Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pompe de caldura

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • @achim dan

  Nu eszte obligatoriu sa folositi incalzirea in pardoseala, dar incercati sa aflati ce putere de incalzire au acele ventiloconvectoare la temeperatura pe care o da pompa de caldura agentului termic.

  Comentariu


  • nu este obligatoriu.. dar este recomandat pentru randament...

   Comentariu


   • Postat în original de ecosit.ro
    nu este obligatoriu.. dar este recomandat pentru randament...
    si ca senzatie
    Pro Habitat!

    Comentariu


    • pt ecosit:
     - credeti exista firme specializate, care vor putea intocmi proiecte viabile ce pot fi recomandate solicitantilor de subventii pt energii neconventionale ? (in functie de imobil, expunere solara, zona....?)
     vreau sa fac o casa !

     Comentariu


     • In primul rand nu se stie care sunt conditiile care trebuie indeplinite ca o firma sa fie autorizata.
      In al doilea rand, ar trebui ca toate firmele sa poata face proiecte consistente si bine sintetizate, insa nu cred ca asta ii intereseaza pe ei. Cred ca lucrurile vor fi diferit de cum ar trebui sa fie. Avand in vedere ca banii vin de la stat, cred ca instalatiile nu vor fi altfel proiectate decat sunt acuma.

      Din surse sigure, marea majoritate de comercianti (care instaleaza si proiecteaza) fac aceasta afacere sa scoata bani si atat, bani bani bani si nu ii intereseaza ca se poate si mai bine. Am mai discutat asta si pe alte topicuri si nu este valabil doar pentru partea stricta de energie. La fel si cu ferestrele si cu izolatiile, vand si instaleaza pentru ca asa se face fara sa stie de ce si care este aportul care il aduce fiecare element pe care il vand/instaleaza.

      Ca sa nu generalizez, vreau doar sa spun ca un astfel de proiect, o astfel de investitii trebuie facuta avand in vedere mai multi factori. Chiar daca sunt un adept al energiilor alternative, din pacate totul se reduce la bani... De aceea, corect ar fi ca beneficiarul unei astfel de instalatii ar trebui sa cunoasca dinainte ce beneficii obtine in urma investitiei, in cat timp o amortizeaza daca o amortizeaza, daca nu cumva solutia adoptata este inoportuna, daca nu cumva sunt si alte solutii mai bune etc.

      Ca sa raspund la intrebare, cred ca firmele vor executa sistemele simplu, fara complicatii, dupa specificatiile produsului, dupa necesarul de caldura cunoscut si gata.

      Trebuie sa precizez ca fata de sistemele cu panouri fotovoltaice, turbine eoliene si panouri solare pentru apa menajera care sunt utilizare in asa fel incat sa nu aiba un impact in incalzirea locuintei, sistemele care folosesc energii regenerabile pentru incalzirea spatiului, necesita o atentie sporita la dimensionare. Orice instalatie de acest gen, care are ca scop incalzirea spatiilor-datorita costurilor ridicate ale investitiei, trebuie sa fie luata in considerare doar dupa ce ne-am asigurat ca am facut cat am putut pentru a limitata pierderile de caldura ale locuintei(costuri/performanta)- izolatie, ferestre, orientare, umbrire, ventilatie, peisagistica -ca mai apoi sa putem evalua corect necesarul de caldura/frig si oportunitatea alegerii unui sistem de incalzire/racire potrivit pentru situatia creata.

      Poate ca teoretic este usor de vorbit si greu de pus in practica, dar eu personal cred ca se poate realiza acest lucru.

      Poate ca in viitorul apropiat voi face un proiect de acest gen asa.. la purul teoretic. Cred ca ar fi interesant de aratat ce se intampla si cum afecteaza toti acesti factori enumerati mai sus, spatiul si confortul interior al unei locuinte.

      Numai bine!

