Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pompe de caldura

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Pompe de caldura

  Este foarte posibil, eu doar am informat; totusi trebuie sa fie si ceva gheata, nu degeaba acest tip de PDC se mai numeste si cu stalp de gheata. Asa cum unii fac bani din piatra altii scot caldura din gheata!
  Mii de multumiri OAMENILOR...

  Comentariu


  • Răspuns la: Pompe de caldura

   Postat în original de yo8sbg Vezi post
   Este foarte posibil, eu doar am informat; totusi trebuie sa fie si ceva gheata, ..

   Postat în original de yo8sbg Vezi post
   ..nu degeaba acest tip de PDC se mai numeste si cu stalp de gheata.
   Acest tip de PDC nu '"se mai numeste cu stalp de gheata'", ci exista unele PDC aer/apa care sunt cu stalp de gheata. Mai sunt cu vaporizatoare gen baterie din CU cu ariopoare din aluminiu, mai sunt cu vaporizatoare gen panourile solare, etc..

   Postat în original de yo8sbg Vezi post
   Asa cum unii fac bani din piatra altii scot caldura din gheata!
   ""Atata timp ca mai avem ce sa nimicim/ardem din jurul nostru - nu suntem interesati de astfel de tehnologii.. '"
   Trist, dar adevarat.

   Comentariu


   • Răspuns la: Pompe de caldura

    Daca aveti gaz sau posibilitate de incalzire cu lemne.peleti atunci nu este o solutie viabila din punct de vedere economic. costurile cu forajele sunt foarte ridicate

    Comentariu


    • Răspuns la: Pompe de caldura

     Doresc instalarea unei pompe de caldura pt. incalzire apa-apa. Programul casa verde imi va acoperi costurile cu pdc-ul, insa trebuie sa fac unele pregatiri pentru a reduce costurile de instalare. Pompa de caldura consuma apa 1000-1300 l/h.

     Detin o fantana in curte de 4-5 m adancime, la care apa este la vreo 10-30 cm fata de cota 0. Aceasta apa oricum nu se poate folosi la treburi casnice. Pe de alta parte panza freatica e foarte sus, as mai usca un pic zona folosind apa din aceasta fantana pentru incalzire.

     Trebuie sa duc cumva aceasta apa in pivnita de sub casa aflata la 12m distanta, pivnita unde am momentan centrala de lemne, care urmeaza a fi inlocuita.
     Intentionez sa pun teava PEHD de 6 sau 10 bari, diam. 25 sau 32 direct in fantana doar printr-un sorb. Sap un sant de 12 metri lungime 80 cm adancime unde pozez aceasta teava, ii pun si izolatie. Pentru siguranta il infasor si cu cablu de incalzire, nu cumva sa inghete.
     Cu o simpla pompa de recirculare Wilo 32/6 montat la capatul tevii, dar in interior o sa trag apa din fantana si-l imping in pompa de caldura. Apa "folosita" din PDC ii dau drumul in paraul din strada, care e mai jos fata de nivelul actual al apei din fantana.
     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	pdc.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	9,8 KB 
ID:	629326
     Probleme/intrebari:
     - pivnita este sub nivelul apei din fantana, cum sap santul, mi e frica ca o sa am infiltratii de apa daca perturb pamantul asezat dealungul anilor
     - s-ar putea ca in 4 ore de functionare sa-mi foloseasca toata apa din fantana (aceasta vara am reusit intr-o ora sa golesc fantana cu o pompa de max. 6000l/h - pana a doua zi s-o reumplut complet)
     - daca trebuie autorizatie de constructie pt. asa ceva ca in legea 50/1991 nu apare la excepii, in caz de ilegalitate s-ar putea sa fiu obligat sa dau inapoi finantarea nerambursabila din programul casa verde
     - daca trebuie autorizatie ISCIR, avand in vedere ca se lucreaza cu presiuni peste 0.5 bari pe baza legii 64/2008, in caz de ilegalitate s-ar putea sa fiu obligat sa dau inapoi finantarea nerambursabila din programul casa verde

     Comentariu

     Procesare...
     X