Salut,
Date tehnice:
Centrala Atmos 50Kw (48 pana la urma) + un puffer 1000L.
Suprafata incalzita momentan 160 mp.
Casa cu termopan dar fara izolatie (pt moment).
Pana la casa am un canal termic de 11m (fff bine izolat, clar nu sunt pierderi).
Centrala de 50 kW a fost aleasa la dimensiunea asta in ideea de a incalzi si o sera care are o lungime de 10 m si o latime de 5,5 m cu 2 straturi de folie (partea asta nu este data in functiune pt moment!).
Acum pot sa incarc eu centrala asta de 4 ori nu reusesc sa duc Puffer-ul mai sus de 70 grade.Ca sa ajung la temperatura asta, cu pufferul in functiune incarc centrala de 3 poate 4 ori ("o remorca de lemn+carbune") iar in casa la -10 grade afara nu am mai mult de 22 grade in dormitor (ideal pt mine ar fi 24 grade).
Daca scot din circuit pufferul atunci in camera reusesc sa fac 24grade cu o autonomie de 5 ore.
Aceasta autonomie este pentru o incalzire de peste 22 grade a 70mp, in restul camerelor (90mp) este o temperatura de 15 grade.
Intrebari:
Date tehnice:
Centrala Atmos 50Kw (48 pana la urma) + un puffer 1000L.
Suprafata incalzita momentan 160 mp.
Casa cu termopan dar fara izolatie (pt moment).
Pana la casa am un canal termic de 11m (fff bine izolat, clar nu sunt pierderi).
Centrala de 50 kW a fost aleasa la dimensiunea asta in ideea de a incalzi si o sera care are o lungime de 10 m si o latime de 5,5 m cu 2 straturi de folie (partea asta nu este data in functiune pt moment!).
Acum pot sa incarc eu centrala asta de 4 ori nu reusesc sa duc Puffer-ul mai sus de 70 grade.Ca sa ajung la temperatura asta, cu pufferul in functiune incarc centrala de 3 poate 4 ori ("o remorca de lemn+carbune") iar in casa la -10 grade afara nu am mai mult de 22 grade in dormitor (ideal pt mine ar fi 24 grade).
Daca scot din circuit pufferul atunci in camera reusesc sa fac 24grade cu o autonomie de 5 ore.
Aceasta autonomie este pentru o incalzire de peste 22 grade a 70mp, in restul camerelor (90mp) este o temperatura de 15 grade.
Intrebari:
- 1) Ce trebuie sa fac pt a ridica pufferul asta la o temperatura mai mare?
2) Cum trebuie sa procedez ca pufferul asta sa-si faca treaba in mod corect? (Am incercat sa inchid circuitul pe casa si sa ridic puffer-ul in 80 de grade dar nu creste la o temperatura mai mare de 70 de grade)
3) Ce autonomie ar trebui sa am eu in aceste conditii?
4) Ce altceva ar trebui sa verific?
5) Ca sa aduc puffer-ul asta intr-o temperatura acceptabila trebuie sa incarc zilnic centrala de 4 ori?
6) Cineva care are o situatie similara ne poate spune ce autonomie are?
Multumesc anticipat!
Comment