incalzire electrica
Nu vreu sa fac reclama pentru aceasta incalzire electrica pt. ca in fond si la urma fiecare este liber sa ia o decizie personala a modalitatii prin care sa i-si incalzeasca spatiul. Am avut incalzire pe lemne combinata cu carbune randamentul a fort bun in general cu exceptia ca si lemnul si carbunele trebuie sa aiba calitate buna(lemn uscat si carbune fara piatra)In tradevar in lunile geroase consumul este mai mare dar si consumul de lemne si combustibil este mai mare .centrala electrica este de 21 kw dar sistemul caloriferelor au o putere instalata de 15 kw centrala decupleza in prima faza cind temperatura apei este egala cu temperatura setata in centrala ,o adoua decuplare este obtinuta din atingerea temperaturii mediului ambiant iar a traia decuplare este in functie de programarea pe intervale orare interval cind de exemplu nu este nimeni acasa. cu lemn si carbune aveam costuri de 2000 roni iar pe curent am ajuns la 3000 roni Parerea mea este ca ne indreptam spre folosirea energiei electrice si va trebui sa ne luam ramas bun de la celelalte forme traditionale de incalzire.Am mers in paralel cu cele doua sisteme dar am renuntat la cel clasic.
randamentul mare precum si automatizarile aferente pentru monitorizarea temperaturii ambientale cred ca merita diferenta platita pentru acest sistem .Astept si pe altii sa spuna care mai au instalate centrale electrice iar cei care vor sa faca acest pas le urez sucess..........
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Instalare si exploatare centrala electrica
Adună
X
-
daca casa va fi izolata precum spuneti si nu stati cu geamurile deschise prea mult timp aprox.10 mil. pe luna de iarna va duce factura.
Lasă un comentariu:
-
Intrebare
Buna
Ma intereseaza daca imi poate spune cineva cat a platit factura la energie el intr-o luna de iarna in conditiile in care a folosit o centrala electrica, desigur in functie de suprafata incalzita, volum casa, izolatie, etc.
Noi ne-am construit o casa si suntem in stadiul de a alege modul de incalzire in conditiile in care gazele nu mai vin anul acesta asa cum ni se spusese initial. Ne-am orientat spre o centrala electrica, mentionez ca avem curent de 380, de 24kw la o suprafata de 150 mp si inaltime de 2,5, izolata cu polistiren de 10, pardoseala izolata, vata minerala, termopan cu 5 camere, etc.
Ideea este ca de curand cineva ne-a spus ca ne duce incalzirea pe luna in jur de 50-60 mil pe o luna de iarna, ceea ce ne-a dat total planurile peste cap, noi facusem niste socoteli din care presupuneam ca vom plati intr-o luna de iarna in jur de 10-12 mil.
Va rog daca ne poate ajuta cu o informatie concreta, cat mai repede.
Multumesc frumos
Lasă un comentariu:
-
cebtrala electrica
Vreau sa i-ti spun ca centrala mea este de 21 kw.Am contract cu electrica pe doua tarife zi-noapte.tarif de zi ora 7-22 kilovatul este de 0.6 ron iar noaptea
si in wikend(vinerri ora 22 pina luni ora 7 KILOVATUL este de 0.16 RON).
centrala controlata de un cronotermostat AUROTON,se decupleaza dimineata la schimbarea tarifelor. Cea mai mare problema a mea este ca nu am izolatia buna probabil ca o sa o fac anul viitor cu toate astea consum 1500kw noaptea si 500 kw ziua fa un calcul si rezulta in jur de 500 ron pe luna.
conforul este super iar la anul voi intercala un panou solar pe timp de iarna si consumul scade cu 30%. Am un prieten care are aceasta instalatie si plateste 280 ron pe luna.(centrala este racordata la boiler cu serpentina deci am si apa menajera 80 l)
Lasă un comentariu:
-
si cat platesti la curent,
ai cumva altfel de abonament cu electrica , cat iti ia pe kw ... ca sa-mi fac si eu un calcul la bani
si inca ceva ... aceasta centrala o folosesti si pentru apa calda la chiuveta sau doar pentru incalzire?
