Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme la centrala termica pe lemn/peleti

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Am inteles, dar ce pot face in acest moment?
  Cum o pot curata?

  Comentariu


  • centrala astra pe lemne

   am o centrala pe lemne marca astra. am observat ca a inceput sa curga apa din ea din spatiul de unde se scoate cenusa.
   care sa fie problema si cat o fi de scumpa remedierea?

   Comentariu


   • Postat în original de pd Vezi post
    Am inteles, dar ce pot face in acest moment?
    Cum o pot curata?
    Poţi încerca cu pastile sau cu praf de curăţare gudron. Nu ştiu dacă este ok să dau numele produsului pe forum, aşa că mă abţin (sunt două sau trei tipuri pe piaţă, din ce ştiu eu). Oricum, este un produs pe care îl foloseşte cu succes un prieten de-al meu. Are o centrală Atmos de ~45kw. Cam o dată pe săptămână aruncă două pastile în camera de ardere, atunci când focul este mai iute (peste jarul încins). Ideea este că depunerile se desprind de pe pereţii coşului şi de pe pereţii camerei de ardere. Urmează să cumpăr şi eu un pachet să văd dacă are vreun efect la mine. Din câte am înţeles, trebuiesc deschise clapetele de la tiraj la maxim înainte de a folosi produsul. Poţi căuta pe internet după termenii "cosar pastile" şi te vei lumina. Oricum, dacă ai uşă de vizitare la coş, ar trebui să se adune acolo toate depunerile ce se vor desprinde de pe pereţii coşului, aşa îţi dai seama dacă funcţionează sau nu.
    Ştiu puţin din tot şi mult din nimic

    Comentariu


    • Postat în original de pd Vezi post
     Am inteles, dar ce pot face in acest moment?
     Cum o pot curata?
     Sunt metode de curatire (solutii sau praf) sau incercati sa faceti un foc ceva mai puternic care sa arda gudronul respectiv.

     Pe viitor incercati sa folositi numai lemne uscate.

     Comentariu


     • instalati de incalzire/ventilatie si conditionare a aerului

      am o centrala termica pe lemne .am pus o pompa pe retur si una de baypss ele sunt legate ce termostat cu bratara.as vrea sa stiu cum reglez parametri de functionare(temp.la care sa pornire/oprire)si comenzile pompelor. deci pompa de pe returtemp.depornirede....,oprirede....,si pompa de baypss la temp. pornit...,si oprit la.....va multumesc

      Comentariu


      • probleme centala pe lemne hoterm carbon 45

       va salut stimabililor.acum in zceste zile deosebit de ''calduroase'' unui prieten de-al meu i s-a stricat centrala si anume curge foarte tare direct pe jar.undeva de sus nu stie de unde curge apa mai multa sau mai putina in functie de presiunea care o da pe instalatie.un meserias i-a spus ca nu se poate rapara ca e capsulata.modelul este hoterm carbon 45 clasica.degeaba baga lemne ca apa stinge focul.va multumesc

       Comentariu


       • Si eu am probleme cu viadrus U22

        salutare tuturor,

        am cahizitionat, montat prin societate abilitata cacan viadrus cred 47 KW, nopua elementi, si instalatiile aferente tevi calorifere si boiler pt ACM, doua vase de expansiune inchise, unul pt ACM si unul pt circuit de incalzire, doua pompe, din care una anticondens activate de termostat. Cos de fum in jur de 7m, nu stiu exact, dar este peste coama casei mele si a celor din vecinatate, aprox 40-50cm, tirajul zic eu destul de bun, interior din prefabricate de samota rotunda 1950 mm diametru interior, exterior prefabicate pr horn si intre vata pt izolare, inca nu este tencuit pe exterior, am si capac.
        Instalatia a devenit functionala in 23.12.2011 si de atunci merge non stop, setat pe 70(daca ridic temperatura trebuie sa inchid cate un calorifer in fiecare camera si sa aerisesc destul de des pt a mentine in una din cele doua casi temperaturi de 25 grade celsius, iar in cealalta casa aproape la fel fara inchidere de calorifere,acolo este doar unul pe camera) , folosesc lemn amestecat cu carbune. lemnele sunt taiate pt sobe de teracota, din vara 2011, nu sunt asa cum cere producatorul 20% umiditate dar sunt destul de uscate, iar carbunele este de suprafata in jur de 3000-3500 calorii si sunt intr-o lupta continua cu depunerile de gudron si din cand in cand mai apar si scurgeri de "lichid".
        Curat usor in fiecare zi cu peria de sarma care a venit cu cazanul, de fapt deja am consumat trei bucati, o data la trei zile mai intens, o data la doua saptamani pun pe foc produse anti gudron cumparate de la magazine de specialitate, o data la doua saptamani curat hornul(nu prea murdar). Mai am probleme la clapeta de pe evacuare in jurul careia s-au format depuneri, banuesc, pe care se pare ca orisicat m-as chinui nu reusesc sa la indepartez, clapeta se blocheaza la jumatate de cursa pe ambele sensuri. Eventuale probleme cu arderea apar cand se pune mult carbune deoarece creaza foarte multa cenusa, dar mai nou am inceput sa nu incarcam in fata pt a ramane spatiu neetansat de cenusa.

        Astept sugestii sfaturi.

        multumesc anticipat

        Comentariu


        • aceeasi problema o are si fratele meu .tot cazan VIADRUS 35kw , din cate am citit pe acest forum mai infata este vb de diferenta de temperatura dintre tur si retur , parca . cert este ca trebuie tinuta la temperatura mai mare 80-90 si facut parca o legatura intre tur si retur , un baipas. citeste mai la inceputul topicului .

         Comentariu


         • Bypass-ul dintre tur si retur fereste cazanul de socuri termice. El regleaza temperatura de pe retrur sa nu fie foarte redusa la intrarea in cazan.

          Lipsa acestuia poate duce la multe probleme: condens in interiorul cazanului, fum, gudron, etc.

          Comentariu


          • astazi , mergand in vizita de rutina la casa de vacanta a unui prieten , am avut neplacuta surpriza cand am intrat in camera centralei sa gasesc lichid (apa + antigel) pe jos , La o inspectie amanuntita am constatat ca centrala a crapat pe gerurile care au fost . centrala un viadrus de 36 kw pe lemne si carbuni , desfacand laterala dreapta a ei (cum te uiti la ia) am vazut o crapatura pe cca 25 cm pe primul element(de sus in jos) cel care are si balamalele si toate cele . cred ca se schimba si de aceea vin cu rugamintea catre toti cititorii sau cunoscatorii daca aveti ideei cu -unde as gasi elementul , un pret de orientare , modul de schimb,merita/nu merita as fii recunascotor . multumesc

           Comentariu


           • nimeni ? este/stie cineva care are de vanzare acest element ? sau se/daca se sudeaza tine, rezista la presiunea de 1-3 bari?

            Comentariu


            • Din ce stiu nu se gasesc separati elementi.

             Comentariu


             • ba da sefu , sunt ,dar unde gasesc la un pretconvenabil ,-ex la un service din bucuresti -primul element cel cu usa =1600 lei. as dori poate ceva pret mai pamantesc .( poate fi folosit)

              Comentariu


              • pai sudeazal ca merge.se gaureste crapatura la extreme ca sa nu se mai extinda si ii faci samfren cu un polizor unghiular .iei o butelie cu un arzator, ii faci o preincalzire si dupa preincalzire imediat sudura cu electrod de fonta sau inox.

               Comentariu


               • si merge cu aparat de sudura de 220 sau triodina ?

                Comentariu

                Procesare...
                X