Pompe de caldura

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • bigmandesign
    Incepator
    • 10.ian.2008
    • 21

    #46
    Acum sa revenim la topic va rog. Poate cineva sa construiasca o astfel de pompa pe componente??? Eu unul ma documentez mereu si cred ca in cateva zile de analizat la schite voi avea idee cum se construieste acesta pompa.
    Iar referitor la preturi chiar am dreptate. In SUA sunt 3000 de euro aceste pompe. Si daca ma gandesc bine o sa coste mai putin decat in Romania daca as comanda-o de acolo. Sa vedeti ce preturi or sa fie apoi daca am comanda toti asa.
    Muncim ca sa traim nu traim ca sa muncim.

    Comentariu

    • DIY
      Living Legend
      • 07.sep.2007
      • 1736

      #47
      Postat în original de Marin
      D-le(?!?) DIY , va urmaresc de mult comentariile si trebuie sa recunosc ca de cele mai multe ori aveti dreptate si sfaturi bune. DAR, am observat ca sunteti partinitor in special cand vine vorba de consultarea unor "experti" care cer si pielea de pe om numai pentru ca ei au aflat niste formule de calcul mai inaintea altora. Aici cred ca are dreptate D-l ca hotia este in floare si ca tripleaza preturile la anumite produse, proiecte, manopere care de multe ori sunt indoielnice, diferitii "experti" mergand pe ideea ca nu are cine sa-i verifice daca au facut oarece greseli. Sanatate si s-auzim de bine.
      Multumesc pentru comentarii. Este adevarat ca dau sfaturi bune si este cel putin la fel de adevarat ca favorizez expertii (fara ghilimele!) din domeniu; din orice domeniu!

      In ceea ce priveste specialistii in domeniul instalatiilor ... ii favorizez, in primul si-n primul rind, dintr-un sentiment de solidaritate de breasla; atitudine absolut umana pentru care nu ma scuz si pe care nu mi-o reprim.

      Un alt motiv pentru care prefer sa-i recomand este acela ca, pe linga faptul ca au aflat ceva formule de calcul inaintea altora, le-au si inteles! Le-au raportat la fenomene! Le-au pus in practica in nenumarate rinduri! De aceea ma si refer la specialisti / experti nefolsind ghilimelele.
      Recunosc, orice padure are uscaturi dar, in acelasi timp, sa generalizezi si sa blamezi fara discernamint o intreaga categorie socio-profesionala in baza unor experiente personale sau - mai rau! - in baza unor zvonuri ... imi pare un gest lipsit de eleganta; cel putin ...

      Nu contest ca se fac si greseli dar asta nu ma face sa-mi pierd speranta ca, in timp, se vor separa griul de neghina. Poate ca legislatia in Romania este prea lejera (ca un exemplu, oricine se poate auto-denumi specialist, consultant sau chiar ... inginer; in alte parti ale lumii risti sa fii dat in judecata pentru folosirea respectivelor fara sa ai anumite acreditari!), poate ca aplicarea ei lasa de dorit, poate ca sint multe altele care influenteaza starea de fapt dar asta este, in sine, alta poveste.

      Si, ca sa exemplific cum se face ca punctul de vedere al unui specialist este diferit de cel al unui nespecialist, nici n-am nevoie sa ma duc prea departe.

      Intru pe ebay, dupa cum s-a recomandat, si vad imediat heat pumps la 3.000$. Problema este ca respectivele sint, practic, unitati de condensator/compresor, cu denumirea lor populara, de unitati de exterior !!! Ca profesionist, ma ia durerea de cap cind vad ca la baza comentariilor rautacioase sta asa o greseala e-le-men-ta-ra!
      Cu alte cuvinte, unitatile de interior lipsesc. Si atunci cum putem compara preturile?!?
      Culmea este ca, pe aceeasi pagina este un link la un split Fujitsu (nici macar in top3, ca marca), 32.000BTU la 5.200$; fara instalare, fara taxe. Nu mai spun ca, din nenumarate motive, respectivele sisteme nu pot fi comercializate decit pe continentul nord american!