Lasă un comentariu:
-
centrale electrice
pentru 120 m patrati la 2.5m inaltime si izolata termic i-ti trebuie o centrala electrica de 15 kw. Vreau sa i-ti spun ca eu o am montata si stau la casa si merge super sucess.
Lasă un comentariu:
-
salut tuturor
am inceput constructia unei case pe structura de lemn...
materialele folosite sunt:
pentru peretii exteriori, de la exterior la interior ... polistiren 10cm (pentru exterior), osb 15mm, vata minerata 15cm, osb 9mm, rigips 12mm ...
casa va fi dotata cu geamuri termopan cu 3 camere (ma gandesc totusi sa pun cu 5 camere)
casa este pe doua nivele, p+1(mansardat), ... inaltimea camerelor e de 2.5m, suprafata parter 61 (60.92) m.p. , suprafata etaj 59 (58.76) m.p. ... rezulta un total de 120 m.p.
cum in zona inca nu sunt gaze ... ma gandesc serios la o centrala electrica ... dar nu stiu de cati kW sa fie ... si as dori sa-mi fac un calcul la consumul de curent ca sa stiu ce ma astealpta
multumesc anticipat
Lasă un comentariu:
-
Nu chiar. Cu ele inchise si o temperatura exterioara de 0 grade imi e deajuns din ceea ce primesc de la vecini.
Am in fiecare camera doar cate un zid exterior, la bucatarie la fel, la baie nici unul iar la hol doar usa de la intrare da pe casa scarii.
Tocmai din acest motiv as fi vrut sa montez o centrala subdimensionata.
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de a_ionut...Daca nu ar fi fost sotia eu cred ca as tine caloriferele inchise...te intorci in pestera
Lasă un comentariu:
-
Optasem pe varianta de 4kw pentru ca vreau sa modific instalatia electrica doar in apartament nu si in afara acestuia(sa nu mai spun de acte aprobari si bani pe la enel...)
Pentru mine suna bine si varianta de panouri radiante.
Vreau doar sa scap de CET si sa nu fiu nevoit sa umblu cu gaze.
Daca nu ar fi fost sotia eu cred ca as tine caloriferele inchise.
Cu parchetul nu stiu cum voi face inca.
Lasă un comentariu:
-
Parere personala: mai mare complicatia cu centrala electrica intr-un apartament! Ce mai rentabil (in functionare) si cel mai ieftin (ca investitie) este un sistem cu radiatoare electrice cu termostat in fiecare camera (sau orice alt tip de incalzire electrica directa: in pardoseala, panouri radiante, etc.) si un boiler electric. De ce sa te chinui sa pui tevi, radiatoare, sa pierzi din eficienta cind pompezi apa s.a.m.d.
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de a_ionut[...] M-am gandit la o centrala laing de 4kw. Ar face fata la suprafetele acestea cu calorifere de aluminiu normale? [...]
P.S. Ce decizie aţi luat referitor la parchet?
Lasă un comentariu:
-
Salutare.
Sunt intr-un mic impas si mi-am zis ca expertii ma pot ajuta.
Am un apartament de~70MP.
Peretii sunt din bca de 25 si vor fi izolati cu polistiren de 5 sau 10.
In functie de temperatura exterioara in interior am 10-15 grade dat fiind ca am vecini darnici.
Ca si temperaturi exterioare vorbim de zona constanta.
Vreau sa ma debransez de la radet si sa montez o centrala electrica.
Calorifere voi avea doar in living~21MP,dormitor~18MP,dormitor~18MP
Baia nu are nici un perete afara asa ca tot timpul e cald iar in bucatarie la fel nu este nevoie.
M-am gandit la o centrala laing de 4kw.
Ar face fata la suprafetele acestea cu calorifere de aluminiu normale?
Dar daca as conecta aceasta centrala la un sistem de incalzire prin plinta?
La sistemtul de incalzire prin plinta ar fi nevoie de un volum mult mai mic de apa care trebuie incalzit.
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de marius_lmdde ce nu se paote posta? e vorba de reclama sau ceva?????????
Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: