Announcement

Collapse
No announcement yet.

Instalare si exploatare centrala electrica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dan_Daniel
    replied
    Originally posted by mkreszan
    Am avut ocazia sa vad o pompa de caldura desfacuta de la una din firmele mai sus mentionate iar pe compresor scria clar MADE IN CHINA.
    Aveti si partea dumneavoastra de adevar. Nu numai la pompele de caldura, dar la orice aparat si asa mai departe, mai mare sau mai mic, fabricat in zilele noastre, nu cred ca nu gasesti o piesa sau mai multe, importanta sau mai putin importanta, care sa nu fie fabricata in China. Chiar si pe produse ale marilor firme, germane, frantuzesti, suedeze etc, gasesti de multe ori eticheta "made in china" sau "made in PRC" urmate apoi de "for UE".

Leave a comment:

• marius_lmd
    replied
    fiecare face alegerea sa, de care va beneficia sau n in viitor, pe o perioada mai lunga sau mai scurta,
    garantia este limitata, dar pompa va merge doar cat ae garanntia..
    bafta si fara neplaceri cu gafrantia si mai ales dupa terminarea ei ...

Leave a comment:

• mkreszan
    replied
    Originally posted by marius_lmd
    unde frate gasesti pompe de 2-3000 euro ....nici la chinezi.....sau facute pe vapor care nu au garantie.....o pompa buna gasesti de la 10 000 euro in sus.....
    Da, fabricate in China, dar nu vad care e problema atata timp cat am garantie. Oricum eu nu platesc 7-8000 de euro pentru stickerul lipit de Vaillant, Ariston, Viessmann, etc. pe pompele lor de caldura. Am avut ocazia sa vad o pompa de caldura desfacuta de la una din firmele mai sus mentionate iar pe compresor scria clar MADE IN CHINA. Deci de ce sa platesc 10.000 cand pot plati 3000 pe acelasi produs?

Leave a comment:

• anduvirgil
    replied
    Originally posted by marius_lmd
    unde frate gasesti pompe de 2-3000 euro ....nici la chinezi.....sau facute pe vapor care nu au garantie.....o pompa buna gasesti de la 10 000 euro in sus.....
    sa nu fie doar de pompa-pompa, nu si de caldura

Leave a comment:

• marius_lmd
    replied

Leave a comment:

• mkreszan
    replied
    Foarte multa lume se sperie de pompa de caldura si se gandeste imediat la investitie de 15.000 euro sau mai mult. Insa lucrurile nu stau chiar asa. O pompa de caldura de aproximativ 20KW costa in jur de 2500-3000 euro, pret apropiat de o centrala pe gaz in condensatie. Daca exista si apa freatica la indemana, forarea a doua puturi necesare functionarii nu depaseste 500 euro. Dar sunt si pompe de caldura aer-apa (de eficienta mai scazuta). Peste 2 sau 3 ani pretul KW de la gaze il va ajunge din urma pe cel de la electrica.

Referitor la incalzirea cu ajutorul panourilor solare raportul investitie-eficienta este mult mai mare avand in vedere ca doar panourile necesare ajung si chiar depasesc pretul unei pompe de caldura.

Leave a comment:

• anduvirgil
    replied
    sunt deacord cu toate sistemele relativ noi de incalzire (pompe caldura, cazane functionare cu peleti), insa un mare dezavantaj in implementarea acestora este pretul.

nu stiu cati isi pot permite un cazan pe peleti (complet automatizat) sau o pompa de caldura

cred si sunt ferm convins ca daca ar fi subventionata incalzirea alternativa multi ar recurge la utilizarea acestora. aici ma refer chiar si la panourile solare cu aport la incalzire.

un sistem de incalzire ''mai ieftin'' si cu eficienta sporita ar fi compus din panouri solare cu tuburi vidate, puffer, o centrala electrica si incalzire in pardoseala.

Leave a comment:

• mkreszan
    replied
    Originally posted by klausz
    De ce ar fi mai economic prin pardoseala? La o privire de ansamblu (costuri solutie, materiale etc) sau dupa realizarea investitiei?