      Comentariu


      • Aproape că aş paria că, la primele 20.000 de cereri, proiectele (per total) vor fi de aproximativ 250.000 ron, INDIFERENT de casă, zonă, necesar, echipament etc.
       De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
       În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

       Comentariu


       • Pompe de caldura

        Buna ziua.Ce stiti de pompele de caldura? Mi se par interesante cele cu stalp de gheata.Ce parere aveti?

        Comentariu


        • Gasiti mai multe detalii aici :

         http://www.termosolare.ro/products_/...gheata_-_is81x

         Comentariu


         • Multumesc stiu acest site,dar vroiam sa aflu mai multe de la cineva care are montat un asemenea sistem.

          Comentariu


          • Pompe de caldura

           ce tip de sistem de pompe de caldura recomandati pentru o casa duplex avand o suprafata de 400 mp locuibili si un teren aferent de 500 mp???

           Comentariu


           • Re: pompe de caldura

            Postat în original de dan ionut
            ce tip de sistem de pompe de caldura recomandati pentru o casa duplex avand o suprafata de 400 mp locuibili si un teren aferent de 500 mp???
            Pompele de caldura sint de mai multe tipuri dar, dupa cum suna intrebarea ta, pare-se ca la pompele de cladura geotermale te referi tu. In acest caz, tipul sursei geotermale (verticala sau orizontala) este dat de caracteristicile solului, suprafata disponibila si capacitatea & caracteristicile sistemului. Toate detaliile pot fi clarificate anagajind un proiectant.

            Comentariu


            • ma intereseaza un sistem orizontal, aveti cunostiinte de o firma din judetul mures sau cluj? sau cineva care detin un sistem asemanator poate sa imi dea mai multe detalii,
             costuri sistem, consum lunar, marca de centrala?

             Comentariu


             • Pompe de caldura cu stalp de gheata

              Buna ziua,am mai incercat sa descopar pe cineva care are montat sau a montat un asemenea sistem de incalzire.
              Internetul e plin de oferte si m-ar incanta un asemenea sistem,dar stiti cum este frica de ceva nou si chiar nu stiu ce sa fac.
              Voi ce parere aveti?Pro sau contra?
              Multumesc

              Comentariu


              • Pompe de caldura cu stalp de gheata

               salut,
               si eu sunt interesat de o astfel de pompa, dar am auzit ca ar consuma ff mult curent electric

               Comentariu


               • Re: Pompe de caldura cu stalp de gheata

                Postat în original de iankaroll
                salut,
                si eu sunt interesat de o astfel de pompa, dar am auzit ca ar consuma ff mult curent electric
                Am gasit un sitehttp://ecologicsystems.ro/intrebari_fregvente.php
                unde este un forum si la un moment dat da aceasta paralela:Care sunt diferentele de costuri de exploatare si intretinere a pompelor de caldura Octopus fata de incalzirea cu gaz propan butan sau cu pelete de lemn pentru o casa cu o suprafata de 300 m2?
                Gaz propan butan: 3 500 litri – rezervorul mediu pe care si-l instaleaza utilizatorii langa casa, respectiv de circa 1840 kg gaz. Necesarul anual (date furnizate de un utilizator neinteresat de pompa de caldura) pentru o casa cu suprafata de 300 m2 (cu izolatie conform normelor Europene) este de circa 9000 litri = 5 520 kg. Necesarul anual de energie pentru o asemenea suprafata este de 30000 kWh, aceasta energie (maximum, in conditii ideale) este furnizata de Octopus 48X, costul aproximativ de obtinere a acesteia este de circa 3150 RON. Cat platim pentru gaz (5520 kg)? La pretul actual inseamna 12144RON. Peletele (deseuri de lemn, rumegus -presate): 1kg = 5 kWh; 30 000 kWh = 6 tone peleti, cu conditia ca arderea acestor pelete sa ne furnizeze 100% energie. Din pacate, nu exista o asemenea centrala perfecta. In practica, energia mentionata se obtine prin consumul a 9 – 10 tone.
                Se pare ca intradevar ar face fata ,dar costul acestei centrale s-ar parea ca este destul de piperat

                Comentariu

                Procesare...
                X