Va recomand sa cumparati un boiler de 120 de litri minim, oricum diferente de pret intre 80 si 120 nu sunt deosebite, daca e trifazat e perfect, si sa contina o serpentina. serpentina de regula are o putere considerabila, de 15kw la dt de 20C. Serpentina v-ar oferi indirect ceea ce ar face un schimbator in placi. Astfel, veti putea incalzi un asemenea boiler de la 15C la 55C in 15 minute.
Boilerul va fi montat fata de centrala asemeni unui calorifer, centrala functionand si vara in regim de iarna, incalzind numai acel "calorifer". Poate fi automatizata, prin conectarea la termostatul boilerului.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Instalare si exploatare centrala electrica
Adună
X
-
Postat în original de adriannMersi de raspunsuri.
Probabil voi monta centrala electrica pe un circuit separat trifazic, numai pentru incalzirea locuintei. Pentru apa calda, o sa instalez un boiler independent. Acum nu stiu daca o sa fie unul de 80 l, 100 l, sau mai mare... Este vorba de o familie de 2 persoane care fac dush cam des
Multumesc.
Asta inseamna ca va trebuie un boiler mare , 100 l , un stil de facut dus , economic , un furtun de dus economic sau folositi ceva de aici : http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=241331#241331
Lasă un comentariu:
-
Mersi de raspunsuri.
Probabil voi monta centrala electrica pe un circuit separat trifazic, numai pentru incalzirea locuintei. Pentru apa calda, o sa instalez un boiler independent. Acum nu stiu daca o sa fie unul de 80 l, 100 l, sau mai mare... Este vorba de o familie de 2 persoane care fac dush cam des
Multumesc.
Lasă un comentariu:
-
Centralele electrice din constructie nu au posibilitatea prepararii ACM, insa aceasta posibilitate poate fi adaugata prin inserierea agentului termic cu un schimbator de caldura ori in placi, ori bitermic in contracurent, cu vana cu 3 cai, si astfel devine si facatoare de ACM. Pt a te feri de socurile termice, iti recomand daca stai bine cu bugetul ambele variante. Un boiler de 50-80l, pe care in loc sa-l alimentezi cu apa rece, il alimentezi cu apa calda de la centrala.
Daca insa nu ai circuit de putere la 400v, iar puterea centralei este sub 24kw, iti recomand boilerul. Sau amandoua. In sensul ca centrala nu va prepara ACM satisfacator.
Lasă un comentariu:
-
Eu unul nu am vazut pana acum o centrala electrica cu preparare instant de apa calda menajera. Va trebuie un boiler electric sau cu agent termic ce va fi preparat de centrala.
O alta solutie ar fi montarea unor instanturi electrice de apa calda.
Fiecare dintre solutiile prezentate au avantajele si dezavantajele lor.
Lasă un comentariu:
-
Buna ziua,
As vrea sa montez o centrala termica electrica, si as vrea sa stiu daca pentru apa calda menajera imi mai trebuie un boiler separat. Centralele electrice poti fi folosite (asa cum sunt cele pe gaz) atat pentru incalzirea locuintei, cat si pentru apa calda? Sau este nevoie si de un boiler separat pentru apa calda?
Multumesc.
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de danalarm800 ron = 120 mp utili.
Centrala electrica 12kw, plita cuptor electric, boiler, pompa si luminite exterioare.
-izolatie ext[int =?
-supraf vitrata
- mc =
boilerul pt ACM este separatde centrala
Lasă un comentariu:
-
Va rog sa treceti consumutile dumneavoastra si in topicul deschis nou :
http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...568923fc608ab1
Lasă un comentariu:
-
Casa este cu amprenta de 40mp (este un duplex) din caramida Porotherm, parca, si polistiren expandat de 10 cm.
Podul l-am mansardat si am castigat 30 mp.
Termoizolatia podului este de 10 cm vata bazaltica, iar daca as mai face o data izolarea as pune vata bazaltica de 20 cm.
Fundatia pe exterior am izolat-o 1,5m (am sapat pe langa casa) cu polistiren extrudat de 5 cm, iar placa de parter are polisitren extrudat de 3 cm + Thermobeton 7-8cm.
Pentru decembrie eu sunt multumit cu 800 ron.
Pe luna noiembrie si jumatate din octombrie am avut 700 ron.
Lasă un comentariu:
-
Foarte mult conteaza izolatia termica exterioara.
Polistiren expandat de minimum 8 cm...
In fine, daca as mai face o casa as merge direct cu 10 cm si geamuri tripan, fara a face exces cu suprafata vitrata
Lasă un comentariu:
-
800 ron = 120 mp utili.
Centrala electrica 12kw, plita cuptor electric, boiler, pompa si luminite exterioare.
Lasă un comentariu:
-
Anul acesta vreau sa fac instalatia termica la casa, gazele sunt la 60m distanta de mine si din cauza costurilor cu extinderea conductei + bransament + proiect etc as vrea sa merg pe o centrala electrica.
Vreau sa-mi spuneti cei care aveti o astfel de centrala cam care este consumul pentru o luna de iarna cum a fost decembrie?
Situatia mea: 150 mp suprafata utila, P+M, constructie caramida eficienta Thermokron de 24cm + 10 cm polistiren expandat.
Va multumesc!
Lasă un comentariu:
-
Este un instant electric de 18 kW, nu poate fi folosit 220 V.
In prima poza scrie ca are tensiune de utilizare 380 V, trifazat.
Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: