Probleme la centrala termica pe lemn/peleti
Buna ziua!
In urma cu 10 zile am achizitionat si ni s-a montat o centrala Viadrus U22C - 6 elementi - 34,9 KW la o cabana la munte (Muntii Apuseni).
Centrala a fost montata de o firma de instalatii din Cluj si functioneaza atat pe partea de incalzire cat si pentru prepararea apei calde menajere.
La scurt timp, desi functioneaza in continuare si produce agent termic au inceput sa apara problemele care ma fac sa cred ca ceva este groaznic de gresit.
Mentionez ca:
Am chemat firma care a instalat centrala, nu par prea dornici sa faca drumul pina la munte dar in cele din urma o sa-i determin sa vina. Pina atunci, am urmatoarele intrebari:
Chiar daca firma va veni sa vada ce e, orice informatie de la Dvs mi-ar fi de mare ajutor, ca nu mai am nicio incredere in ce-mi spun ei.
Multumesc
Buna ziua!
In urma cu 10 zile am achizitionat si ni s-a montat o centrala Viadrus U22C - 6 elementi - 34,9 KW la o cabana la munte (Muntii Apuseni).
Centrala a fost montata de o firma de instalatii din Cluj si functioneaza atat pe partea de incalzire cat si pentru prepararea apei calde menajere.
La scurt timp, desi functioneaza in continuare si produce agent termic au inceput sa apara problemele care ma fac sa cred ca ceva este groaznic de gresit.
- i) Din camera de ardere a inceput sa se scurga o substanta neagra asemanatoare bitumului, in cantitati mari, deja a afectat peretii camerei de ardere si fara curatare continua nu s-ar mai putea inchide usita.
ii) La deschiderea usei de alimentare cu lemne iese fum foarte mult
iii) Tubul de conectare la horn este plin de apa (deoarece priza de fum a centralei este de 156mm diametru nu am gasit un burlan pe acea dimensiune (am comandat). Pina atunci firma ne-a montat centrala cu un tub de aluminiu relativ flexibil cu o lungime de cca 100 cm care se conecteaza la orizontala in horn)
Mentionez ca:
- a) folosim lemn de fag uscat de cca 2 ani
b) diametrul interior al hornului este de 20 cm
Am chemat firma care a instalat centrala, nu par prea dornici sa faca drumul pina la munte dar in cele din urma o sa-i determin sa vina. Pina atunci, am urmatoarele intrebari:
- 1) Ati mai intalnit fenomenele mentionate la pct i-iii si daca da, care au fost cauzele?
2) care ar trebui sa fie diametrul minim al cosului de fum pt acest model de centrala? In cartea tehnica este mentionata doar "tragerea minima a cosului este de 0.20 mbar"
3) poate fi conectarea pe orizontala la horn motivul pentru lipsa de tragere si fumul ce iese cand deschizi usita si poate fi corectat refacand conectarea la un anumit unghi?
Chiar daca firma va veni sa vada ce e, orice informatie de la Dvs mi-ar fi de mare ajutor, ca nu mai am nicio incredere in ce-mi spun ei.
Multumesc
Comentariu