-i corect!

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Re: Mii de scuze !

    @ bigmandesign: Am citit ultimul Dvs. mesaj si va felicit pentru hotarirea luata de a-l posta cit si pentru taria de caracter de care ati dat dovada facind acest lucru. Personal, m-am bucurat, pentru ca mesajul arata ca nu ati avut intentia de a ofensa pe nimeni, doar ca poate v-ati lasat calauzit de "singele fierbinte al tineretii". Din acest motiv, va rog sa primiti scuzele mele sincere daca mesajul meu v-a jignit in vre-un fel. Vreau sa va asigur ca intentia mea nu a fost nici pe departe asta. In acelasi timp, se prea poate ca si reactia mea referitoare la acel "troian" sa fi fost mai vehementa decit ar fi fost cazul, dar poate ca o sa intelegeti ca "dupa ce te frigi cu supa, sufli si-n iaurt".
    Din punctul meu de vedere, consider aceasta mica disputa incheiata. Daca si Dvs. sinteti de acord, rog admin-ul sa stearga mesajele offtopic si inchei cu un alt citat, pe care ar trebui sa-l avem in vedere cu totii in viata de toate zilele: "Niciodata nu trebuie sa te rusinezi a marturisi ca ai gresit. Inseamna doar sa spui, cu alte cuvinte, ca astazi esti mai intelept decat ieri."

    Lasă un comentariu:


  • bigmandesign
    a răspuns
    Mii de scuze !

    As dori sa incep prin a-mi cere scuze tutror pe care i-am ofensat pe acest forum. Nu am facut-o din rea vointa doar ca stiti si dumneavoastra cum este cand iti doresti sa ai ceva si ajungi la concluzia ca este aproape imposibil. Multumesc celor care au postat pe acest topic si am tras o concluzie: voi astepta pana cand voi strange banii necesari sa achizitionez o pompa facuta de un producator bun. Poate intre timp popularitatea lor va mai creste si astfel pretul lor va mai scadea. Va multumesc !
    Nu doresc sa devin o persoana nongrata devreme ce am de gand sa zabovesc mult timp de aici in colo pe acest forum asa ca va rog sa ma scuzati.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de gogoson
    [...] ma bag si eu in seama putin ...
    Ba chiar deloc, pentru ca ceea ce spuneti este corect.

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    Pentru a ma calma situatia ma bag si eu in seamna putin ....

    Si pe mine ma intereseaza pompele de caldura. Si mie mi se par preturile mari, si am ajung la umatoarele concluzii:
    -modul de construtie si tehnologia folosita intr-o pompa de calcula, determina un pret relativ mare
    - comerciani au un adaos mai mare la aceste sisteme decat la o centrala pe lemne sau gaz
    - vanzarile sunt mult mai mici decat la celelalate sisteme.
    -deoarece vanzarile sunt mici, firmele care fac asa ceva sunt firma mari cu regie mare
    Aici exista un cerc vicios. Pretul este relativ mare deci vanzarile sunt reduse. Daca vanzarile sunt mici si adaosul comerciantului este mai mare

    Teoretic se poate face si in sistem home-made, dar nu cred ca se va ajunge macar la un randament care sa merite efortul.

    Lasă un comentariu:


  • ing.GRIGORE ZAHARESCU
    a răspuns
    Stimate d-le.MARIN,
    Vad cu STUPOARE ca a-ti luat "foc".Eu cred ca sunteti la prima experienta in ale instalatiilor.Sunt comvins ca nu stiti ce inseamna sa gresesti si sa refaci o instalatie,fie ea de orce natura,electrica,drenaj,incalzire,alim.cu apa.Din umila mea experienta,am intilnit situatii cind lucrarile sau facut dupa cum spuneti d-tra.adica mici informatii date sau luate din diferite surse,si prelucrate de cel care realiza casa.Rezultatul final "FIASCO TOTAL" Eu unu ramin la aceasi parere,daca sunt bolnav ma adresez medicului,nu ma duc la vrajitoare.Nu dau alte egzemple ca idea este aceasi.La noi,la romani,am fost invatati sa fim "POLICALIFICATI"este o mentalitate paguboasa care nu se regaseste nicaeri in lumea civilizata.Anul trecut,aceasta sectiune a forumului era condusa de d-l.ing.T.BALAN,care dadea raspunsuri f. detailate si la obiect,dumnealui sa retras(inactiv) pt. motivul ca a fost insultat de indivizi cu o pregatire sub mediocra,pe aceleasi teme.
    Cu mult respect,si sa va ridicati casa dupa cele mai bune standarde si la preturi cit mai mici -> O
    G.Z.

    Lasă un comentariu:


  • Marin
    a răspuns
    D-lui DIY si D-lui ING. Zahrescu

    Recunosc ca aveti o pregatire profesionala deosbita in domeniul instalatiilor si al marketingului instalatiilor dar imi mentin parerea ca acest topic este destinat celor care vor sfaturi pentru incepatori.
    Cand am cerut sfaturi unde as putea gasi informatii cu privire la calculul instalatiei termice la o casa unanim mi-ati raspuns sa las treaba asta in seama "expertilor". Nu am cerut-o in ideea " ca mi-as educa copilul acasa" in loc sa-l las la scoala ci din simplul fapt ca daca platesc, trebuie sa stiu pe ce dau banii.
    D-l Zaharescu nu a fost destul de prompt sa-mi spuna ca ma costa 4 euro pe metru patrat.
    Putea sa-mi spuna simplu:cauta la biblioteca municipala sau pe e-bay.
    Multumesc erei informatiei ca am gasit toate calculele necesare pe net unde imi spune cati pasi trebuie sa fac de la poarta asa incat sa am necesarul optim de caldura, dimensiunile si puterile caloriferilor in grajul de la subsol.

    Lasă un comentariu:


  • bigmandesign
    a răspuns
    Nu stiu ce s-a intamplat cu antivirusul dumneavoastra. Eu am incercat sa cer cateva informatii si se pare ca toata lumea s-a urcat pe mine.
    Multumesc pentru sprijin. Eu am creat acest topic dar nu mai postez prefer sa ma documentez in alta parte.
    Site-ul e indexat de toate motoarele de cautare si il gasiti si in cache-ul acestora. Daca google, yahoo, altavista si alte motoare de cautare spun ca nu este nimic in neregula pentru ca si ei folosesc antivirus inseamna ca dumneavoastra i-ati intrecut pe toti.

    Lasă un comentariu:

Procesare...