      Hai sa va las ca trebuie sa ma duc la stomatolog (fiindca n-am obiceiul sa-mi repar dintii acasa, in fata oglinzii) dupa care ma grabesc spre scoala copilului la sedinta cu parintii (fiindca, din nou, n-am dorinta de a-l scoli acasa); ca exemplu ...

      Numai bine,
      DIY

      Comentariu

      • RaduCA
        Living Legend
        • 09.oct.2005
        • 6360

        #48
        Postat în original de bigmandesign
        [...] Iar referitor la preturi chiar am dreptate. In SUA sunt 3000 de euro aceste pompe. Si daca ma gandesc bine o sa coste mai putin decat in Romania daca as comanda-o de acolo. Sa vedeti ce preturi or sa fie apoi daca am comanda toti asa.
        Si ce va impiedica sa o faceti? Mai ales ca, daca tot spuneti ca se pot face atitea in acest domeniu, puteti incepe o afacere bazata pe importul acestora in Romania! Sint curios la ce pret le veti comercializa Dvs. pe piata romaneasca... Va rog sa ma treceti primul pe lista celor care sint interesati de o astfel de instalatie.

        PS In tribunele stadionului, toti se pricep mai bine la fotbal decit cei din teren, nu-i asa?
        Si daca tot vorbim de specialisti si profesionisti... va rog sa aruncati o privire pe imaginea atasata mai jos. Asta este ceea ce doreati sa oferiti eventualilor clienti ai Dvs.? Sau poate ca va ocupati cu comercializarea soft-urilor anti-virus si prin acest lucru ati vrut sa induceti o stare de evidenta dependenta clientilor Dvs., adica "Ati vazut ca abia cind ati venit la mine v-ati dat seama ce nevoie aveati de anti-virus!"? Sper ca veti binevoi sa va anuntati clientii despre gravele probleme cu care va confruntati in aceasta directie... asta ca sa ne scutiti pe noi de a trimite mesaje sarmanilor listati la portofoliu.
        Fișiere Atașate
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu

        • ing.GRIGORE ZAHARESCU
          Membru marcant
          • 26.dec.2005
          • 584

          #49
          Domnule RADUCA,
          Din postare d-tra.inteleg ca"HOTUL STRIGA,HOTII"
          DIY,a pus punctul pe"i",sau mai bine zis"NU TOATE MUSTELE FAC MIERE".
          Sunt fodbalisti si de valoare internationala,si tot fodbalisti se numesc cei care bat mingea pe maidan.
          Cu respect,
          G.Z.

          Comentariu

          • RaduCA
            Living Legend
            • 09.oct.2005
            • 6360

            #50
            Postat în original de ing.GRIGORE ZAHARESCU
            [...] Din postarea d-tra. inteleg ca "HOTUL STRIGA, HOTII" [...]
            Mai curind ceva de genul "inainte de a arunca cu pietre, uitati-va mai intai in curtea voastra".

            Postat în original de ing.GRIGORE ZAHARESCU
            [...] Sunt fodbalisti si de valoare internationala, si tot fotbalisti se numesc cei care bat mingea pe maidan. [...]
            Da, dar cei din urma nu striga in "gura mare" acest lucru.

            Cel mai important tel al postului meu a fost acela de a atrage atentia colegilor forumisti sa nu incerce sa intre pe acel site daca nu sint pregatiti pentru orice eventualitate, pentru ca, mai devreme sau mai tirziu, vor fi nevoiti sa "plateasca" pentru acest lucru (una este sa intri nepoftit si alta este sa fii invitat/ademenit si s-o patesti). Restul postului este "on-topic", dar "off-post" (daca mi se permite o astfel de exprimare).
            De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
            În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

            Comentariu

            • bigmandesign
              Incepator
              • 10.ian.2008
              • 21

              #51
              Nu stiu ce s-a intamplat cu antivirusul dumneavoastra. Eu am incercat sa cer cateva informatii si se pare ca toata lumea s-a urcat pe mine.
              Multumesc pentru sprijin. Eu am creat acest topic dar nu mai postez prefer sa ma documentez in alta parte.
              Site-ul e indexat de toate motoarele de cautare si il gasiti si in cache-ul acestora. Daca google, yahoo, altavista si alte motoare de cautare spun ca nu este nimic in neregula pentru ca si ei folosesc antivirus inseamna ca dumneavoastra i-ati intrecut pe toti.
              Muncim ca sa traim nu traim ca sa muncim.

