Instalare si exploatare centrala electrica

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Daniel Radu
    a răspuns
    Costuri

    Va salut,
    Am urmarit cu interes acest subiect...centrale electrice...si in sfarsit am gasit pe cineva care sa incalzeasca casa cu o astfel de centrala.
    As avea 2-3 intrebari ptr. dv...
    In primul rand de cat este centrala dv?...de 15kw, 18kw, 24kw?...si de ce tip?
    In al doilea rand v-ati facut un calcul cam cat o sa platiti la finalul unei luni?
    In ultimul rand, dar nu cel din urma...am aprobare si fire ptr. curent trifazic...am cabluri trase pe casa (f. groase), dar am aprobare doar pentru 8kw, iar ptr. casa mea as avea nevoie de o centrala de 28kw(200m m2 suprafata, tot P+M)...aveti idee ce am de facut? Stiti cumva...curentul trifazic tot 0,4 lei/kw costa...sau e mai ieftin?
    Cu stima,

    Lasă un comentariu:


  • vsebas
    a răspuns
    Am fost avertizat de firma de la care am cumparat centrala la momentul punerii in functiune si primirea certificatului de garantie, sa nu las centrala fara " sarcina ", consumator -> macar un calorifer deschis la maxim.

    Cronotermostatul inca nu sunt hotarat unde va sta dar in acest moment sta departe de caloriferul cu termostat. In bai nu voi pune robineti termostatati pentru ca voi deschide geamul sa iasa aburii sau vreau sa fie cald ( cat mai cald ) cand sunt in baie, fiind in tinuta cea mai lejera .

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de vsebas
    [...] am fost avertizat [...]
    De cine?

    Nu uitaţi de
    [...] Recomandare: scoateţi robinetul termostatat din încăperea cu cronotermostatul şi montaţi-l în una dintre băi, iar robinetul din acea baie îl montaţi în locul celui termostatat. [...]

    Lasă un comentariu:


  • vsebas
    a răspuns
    Centrala mea nu are ( sau nu stiu sa aiba ) by-pass intern. Dealtfel am fost avertizat la punerea in functiune sa am permanent macar un calorifer deschis. La cele din bai nu am nevoie de termostat si vor ramane permanent deschise. In rest am termostate la celelalte 5 calorifere dar sunt deschise la maxim si deocamdata nu simt nevoia sa reduc temperatura.

    Izolarea acoperisului / tavan este de viitor ( vara , toamna 2009 , poate ) deocamdata am terminat fondurile; am sa mai intreb sa vad care e cea mai convenabila solutie.


    Am uitat sa zic mai sus ca acelea sunt consumuri totale. Adica tot ce e electric in casa ( centrala, hidrofor, boiler 80L / 1500W, frigider, masina de spalat, etc ).

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de vsebas
    Buna ideea cu termostate la calorifer. Am pe fiecare calorifer mai putin la 2 (care sunt in bai). Am sa modific sa fie si acolo aceeasi temperatura, desi ma gandeam sa mut pozitia cronotermostatului. [...]
    Înainte de a pune robinete termostatate pe toate caloriferele, interesaţi-vă dacă centrala Dvs. are bypass intern (se pare că cele mai noi au, dar asiguraţi-vă de acest lucru).
    Recomandare: scoateţi robinetul termostatat din încăperea cu cronotermostatul şi montaţi-l în una dintre băi, iar robinetul din acea baie îl montaţi în locul celui termostatat.

    Postat în original de vsebas
    [...] eu ma gandeam sa pun pe interior peste rigips un strat de polistiren de 3 cm [...]
    Personal, nu cred că ideea cu polistirenul pe interior este una bună.

    Lasă un comentariu:


  • vsebas
    a răspuns
    Buna ideea cu termostate la calorifer. Am pe fiecare calorifer mai putin la 2 ( care sunt in bai ). Am sa modific sa fie si acolo aceeasi temperatura, desi ma gandeam sa mut pozitia cronotermostatului.

    @RaduCA : intre polistiren si rigips am caramida BCA de 40 cm.

    La acoperis si eu ma gandeam sa mai fac ceva ( se pare ca pe acolo am cele mai mari pierderi ), dar eu ma gandeam sa pun pe interior peste rigips un strat de polistiren de 3 cm; ca sa mai pun vata trebe sa stric tot tavanul de rigips si e cam mult de lucru si complicat ca e inclinat.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Re: centrala termica electrica 18KW

    @ vsebas: Ce aveţi între polistiren şi rigips (materiale, grosimi etc.)?
    Este normal să consume mai mult acum, la început. După ce se va încălzi toată casa, consumul va scădea.
    Mai adăugaţi 10 cm de vată la izolaţia acoperişului (noul strat rotit cu 90 de grade faţă de primul).
    Instalaţi şi un cronotermostat.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    vsebas Daca ai locuri in casa in care temperatura depaseste temperatura setata din termostatul de ambient , pune la acele calorifere termostate .

