Announcement

Collapse
No announcement yet.

Probleme circuite incalzire

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• aldearoxana
    replied
    calorifer care pacane

am 5 calorifere in casa, toate merg f bine, doar unul dintre ele pacane f tare (1-2 min) cand incepe centrala sa bage caldura ..l-am aerisit si tot asa face

Leave a comment:

• Consultant climatizare
    replied
    Răspuns la: Problema Calorifere in Panta

Originally posted by gabi2ctin View Post
    Salut Forumisti,

Ma confrunt si eu cu o problema ciudata, vreau sa o expun mintilor voastre luminate in speranta ca voi afla rezolvarea ...ei aici!!!
    In vara am decis sa prelungesc traseul de la centrala mea de 24 Kw Immergas Eolo Star Mini, la care aveam initial 7 calorifere, cu inca trei, pentru un corp de casa alaturat la care exista doar o soba de teracota .Corpul de casa este sub nivelul fundatiei cu 80 de centimetri, deci turul se duce prin cadere in calorifere, dar returul pare doar sa poata fi absorbit inapoi de centrala, deoarece caloriferele se incalzesc pe jumatate , ca si cu nu ar fii aerisite ...Am instalat un ventil de scurgere pe ultimul calorifer , cel mai indepartat de centrala si la cel mai jos nivel, am golit din el instalatia pentru proba, am aerisit din nou cele trei calorifere, le-am inchis pe toate celelalte din casa si am dat afara termostatul...A mers vajind, sau incalzit toate (le-am dat drumul pe rand) de sus pina jos si s-a facut cald .Totusi , dupa ce dau drumul la toate caloriferele si las centrala sa-si faca treaba asa cum comanda termostatul, in acest corp de casa nu sunt multumit de caldura si in timp caloriferele incep sa se incalzeasca iar doar pe jumatate...Ce pot sa fac, gresesc eu pe undeva sau chiar trebuie sa-mi iau o pompa de circulatie si un termostat cu comanda individuala pentru acest corp de casa ???
    Am atasat si o schita , edificatoare sper eu ...pot da si alte detalii daca este nevoie ...
    va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
    Este posibil ca sa fi facut gresit dimensionarea conductelor si pierderile de sarcina de pe traseu sa fie mare si astfel pompa centralei sa nu faca fata pentru intreg circuitul.

Leave a comment:

• gabi2ctin
    replied
    Răspuns la: Problema Calorifere in Panta

revin cu schita , ca nu s-a incarcat din prima !!!
    Attached Files

Leave a comment:

• gabi2ctin
    replied
    Problema Calorifere in Panta

Salut Forumisti,

Ma confrunt si eu cu o problema ciudata, vreau sa o expun mintilor voastre luminate in speranta ca voi afla rezolvarea ...ei aici!!!
    In vara am decis sa prelungesc traseul de la centrala mea de 24 Kw Immergas Eolo Star Mini, la care aveam initial 7 calorifere, cu inca trei, pentru un corp de casa alaturat la care exista doar o soba de teracota .Corpul de casa este sub nivelul fundatiei cu 80 de centimetri, deci turul se duce prin cadere in calorifere, dar returul pare doar sa poata fi absorbit inapoi de centrala, deoarece caloriferele se incalzesc pe jumatate , ca si cu nu ar fii aerisite ...Am instalat un ventil de scurgere pe ultimul calorifer , cel mai indepartat de centrala si la cel mai jos nivel, am golit din el instalatia pentru proba, am aerisit din nou cele trei calorifere, le-am inchis pe toate celelalte din casa si am dat afara termostatul...A mers vajind, sau incalzit toate (le-am dat drumul pe rand) de sus pina jos si s-a facut cald .Totusi , dupa ce dau drumul la toate caloriferele si las centrala sa-si faca treaba asa cum comanda termostatul, in acest corp de casa nu sunt multumit de caldura si in timp caloriferele incep sa se incalzeasca iar doar pe jumatate...Ce pot sa fac, gresesc eu pe undeva sau chiar trebuie sa-mi iau o pompa de circulatie si un termostat cu comanda individuala pentru acest corp de casa ???
    Am atasat si o schita , edificatoare sper eu ...pot da si alte detalii daca este nevoie ...
    va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
    Last edited by gabi2ctin; 25 October 2012, 21:55.

Leave a comment:

• Consultant climatizare
    replied
    Răspuns la: Probleme circuite incalzire

Originally posted by Nae F View Post
    Multumesc pentru raspuns!

Am mai incercat azi insa la fel. Cu toate caloriferele deschise am reglat (inchis partial) returul pana cand au disparut zgomotele (ramas doar un mic fasait). Daca incep si inchid unul din celelalte incepe din nou sa se auda acele zgomote.