              Comentariu

              • Marin
                Incepator
                • 25.feb.2007
                • 49

                #52
                D-lui DIY si D-lui ING. Zahrescu

                Recunosc ca aveti o pregatire profesionala deosbita in domeniul instalatiilor si al marketingului instalatiilor dar imi mentin parerea ca acest topic este destinat celor care vor sfaturi pentru incepatori.
                Cand am cerut sfaturi unde as putea gasi informatii cu privire la calculul instalatiei termice la o casa unanim mi-ati raspuns sa las treaba asta in seama "expertilor". Nu am cerut-o in ideea " ca mi-as educa copilul acasa" in loc sa-l las la scoala ci din simplul fapt ca daca platesc, trebuie sa stiu pe ce dau banii.
                D-l Zaharescu nu a fost destul de prompt sa-mi spuna ca ma costa 4 euro pe metru patrat.
                Putea sa-mi spuna simplu:cauta la biblioteca municipala sau pe e-bay.
                Multumesc erei informatiei ca am gasit toate calculele necesare pe net unde imi spune cati pasi trebuie sa fac de la poarta asa incat sa am necesarul optim de caldura, dimensiunile si puterile caloriferilor in grajul de la subsol.

                Comentariu

                • ing.GRIGORE ZAHARESCU
                  Membru marcant
                  • 26.dec.2005
                  • 584

                  #53
                  Stimate d-le.MARIN,
                  Vad cu STUPOARE ca a-ti luat "foc".Eu cred ca sunteti la prima experienta in ale instalatiilor.Sunt comvins ca nu stiti ce inseamna sa gresesti si sa refaci o instalatie,fie ea de orce natura,electrica,drenaj,incalzire,alim.cu apa.Din umila mea experienta,am intilnit situatii cind lucrarile sau facut dupa cum spuneti d-tra.adica mici informatii date sau luate din diferite surse,si prelucrate de cel care realiza casa.Rezultatul final "FIASCO TOTAL" Eu unu ramin la aceasi parere,daca sunt bolnav ma adresez medicului,nu ma duc la vrajitoare.Nu dau alte egzemple ca idea este aceasi.La noi,la romani,am fost invatati sa fim "POLICALIFICATI"este o mentalitate paguboasa care nu se regaseste nicaeri in lumea civilizata.Anul trecut,aceasta sectiune a forumului era condusa de d-l.ing.T.BALAN,care dadea raspunsuri f. detailate si la obiect,dumnealui sa retras(inactiv) pt. motivul ca a fost insultat de indivizi cu o pregatire sub mediocra,pe aceleasi teme.
                  Cu mult respect,si sa va ridicati casa dupa cele mai bune standarde si la preturi cit mai mici -> O
                  G.Z.

                  Comentariu

                  • gogoson
                    Membru Marcant
                    • 14.oct.2006
                    • 621

                    #54
                    Pentru a ma calma situatia ma bag si eu in seamna putin ....

                    Si pe mine ma intereseaza pompele de caldura. Si mie mi se par preturile mari, si am ajung la umatoarele concluzii:
                    -modul de construtie si tehnologia folosita intr-o pompa de calcula, determina un pret relativ mare
                    - comerciani au un adaos mai mare la aceste sisteme decat la o centrala pe lemne sau gaz
                    - vanzarile sunt mult mai mici decat la celelalate sisteme.
                    -deoarece vanzarile sunt mici, firmele care fac asa ceva sunt firma mari cu regie mare
                    Aici exista un cerc vicios. Pretul este relativ mare deci vanzarile sunt reduse. Daca vanzarile sunt mici si adaosul comerciantului este mai mare

                    Teoretic se poate face si in sistem home-made, dar nu cred ca se va ajunge macar la un randament care sa merite efortul.

                    Comentariu

                    • RaduCA
                      Living Legend
                      • 09.oct.2005
                      • 6360

                      #55
                      Postat în original de gogoson
                      [...] ma bag si eu in seama putin ...
                      Ba chiar deloc, pentru ca ceea ce spuneti este corect.
                      De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                      În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                      Comentariu

                      • bigmandesign
                        Incepator
                        • 10.ian.2008
                        • 21

                        #56
                        Mii de scuze !