    Lasă un comentariu:


  • vsebas
    a răspuns
    centrala termica electrica 18KW

    Am reusit si eu sa-mi instalez centrala termica electrica si o parte din calorifere ( 7 din 10 ).

    Incalzesc o suprafata ( casa P + M ) de ~120 mp cu incaperi inalte de 2.8m.
    Casa este izolata exterior cu polistiren de 5 cm grosime si in interior placi de rigips. Nu am pod. Acoperisul e izolat cu 10 cm vata minerala si am tigle de tabla. Caloriferele ( radiatoarele ) sunt de tabla si instalatia e facuta cu tevi de Cu.

    Pana acum ( perioada de acomodare ) am urmatoarele consumuri:

    - 1 zi - 115KW - probe, putere maxima, temperatura setata 23 grade, afara -3 grade
    - a 2-a zi - 72KW - temperatura setata 22 grade, afara -3 grade ( mi-a fost frig )
    - a 3-a zi - 200KW - temperatura setata 26 grade, afara -6 grade ( mi-a fost bine dar noaptea am transpirat )
    - a 4-a zi - 85KW - temperatura setata 23 grade, afara -5 grade, usa de la intrare mult timp deschisa ( mi-a inghetat forajul de la hidrofor la sifon )

    Cred ca voi merge pe 23 de grade setare ( e ok ma simt bine si in timpul zilei si noaptea ) si oricum sunt locuri in casa unde este mai mult ( 24 - 25 grade ).

    Daca mai are cineva instalata centrala sunt curios si de alte consumuri si setari , tips & tricks sa scad consumul fara sa stai cu haina de ski pe tine .

    Caldura la toata lumea!

    Lasă un comentariu:


  • antz
    a răspuns
    centrala electrica / consum / regim utilizare

    Trifazic este; doar ca limitat la 10 KW.
    Cat de buna e reteaua - o sa aflu pe pielea mea
    Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    antz Puteti folosi o centrala electrica de 21kw dar va trebuie curent trifazic si in principiu toata reteaua electrica din zona sa fie buna . Cam asa arata !
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • antz
    a răspuns
    nu este bloc, ci locuinta individuala P+1 langa Bucuresti; caramida porotherm izolata cu polistiren 3 cm.

    pod lemn cu dusumea lemn (tavan etaj 1 izolat cu rigips si vata minerala).

    acoperis astereala + tigla metalica.

    ferestre termopan, low-e.

    proiectantii casei au calculat un necesar de 18 KW si au recomandat o centrala de 24 KW pe gaz. Eu as prefera sa evit gazele.

    De asemenea, ma gandesc sa folosesc si un sistem solar pentru ACM si aport incalzire (adun date acum).

    In aceste conditii va pare OK?
    Multumesc!

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Trebuie vazut ce pierderi de energie termica are blocul, pentru ca e foarte probabil sa nu faca fata.

    Lasă un comentariu:


  • antz
    a răspuns
    centrala electrica / consum / regim utilizare

    In mod normal, o centrala electrica functioneaza continuu la putere maxima doar pana aduce temperatura ambianta la nivelul setat (prin termostat). Ulterior, pentru mentinerea temperaturii, rezistenta electrica a centralei este alimentata doar din cand in cand

    Dilema: producatorul unor centrale electrice recomanda, pt. un spatiu de locuit, o centrala de 21 KW, iar consumul zilnic il estimeaza undeva la 60 KWh.
    Intrucat a creste puterea aprobata de Electrica (10 KW) este dificil, ma intreb daca nu ma pot baza pe o centrala de 9 KW, care sa functioneze mai mult timp la capacitate maxima.
    Fireste, ma astept ca sistemul sa porneasca mai greu (timpul necesar incalzirii "initiale" sa creasca de 2-3 ori). Alte impedimente ar fi?
    Multumesc pentru un raspuns avizat!

    Lasă un comentariu:


  • Lord
    a răspuns
    Eu stau la bloc turn si vreau sa pun in aplicare acest sistem de climatizare pentru ca birocratia actelor .. plus tot ce trebuie pentru introducerea conductei de gaz pana la 10 este foarte mare aproape de 100 de milioane , si mai luam in considerare ca daca un vecin nu este de acord .. nu pot introduce. Eu am un apartament de 50 de mp .. acum a inteles ca trebuie facuta o evaluare termica .. sa imi spuna de ce putere trebuie sa iau centrala. In aceste cazuri nu ai ce sa faci .. trebuie sa faci ceva tinand seama ca la noi in oras CET + TERMOFICAREA + asociatiile , ne subjuga financiar

    Lasă un comentariu:

Procesare...