Eu unul sunt intr-o situatie cam nasoala: Se pare ca puterea maxima pe care o voi primi de la Electrica este de 10 kw. Suprafata construita va fi de 140 mp, P+M, cu inaltimea parterului de 2,5. Din calculele pe care le-am citit pe-aici, o centrala buna pentru mine ar fi de minim 18 kw. Este corect?
    Este aproape corect. Dar nu trebuie sa-ti faci griji deloc. O pompa de caldura de acesta putere consuma aproximativ 4kw si este si pe monofazic. Referitor la incalzirea in pardoseala este cea mai indicata in cazul pompelor de caldura deoarece la temperaturi de 30-35 grade eficienta unei pompe este aproape maxima.

Leave a comment:

• klausz
    replied
    De ce ar fi mai economic prin pardoseala? La o privire de ansamblu (costuri solutie, materiale etc) sau dupa realizarea investitiei?

Eu unul sunt intr-o situatie cam nasoala: Se pare ca puterea maxima pe care o voi primi de la Electrica este de 10 kw. Suprafata construita va fi de 140 mp, P+M, cu inaltimea parterului de 2,5. Din calculele pe care le-am citit pe-aici, o centrala buna pentru mine ar fi de minim 18 kw. Este corect?

Leave a comment:

• stowan
    replied
    Recomand incalzirea electrica prin pardoseala in locul incalzirii clasice cu sursa de caldura centrala electrica. Este mult mai economica si mai confortabila.

Leave a comment:

• anduvirgil
    replied
    camera unde este termostatul are o suprafata de aprox 7 mp de geam termopan cu sticla normala (fara low-e), de aici si pierderile de caldura.

in consum este inclus cu cel casnic.

Leave a comment:

• autom
    replied
    Deci, dupa calculul meu:

40 mpx2,5m=100mc

72kwh: 24h= 3kw

3000w:100mc= 30 W/mc

Cred ca este un calcul bun. Rezulta ca locuinta sta putin cam rau la izolatie, nu?

Leave a comment:

• anduvirgil
    replied
    revin cu consumul

in aceste zile friguroase (4 zile) media consumului pe zi a fost de 72kw

Leave a comment:

• Lord
    replied
    Originally posted by redes dorin
    Normal ca vreau sa fac in toate camere de la baie pana la ultima camera din casa ... as vrea sa introduc incalzirea in podea dar am inteles la cineva ca ar fi bine sa pun si calorifere ca sa compeseze daca este nevoie.

Astept pareri vreau sa fac si un calcul pentru necesarul de energie in acest apartament, exista program care poate face acest calcul.

Multumesc,

vreau sa vin si eu cu o parere daca tot vrei sa i-ti faci incalzire in pardosea
    in acest caz nu ai prea multe calcule de facut ci sa respecti instructiunile
    saltelelor de incalzire in pardosea am sa i-ti dau adresa pe care sa intri si sa studiezi putin saitul respectiv(dasirologistic.ro)
    acolo ai si distribuitoarele precum si regulatoarele de temperatura
    sucess.....
    cu respect dorin redes
    Multumesc, pentru raspunsuri si indrumari momentan am trimis o cerere de oferta de pret la Tyco Thermal Controls Romania .. nu este reclama doar am spus ....

Leave a comment:

• redes dorin
    replied
    Normal ca vreau sa fac in toate camere de la baie pana la ultima camera din casa ... as vrea sa introduc incalzirea in podea dar am inteles la cineva ca ar fi bine sa pun si calorifere ca sa compeseze daca este nevoie.

Astept pareri vreau sa fac si un calcul pentru necesarul de energie in acest apartament, exista program care poate face acest calcul.

Multumesc,

vreau sa vin si eu cu o parere daca tot vrei sa i-ti faci incalzire in pardosea
    in acest caz nu ai prea multe calcule de facut ci sa respecti instructiunile
    saltelelor de incalzire in pardosea am sa i-ti dau adresa pe care sa intri si sa studiezi putin saitul respectiv( dasirologistic.ro)
    acolo ai si distribuitoarele precum si regulatoarele de temperatura
    sucess.....
    cu respect dorin redes

Leave a comment:

Working...
X