                        As dori sa incep prin a-mi cere scuze tutror pe care i-am ofensat pe acest forum. Nu am facut-o din rea vointa doar ca stiti si dumneavoastra cum este cand iti doresti sa ai ceva si ajungi la concluzia ca este aproape imposibil. Multumesc celor care au postat pe acest topic si am tras o concluzie: voi astepta pana cand voi strange banii necesari sa achizitionez o pompa facuta de un producator bun. Poate intre timp popularitatea lor va mai creste si astfel pretul lor va mai scadea. Va multumesc !
                        Nu doresc sa devin o persoana nongrata devreme ce am de gand sa zabovesc mult timp de aici in colo pe acest forum asa ca va rog sa ma scuzati.
                        Muncim ca sa traim nu traim ca sa muncim.

                        Comentariu

                        • RaduCA
                          Living Legend
                          • 09.oct.2005
                          • 6360

                          #57
                          Re: Mii de scuze !

                          @ bigmandesign: Am citit ultimul Dvs. mesaj si va felicit pentru hotarirea luata de a-l posta cit si pentru taria de caracter de care ati dat dovada facind acest lucru. Personal, m-am bucurat, pentru ca mesajul arata ca nu ati avut intentia de a ofensa pe nimeni, doar ca poate v-ati lasat calauzit de "singele fierbinte al tineretii". Din acest motiv, va rog sa primiti scuzele mele sincere daca mesajul meu v-a jignit in vre-un fel. Vreau sa va asigur ca intentia mea nu a fost nici pe departe asta. In acelasi timp, se prea poate ca si reactia mea referitoare la acel "troian" sa fi fost mai vehementa decit ar fi fost cazul, dar poate ca o sa intelegeti ca "dupa ce te frigi cu supa, sufli si-n iaurt".
                          Din punctul meu de vedere, consider aceasta mica disputa incheiata. Daca si Dvs. sinteti de acord, rog admin-ul sa stearga mesajele offtopic si inchei cu un alt citat, pe care ar trebui sa-l avem in vedere cu totii in viata de toate zilele: "Niciodata nu trebuie sa te rusinezi a marturisi ca ai gresit. Inseamna doar sa spui, cu alte cuvinte, ca astazi esti mai intelept decat ieri."
                          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                          Comentariu

                          • DIY
                            Living Legend
                            • 07.sep.2007
                            • 1736

                            #58
                            Postat în original de gogoson
                            Pentru a ma calma situatia ma bag si eu in seamna putin ....

                            Si pe mine ma intereseaza pompele de caldura. Si mie mi se par preturile mari, si am ajung la umatoarele concluzii:
                            -modul de construtie si tehnologia folosita intr-o pompa de calcula, determina un pret relativ mare
                            - comerciani au un adaos mai mare la aceste sisteme decat la o centrala pe lemne sau gaz
                            - vanzarile sunt mult mai mici decat la celelalate sisteme.
                            -deoarece vanzarile sunt mici, firmele care fac asa ceva sunt firma mari cu regie mare
                            Aici exista un cerc vicios. Pretul este relativ mare deci vanzarile sunt reduse. Daca vanzarile sunt mici si adaosul comerciantului este mai mare

                            Teoretic se poate face si in sistem home-made, dar nu cred ca se va ajunge macar la un randament care sa merite efortul.
                            Intrebare: preturile mari in comparatie cu ce?!?

                            Cit despe restul teoriei ... e pur si simplu speculativa. Este ca si cum eu, cind ma duc la mecanicul auto, decid sa-l banuiesc de fel de fel de ascunzisuri numai fiindca habar n-am ce face el acolo. Nu-i corect!

