Announcement

Collapse
No announcement yet.

Probleme circuite incalzire

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Buna ziua, deschid si eu acest topic in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat/solutie, desi am tot citit posturi privitoare la acest lucru nu am gasit chiar acelasi"comportament" al caloriferului.
    Deci, am o centrala de apartament cu 6 calorifere, cu circuitul tevilor facut pe sus (aproape de plafon),anul trecut au functionat toate bine, dar anul acesta ultimul calorifer nu mai vrea sa se incalzeasca desi a fost aerisit f. bine, nici tevile tur-retur nu se incalzesc. Am chemat un instalator care a schimbat ambii robineti, l-a verificat sa nu fie infundat caloriferul, nu era, m-a pus sa cumpar 2 aerisitoare automate pe care le-a montat pe tur- retur exact unde se face cotul la tavan, dar tot degeaba nu se incalzeste. Mentionez ca a venit si un electronist si mi a zis ca pompa centralei e buna, si celelalte calorifere sunt ok, se incalzesc bine. Oare ce ar putea fi de nu se incalzeste ultimul!?

P.s. Nici daca le inchid pe celelalte calorifere nu se incalzeste, de fapt mai adaug ca daca las centrala sa mearga 2 ore mai bine, se dezmorteste un pic.

Comment

incalzire slaba calorifere

Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am o casa cu un etaj si atat jos cat si sus ultimul calorifer de pe traseu se incalzeste foarte greu. Ca sa nu mai spun ca partea de sus a caloriferului este mai calda decat cea de jos. Am facut si aerisire si degeaba. Instalatia are 1 an. Imi puteti da un sfat ce as mai putea face? multumesc

Comment

Toate aceste probleme pleaca de la dimensionarea gresita a conductelor.

Comment

Originally posted by Korleone View Post
          ............
          Deci, am o centrala de apartament cu 6 calorifere, cu circuitul tevilor facut pe sus (aproape de plafon),anul trecut au functionat toate bine, dar anul acesta ultimul calorifer nu mai vrea sa se incalzeasca desi a fost aerisit f. bine, nici tevile tur-retur nu se incalzesc.
          ............
          P.s. Nici daca le inchid pe celelalte calorifere nu se incalzeste, de fapt mai adaug ca daca las centrala sa mearga 2 ore mai bine, se dezmorteste un pic.
          Posibil circuit infundat? Verificati conductele tur si retur de unde nu se incalzesc.

Comment

Problema incalzire.

Se dau urmatoarele: 2 calorifere legate la acelasi tur si retur (asa cum se vede in schema atasata).
            Problema: amandoua caloriferele se incalzesc doar in partea superioara, adica pana la iesirea de aerisire. Am inchis turul, am inchis returul si testat daca nu cumva sunt tevile infundate (asa au zis cei de la RADET); am constatat ca nu sunt infundate.
            Vreau sa va intreb urmatoarele: 1. Sunt puse bine caloriferele?
            2. Daca da, ce pot face ca sa se incalzeasca toata suprafata caloriferului?

Am incercat urmatoarea solutie: am pus un robinet in partea inferioara a caloriferului, am inchis returul (am robineti si pe tur si pe retur) si am tras apa pana a venit fierbinte. S-au incalzit amandoua caloriferele, dar in clipa in care am deschis returul toata apa din calorifer s-a racit. Eu banuiesc ca returul nu trage apa din calorifere datorita presiunii mari care CRED ca este egala cu presiunea turului.

Va multumesc!
            Attached Files

Comment

Incep sa cred ca cei de la radet au inceput sa scada debitele deoarece aud din ce in ce mai multe probeleme de genul asta .

http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...l=1#post498184

Comment

Originally posted by nexusryder View Post
                .................
                Eu banuiesc ca returul nu trage apa din calorifere datorita presiunii mari care CRED ca este egala cu presiunea turului.
                O pumpa de recircuitare ar rezolva problema?

Comment

Originally posted by Adamescu Ion View Post
                  O pompa de recirculare ar rezolva problema?
                  Si eu am propus asta . Chiar sint curios daca functioneaza ! http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...l=1#post498163
                  Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

Scuze, nu am stiut de propunerea dumneavoastra. Avem aceeasi propunere si curiozitate. Merge 100%!

Comment

As putea sa folosesc pompa de recirculare la caloriferele de la bloc? Unde se monteaza si ce rol are pompa?

Comment

Nu am centrala in apartament.

Comment

Am inteles: aveti centrala si pompa de recirculare la RADET.

Pompa transporta un fluid de aici pina acolo, acolo poate fi mai sus sau mai departe. Fluidul poate fi agent de transport si poate transporta si caldura. Cind transporta caldura, fluidul racit in calorifere se introduce in aspiratie formindu-se un circuit inchis, pompa devenind pompa de recirculare doar pentru fluid.

In cazul in care cineva isi monteaza mai multe calorifere (sectiune, suprafata,...) "circuitul se scurtcircuiteaza" si la dumneavoastra nu mai ajunge fluid cit vi s-ar cuveni.
                          Pentru a beneficia si dumneavoastra de fluid cald, introduceti in circuit o pompa care "va cobori" apartamentul dumneavoastra cu citiva metri mai jos si veti ajunge in fata "suntului" facut de vecini.

Pentru inceput, faceti o proba cu o pompa de imprumut.

Comment

Va multumesc de raspuns. Sa inteleg ca pompa o voi monta pe tur, inainte de calorifere?

Comment

Dupa calorifetre apa va fi mai rece.

Comment

Aha, deci la retur. Va multumesc frumos pentru ajutor.

Comment

Working...
                                X