Originally posted by mkreszan
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Instalare si exploatare centrala electrica
Collapse
X
-
-
fiecare face alegerea sa, de care va beneficia sau n in viitor, pe o perioada mai lunga sau mai scurta,
garantia este limitata, dar pompa va merge doar cat ae garanntia..
bafta si fara neplaceri cu gafrantia si mai ales dupa terminarea ei ...
Leave a comment:
-
Originally posted by marius_lmdunde frate gasesti pompe de 2-3000 euro ....nici la chinezi.....sau facute pe vapor care nu au garantie.....o pompa buna gasesti de la 10 000 euro in sus.....
Leave a comment:
-
Originally posted by marius_lmdunde frate gasesti pompe de 2-3000 euro ....nici la chinezi.....sau facute pe vapor care nu au garantie.....o pompa buna gasesti de la 10 000 euro in sus.....
Leave a comment:
-
unde frate gasesti pompe de 2-3000 euro ....nici la chinezi.....sau facute pe vapor care nu au garantie.....o pompa buna gasesti de la 10 000 euro in sus.....
Leave a comment:
-
Foarte multa lume se sperie de pompa de caldura si se gandeste imediat la investitie de 15.000 euro sau mai mult. Insa lucrurile nu stau chiar asa. O pompa de caldura de aproximativ 20KW costa in jur de 2500-3000 euro, pret apropiat de o centrala pe gaz in condensatie. Daca exista si apa freatica la indemana, forarea a doua puturi necesare functionarii nu depaseste 500 euro. Dar sunt si pompe de caldura aer-apa (de eficienta mai scazuta). Peste 2 sau 3 ani pretul KW de la gaze il va ajunge din urma pe cel de la electrica.
Referitor la incalzirea cu ajutorul panourilor solare raportul investitie-eficienta este mult mai mare avand in vedere ca doar panourile necesare ajung si chiar depasesc pretul unei pompe de caldura.
Leave a comment:
-
sunt deacord cu toate sistemele relativ noi de incalzire (pompe caldura, cazane functionare cu peleti), insa un mare dezavantaj in implementarea acestora este pretul.
nu stiu cati isi pot permite un cazan pe peleti (complet automatizat) sau o pompa de caldura
cred si sunt ferm convins ca daca ar fi subventionata incalzirea alternativa multi ar recurge la utilizarea acestora. aici ma refer chiar si la panourile solare cu aport la incalzire.
un sistem de incalzire ''mai ieftin'' si cu eficienta sporita ar fi compus din panouri solare cu tuburi vidate, puffer, o centrala electrica si incalzire in pardoseala.
Leave a comment:
-
Originally posted by klauszDe ce ar fi mai economic prin pardoseala? La o privire de ansamblu (costuri solutie, materiale etc) sau dupa realizarea investitiei?
Eu unul sunt intr-o situatie cam nasoala: Se pare ca puterea maxima pe care o voi primi de la Electrica este de 10 kw. Suprafata construita va fi de 140 mp, P+M, cu inaltimea parterului de 2,5. Din calculele pe care le-am citit pe-aici, o centrala buna pentru mine ar fi de minim 18 kw. Este corect?
Leave a comment:
-
De ce ar fi mai economic prin pardoseala? La o privire de ansamblu (costuri solutie, materiale etc) sau dupa realizarea investitiei?
Eu unul sunt intr-o situatie cam nasoala: Se pare ca puterea maxima pe care o voi primi de la Electrica este de 10 kw. Suprafata construita va fi de 140 mp, P+M, cu inaltimea parterului de 2,5. Din calculele pe care le-am citit pe-aici, o centrala buna pentru mine ar fi de minim 18 kw. Este corect?
Leave a comment:
-
Recomand incalzirea electrica prin pardoseala in locul incalzirii clasice cu sursa de caldura centrala electrica. Este mult mai economica si mai confortabila.
Leave a comment:
-
camera unde este termostatul are o suprafata de aprox 7 mp de geam termopan cu sticla normala (fara low-e), de aici si pierderile de caldura.
in consum este inclus cu cel casnic.
Leave a comment:
-
Deci, dupa calculul meu:
40 mpx2,5m=100mc
72kwh: 24h= 3kw
3000w:100mc= 30 W/mc
Cred ca este un calcul bun. Rezulta ca locuinta sta putin cam rau la izolatie, nu?
Leave a comment:
-
revin cu consumul
in aceste zile friguroase (4 zile) media consumului pe zi a fost de 72kw
Leave a comment:
-
Originally posted by redes dorinNormal ca vreau sa fac in toate camere de la baie pana la ultima camera din casa ... as vrea sa introduc incalzirea in podea dar am inteles la cineva ca ar fi bine sa pun si calorifere ca sa compeseze daca este nevoie.
Astept pareri vreau sa fac si un calcul pentru necesarul de energie in acest apartament, exista program care poate face acest calcul.
Multumesc,
vreau sa vin si eu cu o parere daca tot vrei sa i-ti faci incalzire in pardosea
in acest caz nu ai prea multe calcule de facut ci sa respecti instructiunile
saltelelor de incalzire in pardosea am sa i-ti dau adresa pe care sa intri si sa studiezi putin saitul respectiv(dasirologistic.ro)
acolo ai si distribuitoarele precum si regulatoarele de temperatura
sucess.....
cu respect dorin redes
Leave a comment:
-
Normal ca vreau sa fac in toate camere de la baie pana la ultima camera din casa ... as vrea sa introduc incalzirea in podea dar am inteles la cineva ca ar fi bine sa pun si calorifere ca sa compeseze daca este nevoie.
Astept pareri vreau sa fac si un calcul pentru necesarul de energie in acest apartament, exista program care poate face acest calcul.
Multumesc,
vreau sa vin si eu cu o parere daca tot vrei sa i-ti faci incalzire in pardosea
in acest caz nu ai prea multe calcule de facut ci sa respecti instructiunile
saltelelor de incalzire in pardosea am sa i-ti dau adresa pe care sa intri si sa studiezi putin saitul respectiv( dasirologistic.ro)
acolo ai si distribuitoarele precum si regulatoarele de temperatura
sucess.....
cu respect dorin redes
Leave a comment:
Leave a comment: