Announcement

Collapse
No announcement yet.

Instalare si exploatare centrala electrica

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kitul pentru ACM ar fi util in cazul in care as renunta la cei de la CET Brasov dar deocamdata sunt multumit de ce si la cat ofera, apa calda 24h/24h, ieftin..

  Am gasit o alta posibila solutie electrica, incalzire in pardoseala cu cabluri electrice iar pentru spatii foarte mici gen hol, baie.. exista ceva ca un fel de covor electric.

  Studiez oricum toate cele 3 variante posibile: centrala electrica, pe gaz sau in pardoseala.

  Idee este ca trebuie sa ma incadrez intr-o suma de bani si partea de alergatura, aprobari, acte etc sa fie cat mai lejera

  Comment


  • Originally posted by gigi9219
   Ce parere aveti despre tabelul din link-ul de mai jos.Este un tabel cu niste valori obiective sau sunt din burta?

   termosolare.ro/products_/1065/p/pompe_de_caldura/pompa_de_caldura_-_considerente_generale
   pe partea de centrale electrice bate campii...
   eu am un apartament de 70 mp si am avut consumuri de 1100kw pe luna pentru o temperatura de 23 grade in casa..(nu am termoizolatie)
   dupa calculele lor consumi 43 MW... ( ei dau consumul asta pentru un necesar de 24 Kw, asta inseamna o casa de aprox. 250mp. probabil))

   Comment


   • Originally posted by NoMAD
    Studiez oricum toate cele 3 variante posibile: centrala electrica, pe gaz sau in pardoseala.
    De fapt aveti 2 variante: incalzirea electrica si cea pe gaz, pentru ca incalzirea in pardoseala poate sa fie atit electrica cit si pe gaz (de la centrala).
    Sint direct interesat la ce concluzie veti ajunge, asa ca, dupa ce "trageti linia", va rog sa postati rezultatele obtinute. Mult succes!
    De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
    În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

    Comment


    • Originally posted by rsinro
     eu am un apartament de 70 mp si am avut consumuri de 1100 kW pe luna pentru o temperatura de 23 grade in casa... dupa calculele lor consumi 43 MW... (ei dau consumul asta pentru un necesar de 24 kW, asta inseamna o casa de aprox. 250 mp probabil)
     Aceeasi banuiala o am si eu, ca ce apare in acel tabel sint calcule pentru o centrala de 24 kW care functioneaza "din plin", deci la o suprafata de aprox. 120-200 mp.
     Altfel pot si eu spune ca, in iarna trecuta, la un apartament cu putin mai mare decit al Dvs., am platit la E.ON GAZ cel mai mult 120 ron (in februarie), in aceasta suma intrind pe linga incalzire si consumul dat de aragaz si acm. In aceste conditii, doar pentru incalzirea pe gaz, nu are cum sa se ajunga la suma de 4.900 ron/an. In plus, sa nu neglijam faptul ca iarna trecuta nu prea a fost iarna...
     De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
     În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

     Comment


     • centrala electrica functioneaza cam 6 ore pe zi, indiferent de puterea ei. din calculele lor rezulta ca merge 300 zile pe an.

      Comment


      • Originally posted by taz21
       Vezi ca pt. centrala electrica trebuie sa ai curent trifazat.
       Si sa fiti gros la punga ghine atat pentru bransament cat si pentru consumul care va urma. Dar e bine ca nu stati mult, casa nu va fi incalzita mereu

       Comment


       • De ce nu puneti o centrala care functioneaza cu peleti de lemn?

        Comment


        • am aflat ca peletele se obtine nu numai din lemn,ci si prin presarea dif. resturi vegetale,paie,coceni de porumb,acu ce putere calorica o avea,ramane de vazut.

         Comment


         • Din cate stiu au o putere de 3000-4000 de kcal/kg.

          Comment


          • cei din rumegus sau cei din coceni ?

           Comment


           • In general sunt pordusi din amestecul diferitor tipuri de resturi lemnoase. Fiecare producator trebuie sa stie ce putere calorica au peleti sai.

            Comment


            • De ce nu incercati varianta rezervor Butangaz-fara garantie chirie, costul este de 2.5 lei/l. Avind in vedere ca o centrala pe gaz metan are un consum de 2.8 mc/h ,una pe GPL un consum de 2.1 l/h, iar puterea calorica a propanului este de 11500 Kcal, metanul -9000, kcal in total rezulta un raport pret 1/1.4. Varianta electrica este cam scumpa totusi.

             Comment


             • Repet o intrebare puse mai devreme si la care nu s-a raspuns: se poate lua o centrala de 15KW Protehrm RAY si lega la bransament monofazat in vederea utilizarii unei singure rezistente din sistem (6KW)? momentan nu am nevoie de mai multa putere pentru incalzire, insa pe viitor fiind necesari cei 15 KW si bransamentul tifazat.

              Comment


              • centrala electrica monofazat / trifazat

               Se poate lua o centrala de 15KW Protehrm RAY si lega la bransament monofazat in vederea utilizarii unei singure rezistente din sistem (6KW)? momentan nu am nevoie de mai multa putere pentru incalzire, insa pe viitor fiind necesari cei 15 KW si bransamentul tifazat.

               Comment


               • cum ai ajuns la centrala electrica? Si eu ma gandesc la un sistem de incalzire electrica dar m-am oprit asupra incalziri electrice in pardoseala,mi se pare mai eficient...

                Comment

                Working...
                X