Radiatoare/calorifere - pareri pro si contra

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • DaniM
    Incepator
    • 09.mar.2006
    • 3

    Radiatoare/calorifere - pareri pro si contra

    Buna ziua si multumesc anticipat tuturor celor care-si vor face timp pentru mesajul meu.

    Am ajuns la aceasta solutie de a cere sfaturi in urma multor drumuri facute pe la dealeri si pe la "mesteri".
    As dori sa-mi schimb vechile calorifere din apartament si nu mai stiu ce sa mai fac! Unii spun sa le pastrez pe cele din fonta, ca au stabilitate mai buna in timp, la instalatie RADET.
    Altii spun sa le schimb cu unele din otel, dar unii specialisti adevarati pe care i-am intrebat spun ca, in regimul de furnizare RADET, un astfel de radiator nu are viata mai lunga de 3-4 ani, chiar daca pe ele este scrisa garantia de 10 ani!
    Instalatorii spun sa le schimb, ca sunt mai eficiente. Pot sa ma gandesc la faptul ca ei spun asa ca e mai usor sa inlocuiesti asa ceva decat sa le cureti pe interior!
    In plus, locuinta se afla la etajul 10 al unui bloc construit in 1974 (tip TD pentru cei care stau prin Drumul Taberei), sunt cap de coloana. Apartamentul este pe NORD!!!Caloriferele pe care le am acum au aerisitoare montate, dar aerisirea asa nu prea are decat eficienta de scurta durata.
    Nu-mi permit sa instalez o centrala de apartament deocamdata, si nici nu cred ca asa ceva este posibil la etajul 10! Numai daca ai vreo 500 milioane ROL de aruncat! sau exista si alta solutie decat centralele pe gaze cu tras de gaze pana la et. 10?Cine ma poate lamuri si cu problema asta?
    Alta problema: camerele au suprafete cuprinse intre 10 si 18 mp fiecare. Ce dimensiuni trebuie sa aiba radiatoarele noi pentru a avea aceeasi suprafata radianta?
    Inca o data multumiri!!
  • i96nds
    Membru marcant
    • 03.ian.2006
    • 427

    #2
    La camerele mari sa te gandesti la calorifere de 3000W sau chiar 3500W ca e ultimul etaj.
    Adica daca iei de otel sa aiba 1.40 metri sau chiar 1.60.

    Garantia e de 10 ani doar daca e in regim propriu - centrala proprie. Daca esti la Radet garantia e mai mica - parca 3 sau 5 ani.
    Stefan

    Comentariu

    • melcu79
      Incepator
      • 05.apr.2006
      • 4

      #3
      Vreau si eu sa mi schimb caloriferele,dar am o dilema: pe caloriferele de otel tip panel se pot monta repartitoare de cost?(sunt legat la Radet).Sau orice sugestie (in afara de fonta pt ca sunt grele , scumpe si urite cu nervi,iar cele care sunt frumoase costa de parca sunt din platina ). Merci

      Comentariu

      • DaniM
        Incepator
        • 09.mar.2006
        • 3

        #4
        Am pus radiatoare din otel cu tabla de 1,25, am schimbat toate tevaraia de caldura pe cupru. Imediat s-a simtit schimbarea in casa. Sigur ca se pot monta repartitoare de costuri. Problema cea mai mare este sa convingi o gasca de mosuleti ceausisti carora le-a dat statul casa gratis prin 1975-1980 ca sunt utile si n-ar mai trebui sa se intoxice cu dioxid de carbon si resturi de gaze arse de la aragaz!!! Nu mai pun la socoteala instalatiile de gaze vechi, carpite cu furtunuri din cauciuc, un real pericol pentru toti locatarii. Dar cu cine sa vorbesti? se plang ca nu le ajung pensiile, dar nu s-ar muta in locuinte mai mici (vorbesc de cei care stau in cel putin 3 camere si sunt singuri sau cel mult cu sotul-sotia. Cu diferenta de bani ar trai confortabil si le-ar ajunge si sa mai puna la ciorap! Am mai auzit o chestie recentªcica sa-ti aranjezi apartamentul cu gresie si faianta e fudulie!! Bine tataie! Daca ar fi dupa voi, am locui toti in bordeie numai ca sa fim la fel. De igienizare si curatenie nici n-au auzit!!
        Mai am o problema. Cum sa il conving pe administrator sa nu mai opreasca robinetul de agent termic pe timpul zilei, in periadele cand atunci e mai cald afara? Noaptea totusi, temperatura coboara multisor sub 10 grade!! La mine la 10 se formeaza din acest motiv, dopuri de aer. Cu vorba buna nu se poate. Are impresia ca face economii. Daca ar lasa robinetul pe mediu, ar fi aceeasi chestie!!
        Multumiri anticipate pentru cei care-si fac timp sa citeasca si sa-mi raspunda!

        Comentariu

        • melcu79
          Incepator
          • 05.apr.2006
          • 4

          #5
          La mine in bloc toata lumea are repartitoare (inclusiv eu acum de cand m am mutat ) si stau tot in Drumul Taberei. Dar depinde de puterea de convingere a administratorului.Si totusi nu imi inchipui unde se monteaza pe alea panel caci trebuie montat la 2/3 din inaltimea caloriferului si la 1/2 din lungime(si au fata dreapta si neteda si nici nu se pune problema perforarii). O sa ma interesez mai bine. Merci si bafta cu mosutii(si la mine tot peste 70 e media de varsta, cred ca inainte de venirea mea era 72 ) Si cred ca de oprit o opresc caldura de la punctul termic ca nici eu nu am caldura decat noaptea asa ca nu prea ai ce sa faci , e rau ca esti capat de colana.

          Comentariu

          • DaniM
            Incepator
            • 09.mar.2006
            • 3

            #6
            Repartitoarele produse de firme serioase au si un sistem de prindere ca niste agatatori, care se pot "agata" de partea superioara(unde se afla grila aceea) si care pot fi reglate pe inaltimea radiatorului. Sectretul este sa fie reglate bine.

            Comentariu

            • spartacus
              Incepator
              • 17.apr.2006
              • 2

              #7
              Intrebare: ma tot contrez cu ai mei din familion ca sa nu mai montam un radioator separat la baie daca vom pune deja un radiator port-prosop. Cine are dreptate?... Ai mei imi spun ca un radiator port prosop nu are puterea de a intretine caldura in baie. Personal, nu prea cred. Pina la urma, marimea conteaza (radioatorului port-prosop), nu-i asa?... Astept pareri...
              Cand beau ma simt ca o sugativa!

              Comentariu

              • VYS
                Living Legend
                • 19.aug.2005
                • 13007

                #8
                Eu zic ca acest calorifer port prosop este suficient pentru o baie.

                Ai la dispozitie diverse modele, mai mari - mai mici, cu puteri echivalente cu un calorifer clasic.

                Ca sa te convingi arunca o privire pe web si gasesti destui furnizari de astfel de radiatoare. Unul ar fi radox.ro

                In plus, doua calorifere intr-o baie ar arata destul de urat si nu stiu daca ai o baie asa mare ca sa iti trebuiasca doua calorifere.
                VYS Blog DIY

                Comentariu

                Procesare...