                            Comentariu

                            • DIY
                              Living Legend
                              • 07.sep.2007
                              • 1736

                              #59
                              Postat în original de Marin
                              D-lui(?!?) DIY si D-lui ING. Zahrescu

                              Recunosc ca aveti o pregatire profesionala deosbita in domeniul instalatiilor si al marketingului instalatiilor dar imi mentin parerea ca acest topic este destinat celor care vor sfaturi pentru incepatori.
                              Cand am cerut sfaturi unde as putea gasi informatii cu privire la calculul instalatiei termice la o casa unanim mi-ati raspuns sa las treaba asta in seama "expertilor"
                              ...pe net unde imi spune cati pasi trebuie sa fac de la poarta asa incat sa am necesarul optim de caldura, dimensiunile si puterile caloriferilor in grajul de la subsol.
                              Tocmai pentru ca am pregatire si experienta in domeniu nu pot abdica de la pricipiile ingineresti.
                              Tocmai pentru ca este un forum pentru incepatori tin sa dau lamuriri de care, poate, n-ar avea parte in alt context.
                              Tocmai din respect pentru banul si efortul omului ii recomand sa colaboreze cu un specialist.

                              Cit despre chestia din ultimul paragraf ... din punctul meu de vedere ideea respectiva sa incadreaza la capitolul "riscuri asumate".

                              Comentariu

                              • aereniv
                                Membru
                                • 27.aug.2006
                                • 151

                                #60
                                As vrea sa postez si eu cateva ganduri in sustinerea "nespecialistilor" de pe forum ca d-l Marin si Bigdesign.

                                1. Faptul ca in Romania unii comercianti afiseaza preturi scandaloase este cat se poate de real. Am avut de curand o astfel de experienta cautand o centrala pe peleti. Am mai postat si in alta parte surpriza pe care am avut-o constatand ca acelasi produs se vinde la un pret dublu la noi, de catre o firma mare, fata de pretul din Cehia sau Slovacia. Din fericire, multumita acestui forum am aflat ca aceeasi centrala se poate achizitiona din alta parte la un pret mult mai mic. Frustrarea d-lui Bigdesign este astfel explicabila si eu, cel putin, o inteleg chiar daca nu mi-au venit aceleasi idei privind confectionarea acelor produse.
                                2. Am inceput sa construiesc o casa si am procedat asa cum suntem sfatuiti pe forum. Adica am apelat la specialisti. Totul ca la carte. Proiect de arhitectura si rezistenta, proiecte de instalatii, etc. Pentru constructie am incheiat un contract cu o firma. Am angajat diriginte de santier, etc. Bineinteles, pentru ca nu ma dau banii afara din casa, dar am incercat sa apelez la cei mai buni profesionisti. I-am cautat pe cei mai buni si apoi am luat in considerare si costurile.
                                Ce am invatat pana acum? (casa e departe de finalizare) Da, trebuie sa mergi la specialisti, dar daca platesti sa nu iti imaginezi ca treaba ta s-a terminat!!! Nu, nici vorba!!! Vii acasa, si te apuci de citit si stai mai departe in spatele lor. Discuti o problema cu specialistii? Ti se propune o solutie? Vii acasa si citesti pe forum si pe alte site-uri, discuti din nou cu specialistul pe care il platesti si apoi iei hotararea.
                                Am avut parte de atatea dezamagiri incat, sunt iritat de-a dreptul cand ma mai trimite cineva la "specialisti".
                                Si cum sa nu fii, cand constati ca proiectul de arhitectura nu "pusca" cu cel de rezistenta (desi atat arhitectul cat si inginerul respectiv fac parte dintre cei apreciati pentru profesionalismul lor), cand tu, profan in ale constructiilor vii dupa dirigintele de santier si gasesti greseli pe care el nu le-a observat, etc. As putea continua dar nu cred ca are sens. Poate sunt eu un ghinionist de top, cine stie?!
                                Dar, rugamintea mea pentru cei care au cunostintele de specialitate si disponibilitatea de a le impartasi este sa continue sa ne ajute. Si sa nu ne mai trimita la specialisti. Eu cel putin nu pun intrebari aici ca sa evit specialistii ci ca sa pot purta cu d-lor o discutie in cunostinta de cauza si sa nu arunc banii pe fereastra.
                                Pentru ca, nu-i asa, traim totusi in Romania si aici profesionalismul e o notiune ciudata... as fi spus "pe cale de disparitie" daca as fi avut certitudinea ca a existat vreodata asa ceva pe plaiurile noastre mioritice...

                                Comentariu

                                Procesare...