As mai avea o intrebare legat de instalatia de incalzire: din centrala pleaca teva tur Cu18. din ea sunt racordate 3 calorifere cu teava Cu15. (deci cea de 18 ar fi "magistrala"). De la al treilea calorifer aceasta se continua cu Cu15 pana la al 4 lea si ultimul. Aici intra in calorifer si iese retur tot 15 pana la al treilea si de acolo se continua cu 18 identic ca si tur-ul. La ultimul calorifer nu ar trebui un by pass (legat tur de retur inainte de calorifer - acesta fiind unul mic portprosop) astfel incat daca sunt toate caloriferele inchise totusi sa existe o circulatie tur - retur?
    Nu are sens bypass-ul respectiv.

In ceea ce priveste problema dumneavoastra si eu sunt de parere ca aveti foarte mult aer in instalatie sau o pompa de circulatie mult prea puternica, dar putin probabil.

Leave a comment:

• Nae F
    replied

Nu am liniste! Se aude urat. Nu pot sa dorm.
    Azi incerc sa schimb caloriferele intre ele.
    Ma gandesc sa prelungesc instalatia la primul calorifer, prin realizarea unor serpetine in spatele lui (pierdere presiune) dar ma gandesc unde sa fac treaba asta: pe tur sau retur?

daca exista cineva care imi poate remedia situatia contra cost!?

Leave a comment:

• RaduCA
    replied

[...] La ultimul calorifer nu ar trebui un by pass (legat tur de retur inainte de calorifer - acesta fiind unul mic portprosop) [...]
    Nu, pentru că dacă bypassul va fi deschis, caloriferul nu se va mai încălzi.

[...] astfel incat daca sunt toate caloriferele inchise totusi sa existe o circulatie tur-retur?
    Cam toate centralele din ultimii ani au bypass intern.

Leave a comment:

• Nae F
    replied

Multumesc pentru raspuns!

Am mai incercat azi insa la fel. Cu toate caloriferele deschise am reglat (inchis partial) returul pana cand au disparut zgomotele (ramas doar un mic fasait). Daca incep si inchid unul din celelalte incepe din nou sa se auda acele zgomote.

As mai avea o intrebare legat de instalatia de incalzire: din centrala pleaca teva tur Cu18. din ea sunt racordate 3 calorifere cu teava Cu15. (deci cea de 18 ar fi "magistrala"). De la al treilea calorifer aceasta se continua cu Cu15 pana la al 4 lea si ultimul. Aici intra in calorifer si iese retur tot 15 pana la al treilea si de acolo se continua cu 18 identic ca si tur-ul. La ultimul calorifer nu ar trebui un by pass (legat tur de retur inainte de calorifer - acesta fiind unul mic portprosop) astfel incat daca sunt toate caloriferele inchise totusi sa existe o circulatie tur - retur?

Leave a comment:

• RaduCA
    replied

[...] In primul calorifer de langa centrala (unul din cele inalte) se aude un zgomot cand merge pompa centralei - se aude cum curge apa in el si se aude si un fasait (distincte)
    Aerisirea a fost facuta de foarte multe ori, echilibrare nu. [...]
    Părerea mea: trebuie aerisit mai bine.

Leave a comment:

• Nae F
    replied

Buna ziua
    As dori va rog frumos un raspuns la urmatoarea problema:
    centrala termica 24kw, ap 2 camere, 4 calorifere (din care 2 verticale 1800 inaltime), instalatie cupru
    circuit tur retur Cu18 din care plec la calorifere cu 15.
    In primul calorifer de langa centrala (unul din cele inalte) se aude un zgomot cand merge pompa centralei - se aude cum curge apa in el si se aude si un fasait (distincte)
    Aerisirea a fost facuta de foarte multe ori, echilibrare nu.

Daca inchid returul aproape la maxim zgomotele dispar insa nu se incalzeste decat in jumatatea superioara, celelalte calorifere merg perfect.

Are vreo importanta ca este prea aproape de centrala, ma gandeam sa mai fac o lira (serpentina pe retur in spatele caloriferului) - o da rezultate?

Multumesc anticipat!

Leave a comment:

• titi2009
    replied
    Originally posted by fflorin View Post
    De ce nu ai folosit antigel??????????????
    "Ghici ghicitoarea mea"

Leave a comment:

• fflorin
    replied
    De ce nu ai folosit antigel??????????????

Leave a comment:

• titi2009
    replied
    Originally posted by Consultant climatizare View Post
    Mai bine inainte de a scoate complet apa din calorifere incercati sa aerisiti complet circuitul.
    Am introdus apa in instalatie si am aerisit complet circuitul si tot nu ajunge apa in tevile de tur si retur de la ultimul calorifer.

Leave a comment:

• Consultant climatizare
    replied
    Mai bine inainte de a scoate complet apa din calorifere incercati sa aerisiti complet circuitul.

Leave a comment:

• bulba grig
    replied
    Originally posted by Consultant climatizare View Post
    Nu, problema dumneavoastra este dimensionarea proasta a conductelor de distributie, daca executia era facuta conform unui proiect de instalatii atunci nu ati fi avut aceasta problema. In momentul acesta singura solutie este echilibrarea instalatiei cu ajutorul robinetilor de pe returul radiatoarelor.
    si cum se realizeaza echilibrarea instalatiei cu robineti de retur ?

Leave a comment:

Working...
X